Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Āboltiņa Rīgas mēra amatā panāks, lai pilsētu atkal sauktu par "mazo Parīzi"

Ja partijas "Jaunais laiks" līderei Solvitai Āboltiņai izdosies kļūt par Rīgas mēru, viņa centīsies panākt, lai rīdzinieki atkal būtu lepni par savu pilsētu un varētu to dēvēt par "mazo Parīzi".

"Mūsu mērķis ir pavisam vienkāršs - uzvarēt šajās vēlēšanās.. un es ticu, ka mēs to varam," viņa uzsvēra savā uzrunā JL kongresā, runājot par Eiropas Parlamenta (EP) un pašvaldību vēlēšanām.

Āboltiņa arī atkārtoti uzsvēra, ka, viņasprāt, Rīgas domes koalīcija, tāpat kā līdz šim valdību veidojošās partijas, aizmirsusi par "vienkāršo" iedzīvotāju.

"Arī Rīgas koalīcija ir aizmirsusi par galveno - par cilvēku.. Atkal šeit darbojas tas pats princips - pieprasīt, sarunāt, sadalīt," viņa minēja.

Tādēļ svarīgi panākt, lai ikviens rīdzinieks atkal lepotos ar savu pilsētu un varētu ar pilnām tiesībām un lepnumu to dēvēt par "mazo Parīzi".

Viņas mērķos būs panākt, lai Rīga kļūtu ne tikai par kultūras, bet arī izglītības metropoli, par Baltijas valstu galveno izglītības centru, kas ir būtisks nosacījums arī uzņēmējdarbības veidošanā.

Jau ziņots, ka JL Rīgas nodaļas kopsapulcē pērn gada nogalē izskanēja, ka par partijas virzīto kandidāti Rīgas mēra amatam varētu kļūt JL līdere Solvita Āboltiņa, taču oficiāli kandidāti deputātu un mēra amatiem vēl nav izvirzīti.

Pašlaik JL Rīgas domē pārstāv astoņi deputāti - Baiba Brigmane, Laura Bulmane, Mārtiņš Greste, Modris Jaunups, Valdis Liepiņš, Māra Marnauza, Olafs Pulks un Juris Zvirbulis.

Āboltiņa patlaban darbojas kā Saeimas deputāte.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Šlesers: uz Rīgas domes vēlēšanām došos bez administratīvā resursa – Saeimas tribīnes

Diena.lv jautā rīdzinieku NVO: Vai Šlesers būtu labs mērs?

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas