Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Vienotība un NA pretrunas mazina iespēju saglabāt varu

Vienlaikus gan NA viens no līderiem Raivis Dzintars, gan Āboltiņa uzsvēruši vienu un to pašu - no valsts interešu viedokļa arī pēc vēlēšanām būtu jāsaglabā esošā koalīcija - Vienotība kopā ar NA un Zaļo un zemnieku savienību, nepieļaujot, ka pie varas nāk politiskie spēki, kuri sadarbojas ar Krievijā valdošo partiju.
Koalīcijas partneru Vienotības un Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-TB/LNNK nebeidzamās pretrunas mazina iespēju saglabāt varu, tomēr abu vadība vienā balsī runā par nepieciešamību valsts interešu vārdā esošo koalīciju noturēt arī pēc 12.Saeimas vēlēšanām, trešdien raksta Diena.

Tieslietu ministres Baibas Brokas teiktais, ka pielaides nepiešķiršana valsts noslēpumu saturošai informācijai varētu būt politiski angažēta, pastiprināja iespaidu par pretrunām teorētiski tuvāko un ideoloģiski saderīgāko valdības partneru Vienotības un Nacionālās apvienības attiecībās.

"Es ļoti ceru, ka tās ir tikai emocijas un ka šīs pretrunas neprovocē tie, kuri pēc vēlēšanām vēlas citu valdību," iztecieis Eiropas Parlamenta deputāts un viens no NA līderiem Roberts Zīle.

Vienotības līdere Solvita Āboltiņa Dienai noliedza jebkādu saistību ar Satversmes aizsardzības biroja lēmumu nepiešķirt Brokai pielaidi, par kuras atteikuma iemesliem viņai nekas neesot zināms. Kāds no partijas politiķiem teica, ka "Vienotība pat drudža murgos to nespētu izdomāt, Baiba Broka ir enerģiska un sakarīga, un mums būs kopā jāstrādā". NA gan saglabājoties sajūta, ka ir centieni nepierādāmos veidos kaitēt tās politiķiem.

Pat, ja šīm aizdomām nav pamata, abu politisko spēku attiecības nav abpusēji sirsnīgas. Jau kopš pērnā gada pašvaldību vēlēšanām Vienotība ir demonstrējusi paplašināt savu elektorātu uz nacionāli konservatīvās vēlētāju daļas rēķina, ko NA nevēlas pieļaut. Nereti Saeimas sēdēs asākā vārdu apmaiņa ir tieši starp NA un Vienotības politiķiem. Arī savstarpējā konkurence ir spēcīga - NA premjera kandidāts Roberts Zīle būtu līdzvērtīgs konkurents Laimdotai Straujumai, ja vien nolemtu atstāt darbu Briselē. Tāpat dzirdēts, ka Broka partijā uzlūkota kā Saeimas priekšsēdētājas amata kandidāte.

Visu rakstu lasiet trešdienas, 11.jūnija, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas