Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

Āboltiņa: Referendums apstrīdēts, lai novērstu iespēju vērsties pret valsti un tautu pašā saknē

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
bumbieris
b
Tad ejiet un dariet, man nav laika ņemties ar jūsu stulbajām idejām, ēst gribas.
Pelēkais Vilks
P
Šeku, reku pagājušajā gadsimtā gan vāci, gan ebrēji nokavēja ar savlaicīgu aizbraukšanu. Domā ātrāk!
ierosinājums
i
Jāsāk vākt paraksti par Latvijas pievienošanu Igaunijai. Tur ar krievimpēristiem revanšistiem, Staļina iekarojumu aizstāvjiem neceremonējas.
nekas nesanāks
n
Igauņi Latviju neņems savā paspārnē, par daudz krievu, bet latviešiem trūkst pašlepnuma, patīk līst, pielīst, izdabāt...
  • 0
  • 0
Vārds
V
Ideja absurda,bet ja to izdotos realizēt,tad saprātīgi domājošai tautas daļai tomēr būtu kāda ne kāda iespēja un iedvesma vēlēt,lai glābtu Latviju no pārvēršanas par krievu guberņu ko forsēti cenšās panākt šovinistiski prokrieviskās bandītkremļa mēslu bandas kopā ar varas urrrāāā patriotiem Saulvežiem kangariem. Tikai ja pafantazē,tad būs vajadzīgi 2 referendumi,viens Igaunijā ar igauņu piekrišanu. Var iedomāties kā šī kangarvara spiegtu un kviektu par Latvijas "glābšnu' un cik divīziju pēc Seaimas lūguma iesūtītu čekistKremlis savu tautiešu un "demokrātijas' (patiesībā našas banditJurmalas un Rigas) glābšanai.
  • 0
  • 0
Oskars
O
Jau APNICIS !!!!!! Kur DARBS ????? kur LABKLĀJĪBA ?????? Kur EKONOMIKAS attīstība ????? Kur ROBEŽU aizsardzība ???? Kur VESELĪBA ????? Kur LABAS ALGAS ????? Kāpēc IZBRAUC iedzīvotāji ????? Kāpēc iedzīvotāji MIRST BADĀ ????? KUR un KĀPĒC šie būtu JAUTĀJUMI kuri JĀRISINA ?????!!!!!!! VALDĪBU un SAEIMU ATLAIST !!!!!! MUĻĶU BARS !!!!!! Jo vairāk VALODAS zināsi , jo tev labāk VEIKSIES ( visi to zin ) !!!!!!!!
Vārds
V
Taisnība, Oskar! Ja nonāksi cietumā, bez krievu feņas nekādi.
  • 0
  • 0
vairis
v
referendums butu panācis to pašu efektu, bet tad vl un vienotiba varetu spalvas pucēt at "valstiskuma aistāvibu" tikai lidz 18 februārim. taču ja referendumu atcels strīds turpināsies gadiem ilgi un politiķi varēs "cīņu"turpināt bezgaligi
Lp
L
Ļoti lēna domāšana. Gandrīz kā anekdotēs par blondīnēm. Mēģinājumu noslepkavot valsti vajadzēja apturēt atrāk.
Vai, vai, vai!
V
Tā vietā, lai mudinātu piedalīties referendumā un aicinātu atbalstīt latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, notiek viss šis nejēdzīgais dancis un stūrēts neareizā virzienā. Tiek klaigāts par antikonstitucionālu referendumu, tajā pašā laikā netiek atbildēts uz diviem jautājumiem - vai valsts pilsoņiem (tautai) nav vara savā valstī?; vai tad Sarversmē pašā nav skaidri noteikta iespēja mainīt arī 4.pantu?!!
Mg
M
"Satversmes tiesas atzinums ļautu izvairīties no turpmākajiem uzbrukumiem valsts pamatiem un no referendumiem nākotnē" Ja ST referendumu atzīs par atbilstošu Satversmei, tad jau laikam par "uzbrukumu valsts pamatiem" būs jāuzskata 30 deputātu iesniegums...
Ilgi un palēni
I
gudroja gan,lai gan Igaunijas prezidents savlaicīgi pavēstīja kā būt un kā jābūt.
jefreitors Konrāds
j
Referendums ātrāk vai vēlāk notiks, jo pamata tam nenotikt nav. Patīk tas vai nē, bet formāli lindermanveidīgie Satversmi ievēro. Ko iegūst āboltiņas un Co.? Tagad mēnešiem ilgi Vienotības demagogi varēs tērgāt par viņiem piepeši tik dārgu kļuvušo valodiņu (paklausoties, kādā nevalodā murkšķ dombrovskis, mūžā neticēšu, ka latviešu valoda viņam ir bijusi tālāk par sēžamvietu).Valsts ekonomika tajā laikā turpinās slidināties neceļos un arī atlikušās suverenitātes paliekas Vienotība cieši apņēmusies likvidēt uz mūžīgiem laikiem.
Vārds
V
.....Vienotība cieši apņēmusies likvidēt.... Politiski kriminālais marionet grupējums pēc tā būtības pats neko nevar ne likvidēt ne radīt. Tam ir tikai viena izvēlne; pildīt Jumta,Kopgalda jep postpadomju politiski oligarhiskās mafijas pavēles. Pretējā gadījumā gan ar kompromātiem gan ar iebaidīšanu gan pēc Jumta rīkojuma ar zagļu&kangaru notiesāšanu tas vienkārši pašlikvidēsies.
  • 0
  • 0
jefreitors Konrāds VOVA
j
Ja jau no paša rīta kremlini rādās, ierauj šnabīti, salāpies, ja nelīdz, sauc ārā balto berešu specvienību. Ielaidīsi savas halucinācijas, izlēksi vēl pa logu. Man rūp tava veselība jenoteli.
  • 0
  • 0
VOVA
V
Vēl viens kremlins. Agrais rīta uzlidojums?
  • 1
  • 1
Сергей
С
Kamēr tauta dzīvo atsevišķi un dalās uz latviešiem un krieviem - nekas labs nebūs. Valstij ir nepieciešama tautas apvienošana, bet varas vīri tikai dala tautu uz savējiem un svešiem. Esmu pārliecināts, ja latvieši arī to saprotīs un nobalsos par krievu valodu - valstij tas nāks tikai par labu un beidzot būs viena tauta! Lai jebkura valsts eksistētu, manuprāt, valstij jādara sekojošais: 1. apvienot tautu 2. glabāt valsts neatkarību 3. stimulēt ražošanu un ekonomiku kopumā 4. aizliegt nacionālistiskās izpausmes valsts politikā, kas samazina tiesības jebkurai citai tautībai un kas var būt traktēti kā rīcības, kurinošie nacionālu naidu 5. ļauj mācīties dzimtā valodā, lai cilvēks pēc iespējas labāk saprastu priekšmetu un pēc iespējas plašāk izmantotu savas zināšanas tautsaimniecībā. Kas no tā ir izpildīts un valsts līmeni nav šaubas kā tā jābūt katrs var izsecināt pats. Protams, vēl ir tādi aspekti kā valsts aizsardzība, sociālā aizsardzība un cits, bet tas ir atkarīgs no ekonomikas un sabiedrības attīstības līmeņa, respektīvi, ja izpildītos 5 minēti punkti, tad būs iespējams arī citu tautu nepieciešamību izpildīšana. Galu galā visu noteic tautību gars un eksistējošie valsts līdzekļi. Jā, es par to lai otrā valsts valoda būtu krievu valoda. Taču tas nenozīmē ka krieviem nav jāmacā latviešu valoda. Latviešu valodu būs jāmaca tapāt. Tas arī nenozīmē ka, piemēram, krievvalodīgais iedzīvotājs atbildēs krieviski uz uzdoto jautājumu latviešu valodā. Ir jāievēro elementāras etiķetes normas katram Latvijas iedzīvotājam! To jāmacā gan ģimenē, gan skolā, lai to normu neievērošana traktētos sabiedrībā kā nepieklājīga rīcība. Ja cilvēks nesaprot vai nemāk runāt krievu valoda, tad otrai personai jāpariet uz latviešu valodu un otrādi, ja tas ir iespējams. Līdz ar to sabiedrība būs tikai saliedētāk un audzināsies iedzīvotāju savstarpējā palīdzība. Protams, es esmu krievs un man gribētos, lai mana dzimtā valoda būtu arī valsts valoda, bet es pameģināšu izteikt vēl vienu domu objektīvi. Ja jebkuršs Latvijas iedzīvotājs zinātu arī krievu valodu vai tas ir slikti? Latvijai blakus atrodas Krievija un tā nekur nepazūdīs. Vai tad nebūtu gudri no Latvijas iedzīvotāja puses zinātu arī krievu valodu, lai veicinātu arī to pašu tūrisma sfēru? Ja Jums nav pretrunu ar uzrakstīto nosūtiet, lūdzu, vai izstāstiet šo tekstu saviem radieniekiem, draugiem un paziņām! Nobalsojiet par krievu valodu, lai mūsu saniedrībā būtu miers un neviens nespētu sadalīt Latvijas tautu uz divām vai vairākām pusēm! Ceru, ka Latvijā uzvarēs veselais saprāts un tautību savstarpējā cieņa!
Pelēkais Vilks
P
Сергей Es pats nolemšu ko un kā man darīt. Mēs pagaidam dzīvojam demokrātiskā valstī. ============ Lūdzams izlem ātrāk! Tas tikai tev pašam nāks par labu. Priekš kam mocīties visu mūžu?
  • 0
  • 0
Androīds
A
Krievs,Latviets vai Ķīniets. Nu nekādi nesaprotu kāpēc būtu jābalso par kretīniskajiem mērķiem kādus iecerējuši šovinistiskie bezitelekta pretekļi kopā ar prokrieviskajām bandītkremļa mēslu bandām. A tai visai tavai dziedāšanai nu nebūt nav nekā kopīga ar šo kretīnu mērķiem kuriem valoda ir tikai kā piesegs nelietībām.
  • 0
  • 0
<Sergej,
&
kādu karu? pastāsti lūdzu tuvāk!
  • 0
  • 0
Sergej,
S
Gribi karu? Dabūsi. Pēc tam nesūdzies.
  • 0
  • 0
vovam
v
tu esi pārliecināts ka vienotība ir demokrātiskas valsts pazīme?? žēl tevis....
  • 0
  • 0
VOVA
V
Kremlin, tu grauj šīs demokrātiskās valsts pamatus. ATCERIES TO
  • 0
  • 0
Сергей
С
Es pats nolemšu ko un kā man darīt. Mēs pagaidam dzīvojam demokrātiskā valstī.
  • 0
  • 1
VOVA
V
"Jā, es par to lai otrā valsts valoda būtu krievu valoda." Kremlin, atceries, ka te ir Latvija. Ja gribi valsti, kurā valsts valoda ir krievu, pārcelies dzīvot uz Krieviju. Un neraksti vairs šādus palagus, SC bada dzeguze.
  • 2
  • 0
Kretīndancis
K
Nu nekādi nenoticēšu ka šīs čekistu saprogrammētās un kontrolētās kangaru šmuckantoras kā Saeima,ST.CVK,DP,SAB.......to lietu nokārtos par labu Latvijai vai tās tautai. To kādām imtresēm tās ir kalpojušas labi pierāda izjātā valsts ar tālredzīgi 1998.g. sačakarēto satversmi,kā arī ar no treknuma pārblīdušajiem politkrimināla un padomju nomenklatūras parazītslāņiem. Tādi Idiotijas.lv balstās tikai uz meliem,meliem un lieliem meliem. Ja jau šis valod kretīnšovs ir iesākts,tad gaidiet vien tik kārtējos nelietības,liekulības un glumenēšanas variantus. Gan visu šo kretīnismu glābējSaulveži salaidīs tādā juridiskā gristē,lai atkal pasaulei pierādītu,ka letiņi ir ne vairāk kā debīli baur tukšpaurii ar naciķu nokrāsu,kuri pieņem lēmumus un likumus kas neatbilst ne ES direktīvām ne starptautiskajām normām.Pa to laiku no šovinistiko pretekļu un bandītkremļa bandu puses tiks musināta bezintelekta (ja jau nespēj iemācīties 2 valodas) prokrieviskā lumpeņa daļa, Un tad jau pēc Duriku kārtējās izgāzšanās ar to APTURĒŠANU kretīnšovs varēs turpināties nu jau priekš boļševikiem un okupantiem daudz labākā kvalitātē. Jau tagad prokrieviski šovinistiskā šmuce un bandītkremļa mēslu bandas sāk ar vien biežāk un skaļāk baurot bēru dziesmas Latvijai. Protams priekš debīlajiem bauriem no Saulvežu Gābēju puses smukumam visapkārt būs forsēti kviecieni: Tautiņ "palīdziet" izstrēbt,nu sūdi pāri lūpai un mutē smeļas. Ja vēl izstrēbs tas nekas. Pievārīs nākošos un nākošos kamēr aizrīsies. Tā ka Idiotijā.lv (neatkarīgā Latvija beidzās 1940.g.) palikušie Antiņi mācieties vien po russki i bez akcenta,savādāk čto ti Durik kotorij Rodzinu prosral laješ na sobačjom jazike. Govori po čelovečeski.
Imants
I
Referendums apstrīdēts, parādot valdošās koalīcijas nihilistisko attieksmi pret tiesiskumu. Tieši tāpat kā to darīja komunisti. Es načaļņiks - tu duraks. Līdz šādam referendumam nedrīkstēja pielaist - tā būtu valstiska attieksme. Bet visa šī putra vajadzīga tikai lai nomaskētu Latvijas valsts suverenitātes samazināšanas kārtējo soli.. Tilkai šoreiz tas notiek valdošai koalīcijai apzināti pārkāpjot doto , saskaņā ar Satversmi, zvērestu. Tātad apzināti pārkāpjot Satversmi.
Imant,
I
neko tu nesaproti, ja vari apgalvot, ka "tāpat darīja komunisti". Komunisti šāva cilvēkus.
  • 0
  • 0

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas