Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Vienotība Rīgas domes vēlēšanās Ušakovam likšot pretī profesionāļu komandu

"Vienotība" Rīgas domes vēlēšanās "Saskaņas centra" (SC) vienpersoniskajam līderim Nilam Ušakovam pretī liks profesionāļu komandu, kurā katrs cilvēks savā jomā būšot viedokļu līderis, šorīt Latvijas Radio paziņoja "Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars.

Kampars apgalvoja, ka "Vienotībai" esot trīs vai četri "ļoti spēcīgi kandidāti", kuri sabiedrībai ir zināmi cilvēki, taču līdz šim nav bijuši pirmā lieluma zvaigznes politikā. Publiski nosaukt potenciālos kandidātus Kampars atteicās, vien solot, ka "Vienotības" piedāvātais kandidāts noteikti nebūšot vājāks par Ušakovu.

Pats Kampars noteikti nekandidēšot ne pašvaldību vēlēšanās, ne arī uz Rīgas mēra amatu.

10.novembrī "Vienotība" rīkos partijas konferenci, kas būs oficiāls starta šāviens pašvaldību vēlēšanu kampaņai. Šajā sanāksmē jau būšot skaidra partijas programma un kandidāti Rīgas domes vēlēšanām. Kampars pārmeta, ka Rīgas domē pie varas esošais SC kopā ar Andra Amerika partiju jau esot sākuši vēlēšanu kampaņu, tajā pamatīgi izmantojot Rīgas pašvaldības administratīvos resursus.

Taujāts, kāpēc nav taustāmu rezultātu sarunām par vienotu sarakstu pašvaldību vēlēšanās ar Reformu partiju (RP), Kampars sacīja, ka Latvijā šādas diskusijas parasti rit ļoti smagi. "Vienotība" noteikti esot par sadarbību un ir izteikusi priekšlikumu RP, kuras Rīgas nodaļa tagad lemjot, vai sadarbības piedāvājumu pieņemt. Kampars nenoliedza, ka "Vienotība" RP ir piedāvājusi vienotajā kandidātu sarakstā cilvēku proporciju 1:3, taču uz konkrēto piedāvājumu uzstāts netikšot. Tikmēr "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK jau ir pateikusi, ka vēlēšanās startēs atsevišķi.

Kas varētu būt Rīgas mēra amata kandidāts šādā vienotā sarakstā, pēc Kampara vārdiem, šobrīd esot pāragri runāt.

Šodien notiks "Vienotības" domes sēde, kurā arī tiks runāts par pašvaldību darba un gaidāmo vēlēšanu jautājumiem. Domes sēdē tikšot pārrunāts, kā partijas cilvēki pašvaldībās gatavosies vēlēšanām, ko rakstīs programmās, kā pulcēs kandidātus u.tml., bet par kampaņas niansēm runāts vēl netikšot.

Domes sēdē tiks runāts arī par pašvaldību darba jautājumiem. "Vienotība" pašvaldību lietu ministra Edmunda Sprūdža (RP) piedāvāto lēmējvaras un izpildvaras nodalīšanu atbalsta daļēji, proti, partija uzskata, ka pašvaldību deputāti nedrīkst būt pašvaldības administrācijas darbinieki, bet šādi ierobežojumi nebūtu jāattiecina uz pašvaldības iestāžu pārstāvjiem - skolotājiem, deju kolektīvu vadītājiem u.tml.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas