Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Vienotības saraksta galvgalī varētu būt Ēlerte

Pirms nākamās nedēļas nogalē gaidāmā Vienotības kongresa partijas valde pirmdien varētu nosaukt arī tās kandidātu Rīgas mēra amatam, nenoliedza Vienotības ģenerālsekretārs Artis Kampars. Taču viņš atturējās minēt iespējamo pretendentu, jo lēmums vēl neesot pieņemts. Pēc neoficiālas informācijas, Vienotības sarakstā ar pirmo numuru varētu startēt bijusī kultūras ministre Sarmīte Ēlerte, kura tagad ir premjera padomniece. Viņas kandidatūra ir izvērtēta arī kontekstā ar to, ka 2014. gadā Rīga būs kultūras galvaspilsēta.

Vienotībai atrast saraksta līderi, kurš Rīgā varētu spēkoties ar tagadējo mēru un Saskaņas centra priekšsēdi Nilu Ušakovu, nebija viegli, un joprojām tiek izvērtēti vairāki kandidāti. Tā Dienai apgalvoja arī S. Ēlerte, atbildot uz jautājumu, vai viņa varētu būt saraksta līdere. «Patlaban notiek nopietnas iekšējās sarunas. Kamēr nav pieņemts lēmums, neviens cilvēks nevar pateikt, kurš kandidēs ar pirmo numuru,» skaidroja S. Ēlerte.

Pirmā no valdības partijām mēra kandidātu ir nosaukusi Visu Latvijai!-TB/LNNK, kura nolēmusi pieteikt sevi ar juristi Baibu Broku saraksta galvgalī. Ar atsevišķu sarakstu nolēmusi startēt arī trešā koalīcijas partnere Reformu partija (RP), kuras pirmais numurs Rīgā arī varētu būt sievietei. Līdz šim gan kā RP nopietnākais mēra kandidāts minēts ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, bet viņš ir uzsācis valdībā nopietnas reformas - ja D. Pavļuts atstāj amatu, partneri varētu uzstāt, ka tas pienākas VL-TB/LNNK, kurai ir tikai divi ministri. Aģentūra LETA ziņo, ka Vienotības sarakstā varētu startēt vēl viens bijušais kultūras ministrs Ints Dālderis, kā arī bijušais KNAB priekšnieks, Saeimas deputāts Aleksejs Loskutovs - viņa vadībā Sabiedrība citai politikai samērā labi nostartēja iepriekšējās vēlēšanās, ja vērtē domē neiekļuvušo labējo partiju rezultātus. «Loskutova ievēlēšana būtu kā «lapsas» ielaišana sasmakušajā Rīgas domes «vistu kūtī», kur tā varētu ne tikai uzošņāt nelikumības, bet arī kādu korumpantu nokampt,» aģentūrai LETA sacījis A. Kampars.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas