Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

54 000 pacientu sūdzība Eiropas ombudam esot bezjēdzīga

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Tavā Ulmaņlaika jaunībā.... Cik tad tagad Tev gadu? 90? 100? Veselībai tiešām labi pamati tolaik ielikti :) Gunta Ulmaņa laikus mēs tomēr par Ulmaņlaikiem nesaucam :))
news
n
Te nu gan mūsu darboņiem laikam prāts par īsu. Eiropas ombuds izskata tikai iesniegumus par Eiropas Savienības pārvaldes organizāciju darbību. Līdz šim latvijas Saeima un Valdība darbojas tikai Latvijā.
Protams....
P
"... nevar palīdzēt ... kamēr pati "valsts" to nevēlas ..." 54 000 Latvijas iedzīvotāji ar parakstu apliecinājuši, ka visvairāk "NEVĒLAS", un protams nekādi nav attiecināmi uz "valsti", kurā dzīvo. Tapēc tika izdarīts secinājums, ka pati "valsts" nevēlas. Iznāk, ka Eiropas ombuds uzskata par "valsti" atsevišķus darboņus, bet valsts iedzīvotāji (pretrunā kā rakstīts konstitūcijā, Satversmē) nemaz neattiecas uz valsti, un nenosaka, ko "valsts" vēlas.
Unabomberz
U
Tas ka tai sūdzībai nav jēgas katram saprātīgam cilvēkam bija skaidrs no sākta gala.
Svetaa Marija
S
Smiekligi!Tikpat labi vareja sutit NATO:):):)
taca
t
Interesanti ar ko tas viss biegsies !
Blu
B
Ļaut izmirt - kas pašlaik arī notiek.
Anna
A
Kur ņem tos speciālistus par3 - 5 latiem? Pie ģimenes ārsta saņemot nosūtījumu, un tad to speciālistu apmaksā valsts, plus pašam tad jāpiemaksā tie 3 - 5 lati! Bet Latvijā jau par slinku pie ģim. ārsta aiziet, grib pa taisno pie speciālista, bez rindām. Tad nu atduras pret privāto medicīnu un bļauj, ka dārgi. Nesaprot, ka LV ir ļoti daudz cilvēku, kuri nespēj, vai arī nevēlas izmantot maksas medicīnu. Rindas veidojas no tā, ka slimo ir daudz vairāk, nekā valsts jaudā samaksāt par viņiem. Nevar nosēdināt katrā slimnīcā un poliklīnikā 1000 ārstus 24 stundas diennaktī pie izmeklējumiem, jo valsts nespēj viņiem samaksāt par šo izmeklējumu veikšanu un mediķiem par darbu tādā režīmā un apjomā. Līdz ar to, rindas ir un būs. Uz valsts apmaksāto medicīnu rindas ir visur pasaulē, arī Skandināvijā, ko tā mīl LV likt par piemēru.
daunitis
d
Ko darīt, ja iedzīvotāji ir PATIESI stulbi?
Ieva
I
Bet vispār- gribu redzēt, kādu palīdzību tu neprasīsi, kad kurpe sāks spiest un beidzot aiziesi pie ārsta, kur tev pateiks, ka pie speciālista būs jāgaida no 2-9 mēnešiem (vismaz), diagnozes uzstādīšana vispār ir kaut kad tālā miglā tīta, jo uz izmeklējumiem, ja tos vispār vēl apmaksā, rindas ir....PIĶOSI PAR VISU PATS, VAI ARĪ ....?
Ieva
I
Pati no ārsta mutes dzirdēju, ka izmeklējums man esot ļoti nepieciešams, taču kvotas esot tādas, ka pat visādiem tur nepietiekot.... TIKAI PROBLĒMA AR VISĀDO TUR NEĀRSTĒŠANU IR TĀ, KA TAD VIŅI GANDRĪZ 100% NONĀKS SLIMNĪCĀ AR NEATLIEKAMO PALĪDZĪBU (nomirst mazāk, nekā saslimst no jauna) UN TIKS IZTĒRĒTS DAUDZ VAIRĀK NAUDAS!
Ieva
I
Jau Bārbija pateica, ka neatliekamā palīdzība ir nogādāšana līdz slimnīcai, toties viss pārējais esot atliekams (viņasprāt). Bet par izmaksām- piedod, taču, ja esi pieradis pie privātajiem, nevajag uzreiz vispārināt. Jo tas pats ģimenes ārsts maksā latu par vizīti un nedēļas laikā vismaz teorētiski viņam tevi ir jāpieņem.
Ieva
I
Dumjš salīdzinājums ar frizieriem, jo matus frizēt nav obligāti, savukārt, ja cilvēks saslimst, tad diez vai arī tā vienkārši uzreiz ietu kārties!
hn
h
akule protams reti stulba un turklāt bezkaunīga būtne sūdzībai nebūs tiešas, bet pastarpinātas sekas, proti, LV jau ir "slavena" ar to, ka "mērdē" savus pilsoņus bez atbilstošas aprūpes valdībai pietiek naudas finanšu mahinatoru glābšanai, bet nepietiek slimnīcām, pietiek birokrātijas uzturēšanai, bet nepietiek bērniem
Ieva
I
Un par to dārdzību- piedod, bet lai spriestu par tām citām valstīm, nosauc skaitļus! Es, piemēram, zinu, ka civilizētās valstīs ne bērnam, ne pieaugušajam ar retajiem vielmaiņas traucējumiem par zālēm nav jāuztraucas. Savukārt pie mums....

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas