Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Vienotības vadītāja amatam izvirza Smiltēnu un Piebalgu; uz valdi kandidē Āboltiņa (papildināts 19:14)

Atbilstoši partijas Vienotība valdes apstiprinātajiem amatpersonu kandidātu izvirzīšanas kritērijiem Vienotība priekšsēdētāja amatam izvirzīti divi kandidāti – partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns un bijušais eirokomisārs Andris Piebalgs," portālu Diena.lv informēja partijas pārstāve Laila Timrota.

Kā Smiltēns pats norāda, viņš no regulārām sarunām un tikšanās reizēm ar partijas biedriem reģionos secinājis, ka Vienotībai nepieciešams līderis, kas ļoti labi pazīst partiju un tās cilvēkus, kurš nodrošinās pastāvīgu saikni ar frakciju un ministriem, lai sniegtu maksimālu administratīvo un politisko atbalstu gan pirms velēšanām, gan ikdienā.

“Mans mērķis ir uzbūvēt tādu partiju, kāda tā no sākuma bija iecerēta. Tolaik mēs sākām darbu pie partijas izveides, bet tā arī šo procesu nenovedām līdz galam. Mērķis ir izveidot partiju, kas spējīga pārdzīvot savus līderus - ar pastāvīgu darbu, jaunu, talantīgu un gudru cilvēku piesaisti, nodrošinot paaudžu maiņu,“ uzskata Smiltēns.

Partijas domes priekšsēdētāja amatam izvirzīts Cēsu mērs Jānis Rozenbergs, Rīgas domes deputāts Uģis Rotbergs un partijas Liepājas nodaļas vadītājs Armīns Robežnieks, savukārt domes priekšsēdētaja vietnieka amatam – Linda Medene un Krišjānis Liepiņš.

Savukārt uz partijas valdi kandidēs 42 partijas biedri – Solvita Āboltiņa, Arvils Ašeradens, Krišjānis Bušs, Marija Balcere, Raimonds Čudars, Kristīne Dzelme, Ints Dālderis, Jānis Drengers, Inese Lībiņa-Egnere, Edgars Engīzers, Valdis Gavars, Dmitrijs Golubevs, Hosams Abu Meri, Andrejs Judins, Didzis Konuševskis, Vilnis Ķirsis, Krišjānis Kariņš, Rihards Kozlovskis, Karina Korna, Aleksejs Loskutovs, Ronalds Līcītis, Normunds Līcis, Anrijs Matīss, Zigfrīda Ozoliņa, Māris Puriņš, Artis Pabriks, Līvija Plavinska, Karina Palkova, Olafs Pulks, Jānis Reirs, Romualds Ražuks, Aigars Rublis, Māris Rudaus-Rudovskis, Vasilijs Smuļs, Guna Skangale, Kārlis Šadurskis, Edvards Smiltēns, Evika Siliņa, Laimdota Straujuma, Jānis Upenieks, Inese Vaidere un Alfons Žuks.

Kandidātu izvirzīšanas termiņš noslēdzās šodien, 18.aprīlī. Vienotības priekšsēdētāja, partijas domes priekšsēdētāja, viņa vietnieka, kā arī partijas valdes vēlēšanas norisināsies kongresā 4.jūnijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas