Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Āboltiņa: PLL par premjeru visdrīzāk nosauks Šleseru; Lembergs - “virtuāls kandidāts”

Vienotības līdere Solvita Āboltiņa prognozē, ka partiju apvienības Par labu Latviju premjera kandidāts būs Ainārs Šlesers. PLL ar savu premjera kandidātu klajā nāks šodien. Taču viņa pieļauj, ka pēc vēlēšanām, ja tiks pārvarēta 5% barjera, PLL varētu izvirzīt kādu citu.

“Ja mēs runājam par partiju apvienību, kas cīnās par 5% un šodien taisās nosaukt vienu no premjera kandidātiem, šī organizācija savas pastāvēšanas laikā vadītājus ir mainījusi jau trīs reizes – vienam nepatīk tas, otram tas, tad atrod bijušo prezidentu. Šobrīd viņi ir gatavi nosaukt savu premjeru visdrīzāk, ka Šlesera kungu. Tur ir daudz ļoti spilgtas un spēcīgas personības, bet, vai, pārvarot 5%, neparādās vēl kāds cits,” intervijas laikā LNT sprieda S.Āboltiņa.

Aivars Lembergs tradicionāli esot ZZS kandidāts, bet visdrīzāk, ka viņš ir virtuāls premjera kandidāts. Ja Šlesers cīnās ar 5%, tad Lembergs ar likumu, viņa komentēja.

S.Āboltiņa intervijas laikā atsaucās arī uz Viļa Krištopana teikto, ka Tautas partijas līderis Andris Šķēle politikā atgriezies, lai nenokavētu pēdējo privatizācijas vilni.

“Premjers [Dombrovskis] to ne vienu reizi vien ir teicis, ka [par lielo uzņēmumu privatizāciju] visdrīzāk runā tie, kuriem pašiem ir kādas dīvainas domas par šīm lietām. Bijušais premjers Krištopans kādā no intervijām to ir atklāti pateicis - ka Šķēles kungs atgriežas politikā, lai nenokavētu pēdējo provatizācijas vilni,” norādīja Vienotības līdzpriekšsēdētāja.

Ar Saskaņas centra līderi Jāni Urbanoviču Vienotība nebūs gatava kopā strādāt nākamajā valdībā, ja tā nemainīs savu pozīciju vairākos jautājumos.

“Visdrīzāk, ka mēs nevarētu strādāt premjera Urbanoviča vadībā. Ja sabiedrību biedē ar iespējamu Biškeku, ka cilvēki varētu būt ielās un izlietas asinis, tas nav pieņemams,” teica S.Āboltiņa. Neesot arī pieņemams, ka SC deklarē, ka Latvija varētu izstāties no NATO un iztikt bez starptautiskajiem aizdevējiem. Pastāvot iespēja strādāt ar ZZS, kurai neesot slikti reitingi.

Pēc S.Āboltiņas teiktā, šobrīd ir klusums pirms vētras, bet kompromatu vētra medijos varētu drīz sākties.

“Vēl ir vasara un vētra plosās dabā, taču domāju, ka drīz tā sāks plosīties arī presē. Pašreiz lieto sīkus melus, kā kultūras iestāžu iznīcināšana, kas ir atriebība pašreizējam kultūras ministram. Biedēšanas taktika lēnām sākas.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas