Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Āboltiņa: Deputātiem nav morālu tiesību atbalstīt Satversmes grozījumus par krievu valodu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Kāpēc ?
K
Nekādi nevar saprast, kāpēc krievi-Krievijas patrioti dzīvo Latvijā? Kāpēc Lindermanim + Osipovam un viņu līdzskrējējiem vēl nav piegriezts skābeklis?
alma
a
Cien. Āboltiņas kundze! Vajadzēja gan zināt to, ka pēc Satversmes nevar nobalsot pret pieteiktajiem pārgrozījumiem Satversmē, jo "pret" balsis nesamazinās "par" balsu skaitu. "Pret" balsīm būs tikai simboliska nozīme (Cimdars).
jautrais
j
... ja jau āboltiņa aicinās... tad jau visi skries.. tikai ne es.. man nepatīk.. šādas "vecenes"....
K-K
K
kl. ... PILNIGI UZSAKTU un PARAKSTITU ...
K-K
K
Jautajums VP A.Berzinam: Vai no Saeimas prieksseza amata pilditajas, S.Aboltinas, interpretacijas par atbildibu zverasta devejiem Latvijas Republikai, neizriet ari VP PATIESA, LIKUMIGA un SATVERSMES gara noteikta riciba - noraidit nelikumigi iesakto balsu vaksanas pasakumu, vai demisionet pasam !!! ... VP, nododot so balsu kopumu, mainit 4. Satversmes pamatlikumu, Konstitucijas tiesibu komitejai, un iesniedzot sarakstu Saeimai apstiprinasanai, pirms sis komitejas vertejuma, tadejadi ir lauzis savu zverastu, kas sakara ar Satversme noteikto likumu hierarhiju stav paraks par VP noteiktam izpildfunkcijam, ja tas nav likumigas !!! ... Proti, Satversmes 78. klauzula nosaka: ' Ne mazak ka vienai desmitai dalai VELETAJU ir tiesibas iesniegt ...' ... 1. ... ' VELETAJU' ... nozime, pilsonu UZSAKTA UN PARAKSTITA un 'PILNIGI IZSTRADATU' Satversmes grozijumu priekslikumu!!!!! ...2. Vai visi sie noteikumi ir bijusi pec Satversme noteikta, ar CVK parakstu ?????? ...3. ... Ja ne, tad VP A. Berzinam bus jaatbild par panakto ... nododot to pirms Konstitucijas tiesibu komitejas lemumu !!!!
pakausis
p
daļa taisnības viņai protams ir.. bet tad sanāktu, ka deputātiem nav nekādu morālu tiesību arī balsot par jebkuriem citiem Satversmes labojumiem :) Jo redz viņi tak ir zvērējuši to Satversmi aizstāvēt :))) Lab.. šoreiz ir runa par acīm redzamu valsts pamatu graušanu. Bet var tak būt arī valsts kārtību un cilvēku brīvību vairojoši labojumi. Bet redz Satversme tak jāaizstāv.. zvērēts kā nekā.. :)) Un nav nozīmes ka tagad ir zvērēts gan aizsargāt latviešu valodu gan Satversmi un citu labojumu gadījumā būtu runa tikai par Satversmes aizstāvēšanu :)))) Zvērsts ir zvērests un tas jāpilda. Tā ka lai arī absolūti šobrīd iecerētos labojumus neatbalstu, tomēr nedomāju, ka šis ir tas īstais brīdis kad sākt spriedelēt par deputātu morālajām tiesībām.. Iesākumā mēs varētu apgūt kādās formās deputāti atbild vēlētāju priekšā.. un tad parunāsim par morālajām tiesībām :))) Jo redz nav likuma kas liegtu melot priekšvēlēšanu laikā.. nav likuma kas paredzētu par pienākumu pildīt priekšvēlēšanu laikā sasolīto.. bet tanī pat laikā melot un neturēt solījumus ne pēc kādām ideoloģijām nav morāli :))
BET
B
Ir morālas tiesības iztirgot valsts īpašumus un iznīcināt vienīgo Latvijas banku, lai Skandināviem nebūtu konkurentu!!?
melkulim
m
Tā nu iet, kad melo, tad arī melus sāk paust publiski un pats tiem sāk ticēt! Kadu vēl Latvijas banku?
  • 1
  • 1
malači
m
Priecīgus Ziemassvētkus tai Saeimas daļai ,kuri nostājās pret SC ierosināto un atbalstīto (piem. kabanovs ,ušakovs no RD) farsu valstī.
arī prom > malači
a
... nākamreiz, malaci, uz barikādēm stāvēsi lepnā lingvistiski etniskā vientulībā ... viens ...
  • 0
  • 4
DR
D
Tas, kas, manuprāt, padara gandrīz neiespējamu kopsaucēja panākšanu starp latviskuma aizstāvjiem un krievvalodīgajiem, ir vienas puses cenšanās panākt savu psiholoģisko komfortu uz otras puses psiholoģiskā diskomforta rēķina. Es kā CILVĒKS, kuram ir gadījies piedzimt par latvieti pēc būtības esmu tāds pats CILVĒKS kā citi CILVĒKI, kuriem ir gadījies piedzimt par krieviem, ebrejiem, čigāniem, indiāņiem, angļiem, u.tt. Tomēr, kas man kā CILVĒKAM rada psiholoģisko diskomfortu, nepatiku, negatīvu pretreakciju pret lielas daļas citu CILVĒKU, kuriem gadījies piedzimt par krieviem/krievvalodīgajiem, darbībām Latvijas kontekstā? Tas, ka daļa krievvalodigo sava psiholoģiskā komforta dēļ uzspiež man melus un demogoģiju, pilnā nopietnībā uzskata, ka man būtu jāsamierinās, ar šantāžu un draudiem, jaklusē vai jāizliekas nemanām, vai nesaprotam melus un demagoģiju, jāizdzēš no savas atmiņas to, kas Latvijai un latviešiem ir nodarīts, un kas to ir darījis (t.sk. neattaisnoju arī latviešu kļūdas, grēkus, noziegumus) īsi pirms un pēc Otrā pasaules kara 50. gadu garumā. Patiesu psiholoģisko komfortu nevar iegūt ar patiesības noliegšanu, ļaunprātīgas (laupīšanas, slepkavošanas, izvarošanas, u.tml.) rīcības attaisnošanu ar objektīviem apstākļiem un izvēles trūkumu. Psiholoģisku komfortu var iegūt tikai atzīstot patiesību un nosodot ļaunprātību, un turpmāk ar savu dzīvi un attieksmi pierādot, ka pašam nav nekāda sakara ar meliem un nelietību. Kāpēc, tomēr, tik grūti pārkāpt šai psiholoģiskajai barjerai? Manuprāt, divi galvenie iemesli: 1. Vēsturiskais: Šantāža, necieņa, melošana, iebaidīšana un spiediens ir tas veids kā 50 okupācjas gadu laikā kolonizatori "strādāja" kopā ar latviešiem. Jāatzīst, ka ne bez rezultātiem. Tāpēc SC un viņu atbalstītāji turpina pielietot jau dzīvē pārbaudītas metodes un daudzi latvieši gan pēc veca ieraduma, gan vecāku iekodēti turpina pielāgoties šim komunikācijas veidam. Bet tā kā klonizatoriem vairs nav valstiska (PSRS) un tieša militāra(katram gadījumam) atbalsta, tad šīs dzīvē jau pārbaudītās metodes sāk parādīt savu neefektivitāti un kolonizatoros rada neizpratni un sašutumu, jo viņi nespēj saprast kāpēc tā. 2. Masa. Lielais attiecīgās attieksmes atbalstītāju skaits: Noziegums, neģēlības, meli, cūcības u.tt., kas pastrādāti lielā barā neliekas vairs par noziegumiem un nelietībām, turklāt, šai rīcībai ir arī spēcīgs un pieredzējis ļaunprātību advokāts (Krievija). Pārliecību par savu melu un demogoģijas iedarbību dod lielais līdzdalībnieku un atbalstītāju skaits. Latviešiem kā mazskaitlīgai nācijai nav cita ceļa kā turēties pie morālām vērtībām, patiesības un starptautiski atzītām tiesībām. Reizēm nākas rēķināties, ka brutāla un daudzskaitlīga pārspēka priekšā iepriekš minētās vērtības var izrādīties bezspēcīgas.
arī prom > DR
a
... rūpīgi argumentēta sava diskomforta dziedēšana uz citu līdzcilvēku diskomforta pavairošanas rēķina ...
  • 0
  • 0
arī prom > no ābeles netālu nokr
a
... toties pilsoņiem ir ! Par vēlēšanos, gribēšanu, saņemšanos, darīšanu ... atsevišķs jautājiens ... --- ... varbūt nākamreiz ne tik histēriski-klimaktēriski-vecmeitiski-agresīvi, kundzīt ? ... nākamreiz ?
kamasutra
k
Aboltina ir aprobezota un godkariga, varaskara radiba tada pati kada bija slinka, alkatiga Freiberga, kuram interese tika , slava, nauda, vara. Visie, visiem Latvijas pilsoniem kuri ir latviesi, Latvijas patrioti ir jaignore un jaboikote sis zidu un kreivu nacistu referendums, jo sis referendums ir par okupantu valodas- krievu valodas legalizesanu ka otro valsts valodu Latvija. Si zidu un krievu referendum aignoresana skaidri uzradis cik Latvija ir Latvijas pilsonu kuri grauj Latviias valsts pamatus, kuri ienist Latvijas valsti, latviesu tautu. Jacer, ka sie divi zidi kuri organizeja so pretvalstisko aktu-parakstu vaksanu par krievu valodu Lindermans un Goponenko nekad nesanems Latvijas valsts pilsonibu.
Egons
E
Es saku,ka referendumam ir jānotiek !!! Rezultāts katram ir zināms,bet tā Mēs uzzināsim cik ir nelojālu iedzīvotāju Latvijā un varbūt pēc šiem cipariem Latvieši beidzot sapratīs,ka pienācis laiks pielikt punktu krievu valodai Mūsu ikdienā ! Referendums ir vajadzīgs,jo viņi zina,ka neiegūs nepieciešamo daudzumu,lai mainītu likumu,līdz ar to,krievi paliks klusi un ja kāds ko īdēs varēsim atvemt pretī.. SC saprot,ka pēc šīs provokācijas krievi pieklusīs,tāpēc arī viņi skaidri un gaiši pateica,ka atturēsies no savām pozīcijām un nebalsos,lai nezaudētu vairāk savus atbalstītājus,tajā skaitā,arī Latviešus ! Bet es ceru,ka cilvēki pēc trim gadiem nebūs aizmirsuši,ko atbalstīja SC un kā labā viņi strādā... Vislielākās cerības lieku uz mēdiju atbalstu pirms vēlēšanām...
Mjaa
M
Dainis Lemešonoks 21.12.2011. Komentāri (30) Aizrautība, ar kādu Ministru prezidenta partija gatavojas divvalodības referendumam, ir gluži biedējoša tās trulajā destrukcijā. Uzbāzīgi atmiņā atsaucas pavisam senas vēstures ainas: 1904. gadā cariskā Krievija nolēma, ka iekšpolitiskajai stabilitātei ir vajadzīgs neliels, uzvaru nesošs karš – lai tautu pārņem urrāpatriotisma skurbulis un tā ciešāk sakļaujas ap sava patvaldnieka troni. Taču Japāna ar tai uzticēto lomu "netika galā" un sakāva pretinieku, tā paverot ceļu Piektajam gadam. Tagad Vienotība ir gatava samesties kopā ar Vladimiru Lindermanu un Jevgēņiju Osipovu, lai pilnībā sacūkotu etniskās attiecības Latvijas sabiedrībā. Latviešu valoda netiek apdraudēta, ap to tikai ir savērptas ciniskas politiskas spekulācijas. Atkal tiek pašpārliecināti cerēts: nacionālā naida uzbangojums panāks, ka "partija un tauta ir vienotas", tas palielinās politiķu reitingus un piesaistīs vēlētājus ar nesaraujamām saitēm. Latvieši, kas referendumā būs devuši pretsparu krievvalodības tīkotājiem, vairs nekur nevarēs likties – viņiem būs jāturpina stutēt "latviešu valdība", lai cik nepatīkama būtu tās ekonomiskā un sociālā politika. Valdošie politiķi un to līdzskrējēji, cerot uz savas popularitātes kāpumu, nevēlas apjēgt, ka agresīva pretkampaņa un atklāta sabiedrības daļu konfrontācija var beigties tikai kā Pirra uzvara. Nu, labi, latvju patrioti lielā skaitā pārbalsos (par to, zinot mūsu bailību, jāšaubās) otras valsts valodas pieprasītājus, un šī ideja tiks noņemta no dienaskārtības – bet kā mēs pēc tam, abu pušu aģitatoru sarīdīti, tālāk dzīvosim, strādāsim, celsim Latviju? Interesanti, ka Saeimā tieši Nacionālās apvienības pārstāvji sākotnēji bija visprātīgākie, runājot par referenduma ignorēšanu. Tomēr koalīcijas solidaritāte panāca savu, un tagad vienīgi Valsts prezidentam vēl pietiek dūšas iestāties par Latvijas sabiedrības un valsts interesēm pareizāko risinājumu. Referenduma totāls boikots ir visefektīvākā un arī visvieglāk organizējamā akcija. Divvalodības ideja izgāztos tik un tā. Toties tādejādi netiktu uzkurināta etniskā spriedze, jo krievu valodas valstiskošanas kārotājiem, nesaskaroties ar tiešu pretestību un izmisīgi "boksējoties ar tukšumu", būtu grūtāk mobilizēt savus piekritējus. Savukārt latviešu valodas sargātāji pretkampaņā nesarunātu naida un nepārvaramā izbīļa izraisītas nejaucības par krieviem un Krieviju, ko pēc tam pašiem nāktos nožēlot, kaut vai kaulējoties par dabasgāzes cenu, kā arī klausoties niknus šņācienus Briselē vai Vašingtonā par sacūkoto ES un NATO austrumpolitiku.
  • 0
  • 5
...
.
SC divkosīgie glumekļi lokās kā cērmes, lai tik izdabātu visiem vienlaikus un pa duļķaino ūdeni aizpeldētu tuvāk politiskās varas silei.
(*****)
(
Morālu tiesību varbūt nav, bet kā ar likumā noteikajām tiesībām?
t.s. Elmāram
t
Šajā jautājumā aiz Āboltiņas stāv absolūtais vairākums latviešu. Pie kuriem tu, protams, nepiederi.
  • 0
  • 0
Elmārs
E
Likumā vis ir vienkārši: deputāts pārstāv vēlētājus. UN tagad āboltiņām viela pārdomām: par valodas likumu ar parakstiem balsoja 180tūkstoši pilsoņu, par āboltiņas vienotību - 130tūkstoši.
  • 0
  • 3
Joks
J
Dēmokrācija Vienotības ābolaines izpratnē! Kas nav ar mums tie ir pret mums (J.V.Staļins.. Fui, Vienotības ābolaine). Joks.
  • 2
  • 8
Dr.xy
D
To,ka IR referenduma jabalso PRET krievu valodu,ka otro Valsts valodu ir skaidrs. Preteja gadijuma Latvijas Valsts un latviesu tautas ienaidnieki bazunes pa visu pasauli, ka "tauta" velas krievu valodu ka Valsts valodu. Bet,skaidrs nav kadel netiek soditi deputati par zveresta lausanu. Skaidrs nav,kadel kremla maratonists,un parejie krievu izlukdienesta darbinieki Latvija nav apcietinati par Valsts nodevibu.
ee.
e
Smieklīgi ir tie jenoti, un pataisa valsti par cirku 21.12.2011. 18:50 Kad Pietiek pirms nedēļas Ronim vaicāja, vai viņam ir bijusi tikšanās ar tā dēvēto Vienotības "kasieri" Edgaru Jaunupu, kuru partijas līdere Solvita Āboltiņa trešdien LTV Panorāmā nodēvēja par vienkāršu "ierindas biedru", satiksmes ministrs to nenoliedza, bet sarunas tēmu raksturoja kā vispārīgu, proti, ka "vilcieniem jābrauc". ------------------------------------ Bet paklausieties! Vai vispār tai Vienotībā kāds var aiziet uz poda paučurāt, lai tam klāt nestāvētu Āboltiņas partijas ierindas biedrs un kasieris Jaunups?
  • 3
  • 4

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas