Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Saskaņas frakcija Rīgas mēra amatā atbalstīs Burovu, ja pretī saņems vicemēra krēslus

Saskaņas Rīgas domes frakcija mēra vēlēšanās atbalstīs Gods kalpot Rīgai (GKR) kandidātu Oļegu Burovu, ja vien Saskaņas deputāti varēs ieņemt divus vicemēra krēslus, piektdien pēc partijas frakcijas sēdes informēja partijas līderis Nils Ušakovs.

Saskaņas skatījumā viens no vicemēra amatiem pienāktos Sandrim Bergmanim, bet otrs - frakcijas vadītājai Annai Vladovai. Neatkarīgo deputātu frakcijas vadītājs Valērijs Petrovs gan iepriekš aģentūrai LETA apliecināja, ka viņa frakcija nekādā gadījumā neatbalstītu Bergmaņa nonākšanu šajā amatā. Maija beigās tieši šis jautājums bija par pamatu četrotnes izslēgšanai no Saskaņas.

Saskaņa arī vēlas, lai Bergmanis tiktu pie amata Rīgas brīvostas valdē un lai Rīgas domes Īpašuma komitejas vadības groži no Burova rokām nonāktu pie "saskaņietes" Olgas Veidiņas. Mēra kompetencē tradicionāli ir Finanšu un administrācijas lietu komitejas vadīšana, ko uzņemtos Burovs.

Piektdien notikušajā Saskaņas Rīgas domes frakcijas sēdē arī pārrunāts koalīcijas līgums ar GKR, bet visi abu politisko partiju sadarbības jautājumi tikšot "finalizēti" nākamnedēļ gaidāmā frakciju kopsēdē.

LETA jau ziņoja, ka aizvadītās nedēļas sākumā Rīgas mēra amata kandidāts Oļegs Burovs (GKR) medijiem pauda, ka, visticamāk, ir panākts kompromiss starp Saskaņas un Neatkarīgo deputātu frakcijas izvirzītajām vēlmēm, kas nozīmē, ka viņam varētu būt pietiekams atbalsts kļūšanai par mēru.

Taču drīz pēc tam atsevišķi Saskaņas deputāti esot izvirzījuši ultimātus saistībā ar viņa ievēlēšanu, kuru nepildīšanas gadījumā politiķis mēra amatā netiks atbalstīts.

Jau iepriekš neoficiāli tika ziņots, ka runa ir par deputāta Bergmaņa vēlmi ieņemt vicemēra amatu, lai gan pats politiķis aģentūrai LETA sacīja, ka nekādus ultimātus nevienam izvirzījis nav. Viņš norādīja, ka frakcija jau maijā pieņēma lēmumu viņu virzīt vicemēra amatam. "Minētais lēmums joprojām ir spēkā esošs un saistošs. Es personīgi nekādus ultimātus uzstādījis neesmu, jo esmu komandas cilvēks un darbojos saskaņā ar frakcijas pieņemtajiem lēmumiem," teica deputāts.

Jau ziņots, ka Rīgā mēra amats ir brīvs kopš 21.jūnija. Pavadījis amatā nepilnu mēnesi, pirms Jāņiem uzticības balsojumu neizturēja Dainis Turlais (GKR).

Domniekiem ir laiks līdz 20.augustam jauna pašvaldības priekšsēdētāja ievēlēšanai, pretējā gadījumā dome var tikt atlaista un būs jārīko ārkārtas pašvaldības vēlēšanas, un tieši šādu mērķi ir izvirzījušas partijas Vienotība un Jaunās konservatīvās partijas frakcijas. Saskaņā ar likumu "ar pašvaldībām, Saeima var rosināt domes atlaišanu tad, ja pašvaldība bez mēra strādā divus mēnešus.

 

Top komentāri

Lasita
L
Izteikta raušanās pēc naudas, nevis darba rīdzinieku interesēs.
Kuzja un Muris
K
Vispirms mums nodeva mūsu saulīte Ušakovs, aizbraukdams Briseles plakandibenē, bet tagad mūs kā simbolus naturāli uzmet Saskaņa, kas negrib virzīt Rīgas mēru, kurš sava PR taisīšanā prastu izmantot cilvēka labākos draugus - mājdzīvniekus.
Kuzju un Muri par
K
vicemēriem!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas