Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Ābiķis: Vienotības līderu neievēlēšana neatstās paliekošas sekas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Vēlētāja
V
Ābiķa kungs apgalvo, ka viņam būtu grūti atrast darbu, ja netiktu ievēlēts... Jo 20 gadus jau nav darījis darbu savā profesijā. Jāpārkvalificējas, Ābiķa kungs. Jāmācās. Kā jums šķiet - ko lai, Jūsuprāt, dara tie tūkstoši cilvēku, kuri visādu ekonomikas notikumu dēļ tika atlaisti no darba (kur pie tam saņēma dzīvošanai neatbilstošu algu), viņi arī 20 gadus bija darījuši kādu darbu (tāpat kā Jūs Saeimā), un nevar vienkārši tagad no rītdienas darīt ko citu. Jāmācās, cītīgi jāmācās. Jāpārorientējas. Nu, tas viss, ko gudri tautas priekšstāvji "pamāca" vienkāršajam cilvēkam... Tas pats arī tad būtu Jums.
voldemārs kārlis markuss
v
Ābiķa kungs Jūs savā rakstā aizmirsāt pieminēt S.Bendrāti.Vai ar viņu un A.Lemberga naudiņu viss arī ir kārtībā,jeb tāpat kā ar A.Štokenberga nodokļiem var neko nezināt-vēlētāji zināja un neievēlēja.Vai A.Štokenbergs joprojām ir Jūsu partijā viņa vieta ir Saskaņas centrā.
iks
i
Pirmkārt, līderi (Dombrovskis, Āboltiņa un vairāki citi no spices) jau ir ievēlēti; otrkārt, šo abu (Kr., Št.) darbība un uzvedība arī jau skaidri bija parādījusi, ka tas numurs cauri neies.
qwerty
q
"/...../ Dzintars Ābiķis, kurš Saeimā ievēlēts jau astoto reizi." Brīnumains cilvēks, īpaši ņemot vērā ka kopš 1993. gada ir bijuši nevis 8 Saeimas, bet 7.
iks
i
Nekā briesmīga jau nav: visos gadījumos ir runa par parlamentu, likumdošanas varu (kāda nu kurā laikā bija...).
  • 2
  • 0
monitors
m
Žurnālists par Saeimu ir uzskatījis arī 1990.gadā ievēlēto LPSR AP.
  • 2
  • 0
Ģeogrāfs
Ģ
Ģeogrāfs ir aizsēdējies valsts maizē.Lai nomakksā TP parādu un dodas uz skolu. Saeimā viņa jēgas nekādas - tērē skābekli.
pašvaks TP biedrs
p
kādas intereses kur stādījis, to mēs zinām ļoti labi. Tāpēc nevajag iedomāties, ka visapkārt ir muļķi, un neviens neko neatceras. Izbrīna tas, ka Vienotība pieņēma. Jāsāk domāt, ka tai ar biedriem pašvaki.
voldemārs kārlis markuss
v
Latvijas neatkarības iznīcināšanā pirmie upuri ir Masļenku robežsargi kas guļ Abrenes kapos.Uz viņu kapa 1944.gadā atklāja pieminekli.Robežsargi nav pārapbedīti Latvijā un piemineklis nav atjaunots Latvijā.Kauns par Abrenes atdošanu būs lidz mūža galam.Atgūsim Abreni no Ķīniešiem, čekistu vadītai valstij nav nākotnes.
cik
c
Muuzhigais deputaats!
sitais bus labs
s
Citati no Abika intervijas. ..............Saskanas centrs savos balsojumos ne ar ko neatskiras no ta devetajam oligarhu partijam.... vinu motivacija vareja but -vai nu darit sliktak valstij, vai, iespejams, vini bija kada stipendiati. no savas puses tada nejausa piebildite ka Zatlers grib nemt valdibas koalicija politisko partiju Saskanas Centru kas- vai nu velejas darit sliktak valstij vai iespejams vini bija kada stipendiati.(ceru ka ne Maskavas)
1993
1
Tas, ka Ābiķis jau padsmit gadus pamanās tapt ievēlēts Saeimā (no dažādiem sarakstiem), neko labu par viņu neliecina. Neizteikšos, protams, Streipa terminoloģijā, bet tuvu tam ir.
Jūsu komentārā
J
atslēgas vārdi - ''pamanās tapt ievēlēts''. Jūs tak nepieļaujat, ka viņš ''pamanās'' apskskraidīt visus vēlēšanu iecirkņus balsojot par sevi. Ja to nepieļaujat, tad, iespējams, Jums jāpiebremzē ar Streipa terminoloģiju (vai tuvu tai)
  • 5
  • 11
J
Ļoti labs un pareizs raksts.Tiešām ,ir jāskatās uz SC agrākajiem balsojumiem.
Gunars
G
nezinaju ka Abikis ir skolotajs, varbut tapec ari tada intervija nevienu neaizvainoja bet pateica taisnibu. ari par saskanas centru vinu motivacija bija kaitet valstij vai ari vini sanema labu atalgojumu.
Kalts
K
Pēc ģirtvalda izšūpošanas galvenais kandidāts uz Saeimas lielākā hameleona titulu. kalniete gozējas Briselē un vismaz šajā sasaukumā ābiķim konkurenci nesastādīs
Kalts
K
Pagaidīsim, kā beigsies koalīcijas stiķēšanas teātris un tad spriedīsim! Mani nepārliecina Vienotības tagadējā poza. Ja runā par tā saucamo "cīņu pret oligarhiem", izturos pret to skeptiski. Tāds boļševiku "sitiet buržujus" tikai mūsdienīgākā izpildījumā. Starp citu, Zatlers ir deklarējis, ka nesadarbosies ar ZZS, par SC viņš neko nav teicis, turklāt SC it kā neietilpst Vienotības un zatleristu pasludinātajā oligarhu zelta trijstūrī, kurš sastāv no 3 A. SC kā trešais partneris Vienotībai/ZRP ir ļoti izdevīgs. Nekādus svarīgus amatus viņi nedabūs, tikai problēmu ministrijas, līdz ar to būs kārtējie peramie zēni. Kamēr rakstu komentāru, TV3 ziņo, ka Vienotība/ZRP grasoties galavārdu, tātad visu atbildību par koalīcijas trešo partneri uzvelt prezidentam. Ja Bērziņš ieteiks SC, tad Vienotība/ZRP saviem vēlētājiem pēc tam varēs bolīt lielas acis un teikt: "Piedodiet, mēs jau it kā centāmies, bet prezidents, ak tas rakaris, viņš mums uzspieda krievus!" Arī VL nav nepieciešamības rauties koalīcijā. Priekšā mūs gaida ārkārtīgi smagi pārbaudījumi, vēlētāji būs neapmierināti gan ar koalīciju,daudzi ar SC ņemšanu koalīcijā, tas ļauj prognozēt VL triumfu pēc 3 gadiem
  • 6
  • 0
K2
K
"..Jūsu loģika klibo uz abām kājām. Ir pazīmes, kas norāda, ka ietekmīgākā tagad ir Saskaņa? Tieši otrādi, viņi ir atkārtojuši iepriekšējo vēlēšanu rezultātu tātad var runāt par stagnācijas iestāšanos. Vienotība un ZRP kopā ir ieguvušas 40% balsu un ņemot vērā šo abu veidojumu gandrīz identiskos uzskatus faktiski var runāt par vienu partiju." Es ļoti gribētu cerēt, ka jums ir tiešām taisnība (nevis tikai "var runāt"... "var runāt"), ka Saskaņai ir iestājusies stagnācija, un ka ZRP un V ir viena partija. Šo cerību stiprina Jūsu bezierunu konstatējums, ka Jūsu loģika ir nesalīdzināmi pārāka par manējo. Vienīgi dīvaini, kāpēc viena daļa no šīs - pēc Jūsu vārdiem vienotās -partijas, ZRP, intensīvi un divpusēji konsultējas ar it kā pilnīgi neietekmīgo un stagnējošo Saskaņu, tādējādi laužot Zatlera pirmsvēlēšanu solījumu nesadarboties ar oligarhu partijām. Tajā pašā laikā šīs it kā vienotās partijas otra puse, Vienotība - pat apsver iespēju par palikšanu opozīcijā ZRP un Saskaņas blokam. Ja Jūs spētu šīs manas diletantiskās šaubas izklīdināt, tad es tiešām būtu ļoti iepriecināts.
  • 1
  • 5
Kalts
K
Ak jā, aizmirsu par "evolūciju ļaundabīgajā audzējā". Ābiķa kungs pamanījās pamest "ļaundabīgos audzējus" akurāti tad, kad šie veidojumi grima pilnā sparā. Kad tie paši oranžisti vēl bija zirgā, kad Šķēles tētiņš komandēja visus un visu, kad prihvatizācija veica savu uzvaras gājienu, Ābiķis lepni nesa TP nozīmīti un labprāt gozējās kameru priekšā TP vadoņu rindās. Kad to pašu Šķēli jau lamāja par oligarhu, kad Kalvīša laikā inflācija skrēja debesīs, taču TP joprojām bija stipra, Ābiķa kungs i nemaz negrasījās pamest TP rindas, sašutumā spļaujot acīs ļaundabīgajiem audzējiem. Tikai tad, kad īsi pirms 10.saeimas vēlēšanām TP kuģītis grima ļurkstēdams un visas socioloģiskās aptaujas uzrādīja vēlēšanu prognozi 0,0001% līmenī, pār Ābiķi nāca apskaidrība. Saka jau, ka labāk vēlu nekā nekad, bet tomēr ir pamatotas šaubas par šādu ļaužu godaprātu.
  • 11
  • 0
Kalts
K
Jūsu loģika klibo uz abām kājām. Ir pazīmes, kas norāda, ka ietekmīgākā tagad ir Saskaņa? Tieši otrādi, viņi ir atkārtojuši iepriekšējo vēlēšanu rezultātu tātad var runāt par stagnācijas iestāšanos. Vienotība un ZRP kopā ir ieguvušas 40% balsu un ņemot vērā šo abu veidojumu gandrīz identiskos uzskatus faktiski var runāt par vienu partiju. Vienotība/ZRP pilnībā diktē spēles noteikumus un Saskaņa ir tik pat nespējīga kaut ko ietekmēt, kā iepriekšējos sasaukumos. Pateicoties manevram ar ZRP izveidošanu Vienotība varēs atgriezties pie varas. ZRP nav sašķēlusi Vienotības elektorātu, bet uzlasījusi tās balsis, kuras neapmierinātas ar Vienotības politiku šā vai tā būtu atkritušas, un nogādājusi šo elektorātu atpakaļ Vienotības ietekmes sfērā. Par amoralitāti labāk būtu paklusējis. šādu ļautiņu ir pilns arī Vienotība un pat ZRP paspējuši rekrutēt ne vienu vien ofšoru apkalpotāju, nekustamo īpašumu spekulantu un šaubīgu darījumu lielmeistaru turklāt veltīgi ir mēģināt aizklauvēties līdz šo partiju "ētikas komisijām".
  • 14
  • 0
K2
K
Pēc Jūsu loģikas, saskaņā ar kuru Ābiķis vienmēr "evakuējas" no partijas, kura sāk zaudēt ietekmi, uz kādu ietekmīgāku, viņam vajadzēja tagad būt "Saskaņā". Tas, ka ZRP sašķels Vienotības vēlētājus, un rezultātā Saskaņa būs formālais līderis, taču bija pilnīgi skaidrs jau pirms vēlēšanām. Un Saskaņa, kurai trūkst īsti latviskas izkārtnes latviešu vēlētāju pielabināšanai, Ābiķi paņemtu ar atplēstām rokām. Var jau nostāties pozā, ka katram jāstāv un jāmirst par "savu" partiju - pirmo un vienīgo. Bet ko darīt, ja šī partija pamazām evolucionē no par ļaundabīgu audzēju Latvijas politiskajā vidē? Dziedāt "Cūka es, cūka Tu, visi esam cūkas" - un taisīt arvien komiskākas un bezcerīgākas partiju apvienības, lai izmisīgi noturētos virs ūdens - lai atceramies LC, tad apvienību LC/LPP, pēc tam jau pilnīgi amorālo "Par labu Latviju" un noslēgumā nu jau traģikomisko (kaut vai nosaukuma dēļ) Šlesera reformu partiju. Tur joprojām ir daži Latvijas Ceļa cilvēki, kuri formāli it kā nekad nav mainījuši partijas piedrību.
  • 3
  • 14
Kalts
K
Drīzāk jūs varētu kādu konkrētu piemēru ābiķa lekšanai acīs TP bosiem! Bet nevis oranžo pēdējās eksistences dienās, bet tad, kad TP bija varena un ietekmīga. Par hameleonismu, kā savādāk nosaukt šo partiju staiguli, kurš pabijis LC līdz brīdim, kad tas sāka zaudēt ietekmi, tad evakuējies uz TP, šeit atkārtojis šo pašu ceļu
  • 19
  • 3
K2
K
Lielākais hameleons? Tas ir diezgan smags apvainojums. Vai varat nosaukt kādu konkrētu piemēru? Tas, ka Ābiķis lēca acīs TP bosiem un viņu izlidināja no Tautas Partijas, manās, un domāju ļoti daudzu cilvēku acīs ir tikai milzīgs "pluss". Tātad lūdzu, klājiet vaļā savus faktus -piemēram, kaut kādi amorāli balsojumi utt., neturiet sveci zem pūra! Un šī intervija man atstāja ļoti simpātisku iespaidu.
  • 11
  • 17
hmmm
h
Ābiķis man atgādina kodi, kura pārlido no viena kažoka pie otra. Vecā rūdītā kode, atšķirībā no "zaļajiem" gurķiem, jau labu laiku iepriekš sajūt naftalīna smaku. Droša zīme, ka jau laikus jāpošas ceļojumā uz jaunām barotnēm.
zvirbulēns
z
Vienotība smird ar visiem ābiķiem, loskutoviem, judiniem, nevienam nav šaubu, kā šie visi nobalsos par koolīciju ar SC - kremli!
zvirbulēn,
z
ja nu kāds smird, pie tam pretīgi, tad tas ir biedrs Lembergs - gan kā savulaik okupantu roklaiža LKP CK locekļa amatā, gan šodien, kad kā neatkarīgās Latvijas ''patriots'' pamanījies tikt pie 145 apsūdzības sējumiem un tiek celts godā arī Anglijas tiesā. Vēl tik pat smirdīgs biedrs Brigmanis, bijušais okupantu kompartijas rajona pirmais sekretārs, kurš visu savu dzīvi veltījis Latvijas patriotu pieminekļu aizsardzībai no apgānīšanas...
  • 15
  • 20

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas