Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

60% iedzīvotāju domā, ka Latvijai nav jāmaksā kompensācijas par ebreju īpašumiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Lux et Veritas
L
Vairāk vismaz 90%
Alberts
A
Jukka labi pateicis. Ja iet runa par latviešiem, tad pret šo pasākumu noteikti ir 99,8 %
Jukka
J
Nezināju, ka Latvijā ir 40% ebreju
k.u.d.
k
Man liekas, būtu jāpaceļ augšā visi papīri, cik daudz tie ebreji bija parādā komerciestādēm, ar nesamaksātiem nodokļiem, neapmaksātām piegādēm un tamlīdzīgām lietām pirms otrā pasaules kara. Ka tikai tur nesanāk, ka nedzēstie kredīti ar visiem kredītprocentiem maksās vairāk nekā gribēto īpašumu vērtība.
pret
p
Ebreji redz, jaaa, taa mulke Latvija izglaba zidu Parex, zviedru bankas, nu jaizpiez pie ta visa ari mums kaut kas. Pofig, ka mes esam jauni zidi un nekada sakara mums ar karu un genocidu nebija, galvenais tacu, ir izspiest un genocids ir labs jajamzirdzins visos laikos! Bet, ja valdiba pa kluso izlems maksat sai organizacijai, mes iziesim ielas un nometisim valdibu! Taa kaa tikai pameginiet kaut ko maksaat!
XXX
X
Ebreji pec 50 gadiem atjauno organizaciju, kuru butibaa parstav necietusie ebreji un nu pieprasa nez kadas kompensacijas. Siem ebrejiem nav nekada sakara ar bijuso organizaciju, jo istie cietusie ebreji jau sen mirusi. Bet sie, kaa parasti, grib tikai iedzivoties. Nekadas likvidetas organizacijas nav atjaunojamas un taas neko nevar pieprasit, jo tam nav nekadu tiesibu uz mantu. Beidzot ir jaizbeidz taaa akstisanas ar organizaciju atjaunosanu pec 50 vai 100 gadiem!
denacionalizeetais
d
Par denacionalizaacijaa atnhemtiem miteklhiem valsts arii veel nav noreekhinaajusies!
meitene
m
Nepiekritu, ka jamaksa kompensacijas, jo ipashumus atgut tiesibas bija visiem ebrejiem un cik sapratu, tad pati ebreju kopiena Latvija nav shis prasibas uzstadijusi, tas nak no ASV. Te jau ir jutama atkal tas vispasaules ebreju organizacijas smaka, kas uzdarbojaas Vaacijaa - kad peec apvienoshanaas 90.gados Vacija atdeva ebrejiem ipashumus, tad shita organizacija ka starpnieks tjipa uzdarbojas, bet beigas pievaca visu sev, pasiem ebrejiem neko neatdodot - faktiski uzlika ljoti isus terminus,kad vareja pieteikties, nebija nekadas informacijas kampanas, nekas. A daudzi so cilveku radinieki nemaz nezinaja, ka viniem pienakas ipasums. Tapec shi prasiba ir sviests. Bet nu protams ir absoluti mulkigi apsaukat par zidiem, pieminet Iranu un murgot par kompensacijam latviesiem. Ja vienreiz liela dala varetu izbeigt sho upura sindromu, varbut ari musu valsts pakustetos uz prieksu. Kapec visi vienmer runa par 50 verdzibas gadiem, karu utt. bet neviens neruna, ka ari daudzi latvieshi bija nacisti, par tiem, kas sava ebrejus, nodeva savus kaiminus gan vaciesiem, gan pec tam krieviem. Kapec neviens neruna par tiem, kas visus gadus sadarbojas ar komunistiem? Kur tad bija celais latviesa gars? Vemiens no sis liekulibas nak!
Arturs - Pensionars
A
Nacistu okupācijas rezultāti nav Latvijas problemātika.
replika
r
....liela daļa sinagogu vācu okupācijas laikā tika nodedzinātas vai nojauktas." ---------- Tieši tā - kāds tam visam sakars ar LR? Turklāt tas bija kara laiks...
kalevs.
k
Es pateikšu, kā es to jūtu un redzu, šī problēma lielā slepenībā tiks apmierināta. 3o. milj latu tiks izmaksāti no Pasaules bankas aizdevuma līdzekļiem, un iekļauti kopēja aizdevuma atmaksas summā ar procentiem. Neaizmirstiet, ka Pasaules banka ir žīdu pārraudzībā un kontrolē. Pa tiešo no bankas žīdu pasaules kongress paņemt gluži negrib. Tā tiks noformēta caur aizdevumu kādam citām, šoreiz caur LAtviju. Iegansts ir atrasts. Latvijai jāizmaksā reparācija, par īpašumiem, kas tika sagrauti kara laikā, kaut Latvija nebija kara izraisītāja un dalībniece. Skan ciniski, bet tāda ir šodiens žīdu pasaules organizāciju attiesme pret citiem cilvēkiem, valstīm un tautām.. Šie 3o. milj latu Latvijai būs jāsedz no sava budžeta, tā ir mūsu visu nodokļu nauda un jātmaksā Pasaules bankai. Uz Latvijas ekonomiskās krīzes un milzīgā aizdevuma rēķina Latvijai , žīdu organizācijas vēlas izspiests sev finansiālu labumu politisko procesu ietekmēšanai pasaulā. To varētu kvalificēt par žīdu nekaunīga biznesa projektu ar mafijas reketa paņēmieniem.
!
!
Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padome ir dibināta 2003. gadā. Tās priekšsēdis ir Arkādijs Suharenko. Suharenko ir Rietumu bankas akcionārs. 2006. gadā Surarenko teica: "izmaksu apjoms ir kalkulēts saskaņā ar pašu pieticīgāko variantu", jo kadastra vērtība "bieži vien ir desmitkārt zemāka par tirgus vērtību". Toreizējās valdības padomnieks vēsturnieks Aivars Stranga runā par MORĀLI, ne par likumu, un saka: "A. Stranga uzskata, ka likumā noteikti jāuzsver: šāds Latvijas valdības solis pretim ebreju kopienai ir vienreizējs un jaunas prasības netiks izvirzītas. Viņš tomēr aizstāv viedokli, ka īpašumu atpakaļatdošanu ar to nevarēs uzskatīt par slēgtu jautājumu, ja līdzīgas prasības izvirzīs vēl kāda kopiena, piemēram, čigāni. "Es pieļauju, ka viena, es ceru ļoti maza, sabiedrības daļa uzskata, ka tur tiek dotas privilēģijas, bet katram ir tiesības atgūt visu. Un tā ir arī atbilde tiem, kas jautā, kas būs, ja arī citi, piemēram, čigāni, izvirzīs līdzīgas prasības. Ja atprasīs, arī jāatdod!" " Suharenko: "Likums par īpašumu atdošanu reliģiskajām organizācijām neparedzēja kompensēt tās celtnes, kas iznīcinātas Otrā pasaules kara gados, bet, piemēram, liela daļa sinagogu vācu okupācijas laikā tika nodedzinātas vai nojauktas." Tas nozīmē, ka no LR arī latvieši var pieprasīt kompensāciju uz šāda pamata. Maisam gals vaļā.
vecis
v
Ja žīdi šādā vaidā grib veicināt antisemītismu, tad lai zina, mērķis sasniegts! Līdz šim es nešķiroju cilvēkus, kurš žīds, kurš citas tautības. Tagad zinšu, žīdi ir viena no pretīgākajām tautām.
prezidents - izvarotājs
p
Un kas notiks ar Izraēlas prezidenta - izvarotāja uzstādīto pie'miņas plāksnu Buķerniekos?
Banka Baltija
B
Vai ebreju biedrība maksās Latvijas pilsoņiem, uzņēmumiem un iestādēm kuras zaudēja naudu ebrejiem piederošajās bankās (Banka Baltija, Parex)?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas