Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

9.maija koncertu pie Uzvaras pieminekļa atļauj, bet gājienu aizliedz

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Senais>narkologam
S
Kas tad ir tie klaigātāji pret 16.martā ? Un visi bijušie LPSR KP biedri? Un daudzās Latvijas militārpersonas, ar padomju laika militāro izglītību un dienesta pieredzi? Un pat čekisti/
narkologs
n
16. marts nav smaga tēma, tā ir viena no daudzajām kauju dienām vienā frontes sektorā.
narkologs
n
Un "otrie" nemaz neiet pie Brīvības pieminekļa. Atkal mēģinājāt būt objektīvs, bet iznāca tāda pseidoobjektivitāte, kad vienu pusi kritizē, bet par otru neko nesaka.
narkologs
n
Nav jau ko skaldīt. Oficiālā kapitulācija - 8. maijs. Armiju grupa "Centrs" beidza pretoties 11. maijā. Par tiem "otriem" - ko viņi ar PSRS karogiem un Staļina portretiem darītu pie pieminekļa Latvijas brīvībai? Un ir vēl viena atšķirība, pirms 9. maija latviešu presē nenotiek mērķtiecīgas naida kampaņas pret padomju veterāniem, bet padomju presē notiek naida kampaņas pret leģionāriem.
Senais>mnja
S
Zini ko, es pamatskolnieku valodā teikšu: nepiekasies". 16. marts ir smaga tēma, ko nevar pielīdzināt 9.maijam. Tā jau ir faktiska matu skaldīšana, kurš tad tas īstais datums, kad tas nolādētais karš beidzās. 8. vai 9. Kad sabiedrotie beidzot uzvarēja hitlerisko Vāciju(nez kas būtu noticis ar Latviju, ja vācu okupācija būtu turpinājusies līdz 1990. gadam?). Tomēr tie ierindas dalībnieki ir tik pat traģiska likteņa cietēji, kā sarkanarmieši. Bet, ko es neesmu rakstījis, tomēr padomājis un tagad pasaku, ka kā vieniem tā otriem nevajadzētu iet manifestēt pie Brīvības pieminekļa. Faktiski kā vieni tā otri ir karojuši Latvijas okupantu pusē, lai cik skaisti to cenšas apgaismot visādi ideologi. Taisnības labad derētu uztaisīt kādu monumentu arī tai otrā pusē karojošiem, bet ar piebildi, ka 1941. gadā fričus sagaidīja kā atbrīvotājus, bet drīz tā sajūsma noplaka, kad tie aizliedza Latvijas simboliku u.t.t. Krievi bija gudrāki tai ziņā, ka pat atskaņoja Latvijas himnu pirms latviskām ziņām no Maskavas.
mnja
m
"Un tie vecie ļaudis, klas savu vienīgo jaunību bija spiesti atdot kaut kādu vājprātīgu ideju vārdā, nav vainīgi, jo ticēja. Un ticēja, jo , kas gan cits viņiem atlika. Pat objektīvi sliktos darbus darot, bija spiesti izmantot uzspiestās mērauklas, kas slikto padarīja par labo." neatceros, ka tu ko tādu būtu rakstījis 16. martā..
mnja
m
ak tad tāpēc pusotrs miljons krievu dienēja pie Hitlera.. :D neaizmirsti arī par Latvijas krievu policijas bataljoniem..
zili zaļa nackomjauniešu
z
"lux 29.04.2009 16:01.............Pārieji - jauni kumeļi ar Krievijas karogiem un naidīgiem lozungiem." - Ja mani visādi prātā vāji durski skolas laikā būtu tā drātējuši, tad es ne tik vien ārdītos, kā viņi, ne tik to vien - asimilējušies, johanštraus, tie krieveļi ! - tādi paši jau pusmīksti pusnekas jau sāks palikt ! Tā.
:)
:
lno 29.04.2009 15:37 Šī ideja, biedri Birk, pieder Šadurskim:) ' - varbūt izmetīs villu ....... par to, kurš lielāks nelga ?
Misteria.>burcinai.
M
nesmidinu.ta pa Discovery skatijos dok.filmu.Amerikanu,un Anglu,Vacu,utt.gudrie ta saka.man domat tie nu labak zin neka tu vai es.un laika starpiba ir, patik tev vai ne.
burciņa
b
nesmīdini tautu,Krievija vienīgā no visas Eiropas dzīvo citā laika zonā un tādēļ svin 9.maijā?
Senais
S
Es negribu sākt diskusiju šeit par elementārām izpratnēm. Vēl vairākm spriedelēt par gadu, kad sāka svinēt. Ja kādam šķiet, ka 1965. tad lai pie tā paliek, kaut gan es kaut kā zinu, ka 9.maiju jau maršals Žukovs labprāt atzīmēja. Tāpat kā nav vērts skaidrot ko nozīmē vārds "kultūra", lai kāda nu kuram tā būtu. Nav vērts. Tik vien es gribētu atgādināt, ka kādam liegt svinēt savus svētkus, sevišķi, ja tas kāds faktiski nevienam netraucē, ja tas kāds, lai kā arī nepatiktu citam kādam, ir apveltīts ar tādām pašām cilvēktiesībām kā visi citi, ir ārkārtīgi dīvainas kultūras apliecinājums. Tas ire līdzvērtīgi reliģisku svētku(kara temats krieviem tuvojas reliģijas līmenim) aizlieguims. Tas būtu komiski, ja nebūtu bēdīgi. Un tie vecie ļaudis, klas savu vienīgo jaunību bija spiesti atdot kaut kādu vājprātīgu ideju vārdā, nav vainīgi, jo ticēja. Un ticēja, jo , kas gan cits viņiem atlika. Pat objektīvi sliktos darbus darot, bija spiesti izmantot uzspiestās mērauklas, kas slikto padarīja par labo.
narkologs
n
Ja tev vienīgais arguments ir apsauk'āšanās un vingrinājumi kaktu psihiatrijā, varbūt tomēr vari iemācītes neteikt neko? Par tēmu no tevis NEKAD un NEKO nedzird, toties uz apsaukāšanos, melošanu un diagnozēm arturčiks ir varonis.
narkologs
n
Kurā vietā redzi "naidu pret krieviem" un pier tam vēl patoloģisku? Es neredzu, tātad arturčiks sāk melot. Apmelošana - padomju cilvēka pēdējais arguments?
Atbrīvot Krieviju
A
Hitlera karš pret Padomiju neb ija tikai karš pret boļševismu, kā tas izceļas leģionāru solījumā bet galvenokārt bija karš pret krieviem , pret krievu cilvēkiem... tos vai nu iznīcinot vai pārvērst par vergiem. Hitlers netaisijās atbrīvot nabaga krievus no Stalina terora ... ja patiešām 'būtu bijusi cīņa pret bolševismu, par krievu brīvību, tad Vācieši butu loti veiksmīgi ar krievu palīdzību iznīcinājuši komunismu .... BET NĒ tā bija ciņa par krievu cilvēka dz'īvību! Labāk dzīvs komunistu važās pie Stalina nekā beigts vāciešu vergu nometnē... un tas kurš so nesaprot ... nekad nesapratīs krievus, jo viņi visi ir laimigi par hitlera sagrāvi ( Ja Čerčilam un tādiem ģenerāļiem kā Patonam būtu izdevies ... krievi būtu pirms 50 gadiem baudijuši īstu brībību ... jo kaut gan uzvarētāji, viņi joprojām nav brīvi bet ir Kremļa kūdīti un manipulēti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Aicinās neatļaut 9.maija pasākumus

Birks: plāksnes pie Uzvaras pieminekļa nebūs

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas