Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas attīstībai vēlas vienoties par opozīcijas mēra kandidātu; partneri grib ārkārtas vēlēšanas

Rīgas domes opozīcijas vairākums aizvien vēlas ārkārtas vēlēšanas, vien Latvijas attīstībai frakcija uzskata, ka tagad opozīcijai vajadzētu mēģināt virzīt savu mēra kandidātu, izriet no politiķu teiktā aģentūrai LETA.

Latvijas attīstībai frakcijas vadītājs Viesturs Zeps sacīja, ka sākotnēji aicinās kolēģus "atvilkt elpu", paužot, ka šis ir vēl nebijis sasniegums opozīcijai. "Desmit gadu laikā mēs nekad neesam bijuši pat teorētiski tik tuvu šādām pārmaiņām. Taču ir jāatslābst, jāsaprot, ko mēs gribam un, ko no mums sagaida," sacīja Zeps.

Vienlaikus viņš pauda, ka opozīcijai būtu pareizi virzīt vienotu mēra kandidātu un skatīties, kurš to varētu atbalstīt. "Ja tas neizdodas, tad skaidrs, ka būs ārkārtas vēlēšanas. Taču es gribētu izvairīties no situācijas, ka mēs neko nedarām, nostājamies pasīvā pozā un gaidām, kas notiks," pauda deputāts.

Tikmēr Vienotības frakcijas vadītājs Vilnis Ķirsis pauda nemainīgu viedokli, sakot, ka vienīgā izeja kā izvest Rīgu no "bedres" ir ārkārtas vēlēšanas. "Turlā atstādināšana ir solis šajā virzienā, jo domi var atlaist, ja tai divus mēnešus nav mērs. Tādā ziņā esmu gandarīts," sacīja Ķirsis.

Taujāts par to, vai viņš tomēr nebūtu gatavs atbalstīt opozīcijas virzītu mēra kandidātu, Ķirsis norādīja, ka "nav svarīgi, kurš to ķēdi uzmauc sev kaklā", bet svarīgi ir - ar kādām balsīm tas tiek panākts.

Ķirsis norādīja, ka pirms vēlēšanām saviem vēlētājiem ir solījis nesadarboties ar Saskaņu un Gods kalpot Rīgai. Viņš uzskata, ka no Saskaņas izslēgtie domnieki vienalga pārstāv tās pašas vērtības, kuras līdz šim desmit gadus īstenojusi valdošā koalīcija.

Arī nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK pārstāvis Nauris Puntulis sacīja, ka negrib būt atkarīgs no četrām balsīm un katru reizi spriedelēt, kā šoreiz balsos "četrinieks". "Es neredzu iespēju sadarbībai ar Saskaņu un Gods kalpot Rīgai, bet "četrinieks" - vienu reizi var atbalstīt un otru atkal nē," teica Puntulis.

Arī Jaunās konservatīvās partijas (JKP) Rīgas domes frakcija turpina pastāvēt uz ārkārtas vēlēšanām galvaspilsētas pašvaldībā, aģentūrai LETA pauda JKP Rīgas domes frakcijas vadītāju Jānis Ozols.

"Ārkārtas vēlēšanas ir mūsu partijas uzstādījums un vienīgā versija, kā mēs redzam turpmāko. Šajā ziņā mūsu uzskati nemainās," sacīja Ozols.

Tikmēr līdz šim koalīciju biežāk atbalstījušais neatkarīgais deputāts Oskars Putniņš cer uz opozīcijas virzītu mēra kandidātu. Domes sēdes laikā Putniņš solīja opozīcijai savu balsi, ja vien tā izvirzīs savu mēra amata kandidātu. Neraugoties uz to, ka opozīcija mēra amatam nevienu oficiāli neizvirzīja, politiķis tāpat balsoja par neuzticības izteikšanu Turlajam.

Jau vēstīts, ka Turlais ceturtdien neizturēja uzticības balsojumu, līdz ar to zaudēja galvaspilsētas mēra amatu.

Top komentāri

Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
DIENA ATKAL PILNA AR KRIEVU FAŠISTIEM ? CIK ILGI ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas