Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

97 gadu vecumā miris matemātikas profesors Jānis Mencis

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Lēvenhaupts
L
Ļoti, ļoti žēl. Ir aizgājis mūžībā vēl viens cilvēks, kas lika man atcerēties bērnību.. Mēs visi mācījāmies no viņa grāmatām.. Pieminēsim.. :)
s
s
s
Inese
I
Visu cieņu. Aizgājis ir Skolotājs...
prahtweeders
p
Slava,slava,slava aizgājušajam pedagoģijas milzim. Tikai. Labuma no viņa darba tikpat kā nebija. Jo. Lielākā daļa matemātikas skolotāju neprata un neprot apmācīt pat nākamo Einšteinu. Gribat nolikt matenes eksi,meklējiet privātskolotāju. Tā gadās.
niknais
n
Kāpēc rakstā nav pieminēts, ka viņš darbojās arī TV raidījumos bērniem par matemātiku?.. (Piekrītu Zea, tie bija labi!)
minka
m
Menča grāmatas ir vissaprotamākās un loģiskākās, lai bērni apgūtu matemātiku.
ESA
E
Pie visa garā mūža vēl jāatzīmē izsūtījuma laiks- nodevas padomju varai. KĀPĒC TAS NAV RAKSTĀ PIEMINĒTS? Manās acīs šis fakts tikai ceļ vērtību cilvēkam. Es arī esmu matemātiķis un izmantoju profesoira darbus.Labs cilvēks ir aizgājis.
T
T
varbūt diena savā sestdienas pielikumā varētu izveidot kādu labu rakstu, stāstījumu par šo cilvēku? jo man, piemēram, ar matemātiku nebija un nav labu "attiecību" tas gan nenozīmē, ka mazāk cienītu šo godājamo cilvēku
lolz
l
mana bērnības trauma...
juha
j
Emeritētais zinātnieks - zinātnieks, kuram valsts maksā palielāku ikmēneša pensiju, bet zinātnieks līdz ar to nevar strādāt atalgotu darbu. Viņš var darboties kā brīvprātīgais neatalgotais darbinieks zinātniskajos grantos. Tāpat emeritus statusu ieguvušais drīkst vadīt diplomdarbus, disertācijas, būt par šādu zinātnisku darbu recenzentu, zinātnisku žurnālu redaktoru, bet nedrīkst par to saņemt atalgojumu (oficiālu ;)). Nu tas tāds vienkāršots emeritus statusa izskaidrojums.
Gin
G
Pievienojos visiem labajiem vārdiem. Bet ko nozīmē "emeritētais zinātnieks"?
Ieva
I
Tas bija īsts profesors, īsts skolotājs. Nesaprotu tikai, kāpēc viņa radītais tā īsti netiek izmantots.
Laima
L
Viņš bija nevien zinātnieks, bet arī izcila skolotāja simbols. Satiku viņu 2.klasē, pēc tā laika "cietos riekstus" šķēlu kā niekus. Lai vieglas smiltis!
Ministry of Truth
M
Jā, bija tāds vīrs, viņa uzvārds bija uz katras matemātikas mācību grāmatas visām klasēm. Lai viņam vieglas smiltis. Ražens, ilgs mūžs nodzīvots. P.S. Tie, kas izmantoja viņa grāmatas, lai metodi pielietotu tālāk, uz bērniem, gan parasti nebija ne uz 1/4 tik talantīgi. Matemātikas skolotāji mīl savu priekšmetu, bet ar bērniem strādāt bieži īsti neprot. Kad sākas algebra, tad ir jūtams, ka sausa programmas pasniegšana ir garām. Ne jau visi labi saprotas ar skaitļiem.
alias
a
Latvijas matemātikas leģenda. Izcils cilvēks, pēc viņa radītās metodikas vēl ilgi Latvijā mācīs matemātiku. Dziļa cieņa pret šo cilvēku un viņa devumu izglītības sistēmā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas