Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Āboltiņa atvainojas pensionāriem, kas glābuši valsti no bankrota

Ceturtdien Saeimas sēdē aizstāvot lēmumprojektu par parlamenta pilnvarojumu valdībai parakstīt vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem, partijas Jaunais laiks (JL) līdere Solvita Āboltiņa cita starpā atvainojās pensionāriem par pērn pieņemto lēmumu samazināt pensijas un pateicās viņiem, jo tas tobrīd bijis vienīgais risinājums, aizņēmums uz laiku, lai "izglābtu mūsu valsti no bankrota".

"Mēs nevarējām atrast un vienoties par labāku risinājumu pagājušā gada vasarā, kad mēs veicām budžeta grozījumus, kā atņemt naudu tiem, kas ir visneaizsargātākie mūsu valstī. Mēs atņēmām viņiem pensijas. Mēs atņēmām viņiem pensijas kopīgi, tieši tāpēc, ka nevarējām vienoties par labāku risinājumu. Šobrīd es gribu izmantot iespēju un tomēr atvainoties šiem cilvēkiem un pateikt paldies, jo tas bija tajā brīdī vienīgais risinājums. Mēs, politiķi, nespējām vienoties, un tas bija aizņēmums uz laiku, lai izglābtu mūsu valsti no bankrota un lai mūsu valsts kasē būtu nauda, ko vispār maksāt pensijas," teica politiķa.

Viņa arī aicināja deputātus atcerēties, "kāpēc mēs te esam un kāds ir mūsu uzdevums". "Mēs pārāk ilgi esam spēlējušies ar savu valsti. Mēs esam stādījuši augstāk savas politiskās ambīcijas un sīkos kašķus. Mēs esam pārāk ilgi spēlējušies ar cilvēkiem, kas dzīvo mūsu valstī. Mēs esam viņiem radījuši ilūziju, ka ar nekustamā īpašuma burbuli tūlīt iestāsies labklājība. Mēs viņus esam aicinājuši spiest gāzi grīdā, nebrīdinot, ka var iebraukt betona sienā. Mēs esam pieņēmuši likumus, kur ir bijuši referendumi nepieciešami. Mēs varbūt esam ignorējuši cilvēkus, kad viņi sanāca šeit oktobrī, mēs varbūt ignorējām cilvēkus lietussargu revolūcijas laikā."

Kā vēstīts, Satversmes tiesa pērnā gada decembrī atzina, ka lēmums samazināt pensijas neatbilst Satversmei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas