Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

4.maijs nozīmīgs 53%, bet Darba svētki saistās ar padomju laikiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Lurike
L
Eiropā vēsturiski 1. maijs ir ziedu svētki pēc Valpurģu nakts. Mūsu kalendārā 1. maijs ir Satversmes diena- nu jādomā , ko tā mums nozīmē?
ululiņš
u
Riebjas man tie proletariāta svētki. Šefam komunistu laikos bija grafiks: tu un tu ilgi neesiet gājušas pa Daugavmalu, jums šoreiz kārta, bet tev (čaļiem) būs šoreiz jāstiepj tā sarkanā lupata. Jāņos bija citādi: viņš pasauca pāris laborantes un atvainojās, ka viņām tomēr būs jāatnāk uz darbu un jāpasēž pie telefoniem, paskaidrojot, ka meklētais cilvēks izgājis un drīz būs. Bet Satversmes sasaukšanas dienu riebīgie komunisteļi izdzēsuši no atmiņas lielākajai tautas daļai. Varbūt kāds zin, kā to svinēja 1. Republikas lakā? Vai Satversmes sasaukšana nav mākslīgi piešūta pie šī datuma?
leiborists
l
Labour day īstenībā nav darba diena :) Tā ir darbaļaužu jeb strādnieku diena.
lasītājs
l
Darba svētki latviešiem saistās ar padomju laikiem, jo kopš neatkarības laikiem faktiski strādāts vairs netiek, vairums enerģijas tiek novirzīts bezbēdīgai brīvībai.
Pikselis
P
Darba svētkus 1. maijā svinēja arī otrs okupants - nacionālsociālisti. Katru gadu Doma laukumā bija ierindā nostādīts darba dienests ar lāpstām pār plecu.
Tante
T
Tiešām jābrīnās,kur gan veikta šāda aptauja? 4.maijs nozīmīgs 53% Latvijas iedzīvotāju......!!!!!!!!! Nu gatavās muļķības.
MV
M
tie;ši manas domas par abiem šiem datumiem
lost in space
l
1. maiju brīvdienu ir jāatceļ, tikai ja tas palīdz atmest padomju nostalģijas jūgu. Tā nav starptaustisko strādnieku diena, bet pareizāk diena kas atzīmē komunisma veiksmīgu eksportēšanu pasaulē.
Kiki
K
un šai desmitai daļai iedzīvotāju, kas neatzīmē 4.maiju Ušakovs un Ždanoka prasa automātiski piešķirt pilsonību, jo viņiem tā "pienākas"...
prezīc
p
Man 1.maijs ir spiningošanas sezonas atklāšana

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas