Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

88% vecāku nejūt reālu atbalstu no valsts

88% vecāku nejūt reālu atbalstu no valsts un nejūtas droši radīt vēl kādu bērnu ģimenē, liecina Māmiņu kluba veiktā aptauja.

65% aptaujāto atzina, ka būtu gatavi vēl vienam bērnam, ja būtu lielāki pabalsti un nozīmīgāks finansiālais atbalsts no valsts puses. Vairāk nekā 40% atzīmēja, ka uz vēl vienu bērnu ģimenē izšķirties palīdzētu ierobežojumu atcelšana strādājošajiem vecākiem.

37% aptaujāto uzskata, ka izšķiroša loma dzimstības pieaugumam būtu, ja veidotos labāka situācija darba tirgū, lielākas karjeras iespējas jaunajiem vecākiem, 33 % aptaujāto ir pārliecināti, ka situāciju mainīt varētu bērnudārzu pieejamība un neapliekamā iztikas minimuma paaugstināšanu par katru bērnu.

25% aptaujāto vēlētos lielākus atbalsta pasākumus daudzbērnu ģimenēm.

20% aptaujāto atzina, ka jaunajām ģimenēm palīdzētu arī izdevīgāki īres nosacījumi mājoklim

68 % aptaujāto uzskata, ka šķērslis vēl vienam bērnam ir mazie finanšu resursi ģimenē, 45% vecāku baidās, ka nespēs atgriezties darba tirgū, 32 % par būtisku bremzējošu faktoru uzskata sava mājokļa trūkumu.

Jautāti par to, vai vecāki zin, kādus atbalsta pasākumus paredzējusi valsts ģimeņu un bērnu atbalstam tuvāko gadu laikā, 40% atzina, ka ir iepazinušies ar ģimenes valsts politikas pamatnostādnēm un plānotajiem atbalsta pasākumiem. 30%, savukārt, ir pārliecināti, ka nekas nav plānots ģimeņu atbalstam, bet 23% no aptaujātajiem kaut ko dzirdējuši, bet netic šo pasākumu īstenošanai. 4% neko nezina un lielākoties uzskata, ka vienīgais plānotais pasākums ir pabalstu atcelšana pavisam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas