Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Abi referendumi izmaksājuši par pusmiljonu mazāk nekā plānots

Abi šajā vasarā notikušie referendumi izmaksājuši aptuveni 500 tūkstošus latu mazāk nekā to rīkošanai piešķīra valdība, pavēstīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadītājs Arnis Cimdars.Viņš sacīja, ka visi dokumenti par tēriņiem no rajoniem jau ir saņemti un reģionālās nodaļas pāri palikušo naudu ir atskaitījušas.

Taču dati vēl nav pilnībā pārbaudīti, līdz ar to provizoriskajos aprēķinos vēl iespējamas izmaiņas.Vēl nav veikti arī dažādi administratīvie maksājumi, piemēram, izdevumi, kas saistīti ar visas dokumentācijas sagatavošanu un nodošanu Valsts arhīvam.CVK vadītājs pieļāva, ka, iespējams, neizlietoto naudas līdzekļu apjoms varētu būt pat lielāks par pusmiljonu latu. Viņš prognozēja, ka nākamajā nedēļā jau būtu zināma precizētā summa, savukārt audita noslēgums, līdz ar to arī oficiāli dati par līdzekļu uzskaiti paredzami tikai decembrī.Jau vēstīts, ka abu referendumu norises nodrošināšanai no valsts budžeta tika atvēlēti 4 202 254 lati. Referendumam par grozījumiem Satversmē tika novirzīts 2,1 miljons latu, savukārt, lai nodrošinātu referenduma par grozījumiem pensiju likumā norisi, tika piešķirti 2,09 miljoni latu.Abas tautas nobalsošanas gan tika atzītas par nenotikušām, jo tajās nepiedalījās nepieciešamais pilsoņu skaits, lai likumprojekti stātos spēkā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas