Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Vienotība nesteigšoties izraudzīties jaunu Saeimas frakcijas vadītāja vietnieku

Vienotības Saeimas frakcija pagaidām nesteigsies ievēlēt vadītāja vietnieku deputāta Edvarda Smiltēna vietā, aģentūrai LETA sacīja Vienotības frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa.

Vienotības frakcijas sēde iecerēta pirms parlamenta ārkārtas sēdes, kas norisināsies 27.jūlijā, un pagaidām tajā nav pieteikts jautājums par frakcijas vadītāja maiņu.

Taujāts, vai rosinās balsot par frakcijas vadītāja nomaiņu, Smiltēns aģentūrai LETA skaidroja, ka vispirms situācija tiks izdiskutēta politiskā spēka valdes sēdē, kas plānota trešdien, 26.jūlijā.

Kā ziņots, līdzšinējais Vienotības Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Smiltēns 21.jūlijā atkāpās no politiskā spēka Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieka amata. Līdz ar atkāpšanos no šī amata viņš uz laiku apturēja arī savas kandidatūras virzīšanu partijas priekšsēdētāja amatam Vienotības kongresā 19.augustā.

Smiltēns aģentūrai LETA skaidroja - nevar būt situācija, kad viņš tiek izvirzīts par partijas vadītāju un atbalsta gadījumā vada partiju, bet parlamenta frakciju vada cilvēks ar diametrāli pretējiem uzskatiem. Tāpēc politiķis mudinājis frakciju beidzot pieņemt "atklātu un godīgu lēmumu", izsakot uzticības mandātu Āboltiņai vai viņam. Pagaidām balsojums par frakcijas vadītāja maiņu nav noticis.

Smiltēns pauda neapmierinātību, ka patlaban uz partijas priekšsēdētāja amatu tiek minētas divas personas - viņš un Āboltiņa. Viņa gan uzsver, ka uz partijas vadītāja vietu nekandidētu un apsver nepretendēt uz Vienotības valdes locekļa vietu.

 

Top komentāri

smukums naknoieksam
nu tak Lindas skirtais vīrs gatavs mirt aiz milestibas pret Vienotibu,...lai iisteno ''ubi bene ibi patria''
Cik
C
tas ir būtiski,ja ne cik,tad kāda velna pēc to raksta ziņās,velna kalpiem tas liekas kā melnsvārču cīņa par vietu kancelē.
tik tiešām
t
Ko nu vairs?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas