Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

70 deputāti pieteikušies īres un transporta kompensācijām

70 parlamentārieši pieteikušies finanšu kompensācijām, kas radušās, realizējot deputātu pilnvaras, informēja komisijas vadītāja Ilze Viņķele (Vienotība).

“Ja deputāts vēlas, viņš var tērēt arī vairāk, taču viņam neviens to nekompensēs,” sacīja Viņķele. Jaunā kārtība, kas stājās spēkā janvārī, samazina līdz šim izmaksājamās summas. Jaunā kārtība noteica, ka uz transporta kompensācijām var pretendēt deputāts, kas dzīvo vismaz 19 km attālumā no galvaspilsētas. Savukārt 40 km ir robežšķirtne, no kuras var pieprasīt kompensāciju ne tikai par transporta izdevumiem, bet arī par dzīvojamo telpu īri.

Saskaņā ar iesniegtajiem pieprasījumiem lielākā maksimālā kompensācija noteikta Staņislavam Šķesteram (Zaļo un zemnieku savienība, ZZS) - 471 lats mēnesī. Viņš dzīvo Rēzeknes novadā 285 km attālumā no Rīgas. Vairāk par 400 latu mēnesī varēs saņemt 24 deputāti.

Lielāko kompensācijas daļu veido tēriņi par dzīvesvietas īri Rīgā, jo, piemēram, deputātam Ingmāram Līdakam (ZZS), kurš mīt 45 km attālumā no Rīgas, kompensācijas griesti noteikti 339 latu apmērā. Tāds pats apmērs noteikts deputātam Igoram Meļņikovam (Saskaņas centrs, SC), kurš uzrādījis, ka dzīvo 41 km attālumā no Rīgas.

18 parlamentāriešiem, kuri dzīvo Rīgā vai tās apkārtnē, ir noteikta viena maksimālā kompensācijas summa – 71 lata apmērā. Viņķele teica, ka tie ir izdevumi, kas deputātiem radušies, tiekoties ar vēlētājiem.
Saeimas komisijas vadītāja norādīja, ka, piemēram, deputāts Valērijs Agešins (SC) varēs saņemt 443 latus mēnesī, savukārt, pēc vecās kārtības, viņš varētu saņemt 550 latu. Viņa arī minēja, ka Mihails Zemļinskis (SC) iepriekš pieteicās arī īres kompensācijām, taču jaunā kārtība to vairs nepieļauj. Deputāta dzīvesvieta ir Mārupe.

Lai saņemtu kompensāciju, deputātiem ir jāiesniedz čeki par degvielu vai īres līguma kopija. Cik katrs konkrēts deputāts saņems, būs zināms pēc divām nedēļām, prognozēja Viņķele.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas