Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

9.maija koncertu pie Uzvaras pieminekļa atļauj, bet gājienu aizliedz

9.maijā pie Uzvaras pieminekļa varēs notikt koncerts, taču biedrības _Rodina _gājiens tiek aizliegts. Tā šodien lēma Rīgas domes publisku pasākumu un sapulču, gājienu un piketu pieteikumu izskatīšanas komisija, kuru vada pilsētas izpilddirektors Andris Grīnbergs.

Biedrība Rodina vēlējās rīkot „Latvijas krievu gājienu” no Strēlnieku pieminekļa līdz Uzvaras parkam, kas nav atļauts. Savukārt atļauja izsniegta biedrībai 9. maijs.lv, kura pieteikusi „Fašisma sagrāves dienai veltītu svētku koncertu” Uzvaras parkā no plkst. 10.00 līdz 23.00. Policija stigri kontrolēs aizliegtās simbolikas un alkohola lietošanu, norādījusi komisija. Organizatoriem jāapmaksā ceļa zīmju izvietošana, pasākuma apdrošināšana un jāsakopj teritorija pēc koncerta.

Domnieki arī paziņojuši, ka pašvaldības atļauju, visticamāk, saņems arī Tēvzemes Nacionālo spēku savienības pieteiktais pasākums. Viņi no plkst. 11.00 līdz 15.00 pie Kongresu nama vēlas rīkot pasākumu „Sarkanā armija – atbrīvotāji jeb kara noziedznieki.”

Rīgas domes priekšsēdētājs Jānis Birks (TB/LNNK) iepriekš aicināja neatļaut 9.maija pasākumus pie Uzvaras pieminekļa. Pēc viņa teiktā, “pret Latvijas valsti noskaņoti cilvēki 9.maija „svinībām” gatavojas īpaši azartiski”. Rīgas mērs uzskata, ka pasākumi 9.maijā draud ar nekārtībām pilsētā. Viņš atsaucas uz 13.janvāra grautiņiem Vecrīgā un pauž, ka nav informācijas, ka grautiņu sarīkotāji – kreisi noskaņoto jauniešu grupējumu aktivitāte būtu izskausta.

„Pret Latvijas valsti noskaņoti cilvēki 9. maija „svinībām” gatavojas īpaši azartiski. Ja plānotos pasākumus pieļaus, tie var izvērsties par masveidīgu Latvijas valstiskuma noliegšanu. Situācija ir sakaitēta un būtu vieglprātīgi to ignorēt,” uzsvēris Rīgas mērs.

Pēc komisijas lēmuma atļaut koncertu pie Uzvaras pieminekļa J. Birks paudis nožēlu, jo uzskata, „arī šajā pasākumā ir sagaidāmas provokācijas, turklāt ir nožēlojami, ka tiesībsargājošās institūcijas saskata draudus latviešu sirmgalvjos 16. martā, bet nesaskata draudus krievu ekstrēmistos”.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Aicinās neatļaut 9.maija pasākumus

Birks: plāksnes pie Uzvaras pieminekļa nebūs

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas