Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

4.maijs tomēr ir svarīgs

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ES
E
1. Ideālas valsts nav. 2. Ir daudz brēcēju par atņemto maizes kumosu utt., bet, kad ir nepieciešams, prasmīgu, atbildīgu un godprātīgu darbinieku atrast ir milzīga problēma. Ir milzums "speciālistu" ar šā tā samuļļātiem diplomiem, kas pinas skolas līmeņa aritmētikas uzdevumos, bet "par ubaga grašiem vergot neies", labāk lamās slikto valdību, valsti un visu no vietas. 3. Pietiek aizbraukt uz bijušo Savienību austrumu virzienā, lai saprastu, cik tālu mēs esam aizgājuši no tās bedres, kurā bijām pirms 20 gadiem. Jā, mums ik pa brīdim izceļas pa skandālam korupcijas sakarā, bet TUR skandālu tikpat kā nav, jo korupcija skaitās normāla lieta. Visnotaļ izglītoti un citādi nevainojami cilvēki privātā sarunā nesakstot atzīst- "devu un ņēmu". 4. Latviešu lielākā nelaime- viņi spēj saņemties tikai "pret". Pret metro, pret rusifikāciju, pret Kremļa diktātu un vēl pret puspasauli. Tiklīdz jāsaņemas "par", tā iet uz mata kā klasiskajā "Pieci kaķi" (A.Kronenbergs). 4. maijs ir viens no retajiem izņēmumiem- deklarācija bija PAR neatkarību. Un izdevās. Tas, manuprāt, arī ir tas, ko vērts atzīmēt pat pēc 20 gadiem.
Memory
M
Dž.Orvels vēl precīzāk savā romānā ''1984'' to aprakstīja to sabiedrību ar ačgārno izpratni - 'verdzība=brīvība''. Ja nav iespējas sakasīt aizbraukšanai, tad vismaz kādam marihuānas kāsim iznāk - uzpīpē, un 'brīvs' jutīsies visu dienu!?
nju - puka
n
Ja tā arī turpināsiet nicīgi domāt par patriotismu (nepatīk šis vārds, bet tāds ir!), tā arī paliksiet pie tukšas cerības!
mildas asara
m
Slava Demakovas pilij! /kuru apmeklēja 3000/ Pat Milda nobāl viņas priekšā! / kuru apmeklēja tikai pāris simti/ Tik maz ziedu pie Mildas kājām vēl nav bijis , n e k a d ....... Un tas viss pateicoties tam ,ka JENOTĪBAS lācis, atņemot darbu, atņemot maizes kumosu, tautu padzina no savām mājām ,no savas valsts un milda te ir bezspēcīga lāča sastrādātajām muļķībām ,kurš klausa tikais svešus kungus, bet NEDZIRD TAUTAS IZMISUMU UN SĀPI
Rolands
R
Cilvēki grib dzi'vot tagad, a nevis pēc tam,un jaunatni vairs nepiemānīs tukši solījumi
puka
p
Spriedelēt par patriotismu var tad,ja ir darbs un ko bērniem dot ēst.Un savilk jostas arī var, bet tikai tad,ja to dara arī pie siles esošie. Un,ja ir cerība,ka paliks labāk!
ilze - danna
i
Ar atbildību biju domājusi - iet arī kopīgos lielos vienojošos protestos pret varu, nevis tā kā bija - pensionāri atsevišķi, skolotāji atsevišķi, tagad - pāris saujiņu šad tad. Tie ekonomiski aktīvie, kuriem būtu svarīgi prasīt no valsts atbildību, izvēlas pasīvo "protestu", kas neprasa lielu piepūli pretoties tam, ko ar mums dara.
danna
d
Atvainojos - komentārs domāts kā atbilde "Ilze"
danna
d
Nekādas eirofijas par rietumvalstīm nav - nu cik var tiražēt tos stereotipus? Noteicošais ir tas, ka tur var atrast darbu (neiet runa par cilvēkiem bez prasmēm un izglītības) par adekvātu samaksu. Līdz ar to arī nodrošināt savu dzīvi bez parādiem un pabalstiem. Un atbildībai jābūt arī valstij - ne tikai pilsoņiem, kā tas realitātē notiek Latvijā. Diemžēl.
Ministry of Truth
M
Ja grozā gadās kāds vanckars, tas ir jāizmet. Ja grozā ir 4. maijs un 18. novembris, bet 4. maijs jau ir iesmacis, tad es to izmetu ārā. 18. novembrim ir daudz lielāka vērtība. Bet 4. maiju lai svin tie, kam atkal sadoti ordeņi. Bleķa šajā valstī nudien netrūkst. Tikai, cienītais Zander, kur gan palicis jūsu pingvīnisms?
Labais
L
Jā, kleksi, kā maizi ēd tā dziesmu dziedi. Agrāk izcēlies ar komentiem "na zlobu dņa", tagad tikai ar pajoliņa izskatu un nu jau arī ar šķebinošiem raksteļiem.
ilze
i
Tāpēc jau šie pusmūža cilvēki pat atbalsta savu bērnu un mazbērnu došanos projām, jo nav ieaudzināts no pašas mazotnes atbildība arī par savu valsti. Jo tie paši pusmūža cilvēki brīvības eiforijā taču lūkojās uz rietumzemēm - tur ir īstā dzīve! Nodevība varas augstākajos ešelonos netiek sodīta gadiem, tad ko var prasīt no parastiem cilvēkiem?
ultima
u
Tur jau tieši ir tā brīvība - emigrēt, mirt, depopulēt utt. Tāpat kā kaut ko darīt, kas to kavē. Kā arī -pieņemt citu brīvības.
līdaka Vetim
l
Izlaupīšanu var tūlīt apturēt, arestējot tos, kuri nolikuši nenormālās algas, prēmijas, mistiskas piemaksas un kompensācijas par neko nedarīšanu u.c. , tos, kuri izmaksā un pats galvenais - tos, KURI NEBAIDĀS SAŅEMT UN SAŅEM ŠĪS NENORMĀLĀS ALGAS UN CITUS NENORMĀLOS MAKSĀJUMUS. Ir vajadzīgs valdības vadītājs, kurš spēj cirst no pleca. Bet ko darīs ar tiem, kuri izzaga Latviju un kuru vairs Latvijā nav?
Memory
M
Kas tā par ''brīvību'', ja latvieši emigrē, mirst un dzimstība krīt (depopulācija)? Sauksim lietas īstajos vārdos - ja galvenais nav cilvēks, tad vienaldzība pret tādu valsti nemazināsies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas