Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Āboltiņa: ST spriedums par pensijām nebūs diskutējams; valdība pildīs

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Lolita
L
Vienīgais,kas atlika "Jaunajam laikam"bija pensiju samazināšana,jo,kā ir teicis finanšu ministrs Valdis Dombrovskis: "Partijas"Jaunais laiks programmā nav paredzēts ieviest progresīvo iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmi.Patlaban Latvijā ir labēji orientēta valdība,bet šādas likmes ieviešanu parasti atbalsta kreisi orientētas valdības.Progresīvā ienākuma nodokļa lime nestimulē cilvēku vairot un uzrādīt savus ienākumus," Un šeit viņa(vai JL)uzskati pilnībā sakrīt ar Saeimas deputāta Andra Šķēles(TP)teikto: "Mūsu partija vienmēr ir iebildusi pret šādas likmes ieviešanu,jo tā neveicina cilvēku uzņemties iniciatīvu un pelnīt vairāk.Ja Latvijā progresīvo iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmi ieviestu patlaban,tad,visticamāk,notiktu masveida izvairīšanās no nodokļa maksāšanas." Sk.rakstu"Progresīvo ienākuma likmi neatbalsta",Lauku Avīze,2003.gada 9.janvāris
Jānis
J
Vai tad Jaunais laiks jebkad ir balsojis par progresīvo nodokli? Piemērs tam 2005.gada 20.oktobra balsojums; par-1,pret-21,atturas-0,nebalso-2.
Tik pat iespējams,
T
ka skolotāju,policistu,mediķu u.c algas netiktu samazinātas,papildus pensiju samazināšanai,ja vispirms tiktu ieviests SVF pārstāvju un ES ekonomikas un monetāro lietu komisāra Hoakina Almunijas ieteiktais iedzīvotāju progresīvais ienākuma nodoklis,papildus ar kapitāla pieauguma, nekustamā īpašuma un transporta līdzekļu nodokļiem!Ja apvienotas būtu ministrijas un tiktu apliktas ar nodokli,kā ieteica speciāli izveidotā komisija,privātās lidmašīnas un jahtas! Visvieglāk iau ir paņemt no veciem un nevarīgiem un bērniem,samazinot pat ģimenes valsts pabalstu no astoņiem līdz sešiem latiem!
Tā brīža vienīgais risinā
T
Neapliks taču politiķi savus un savu sponsoru ienākumus ar progresīvo ienākuma un kapitāla pieauguma nodokli!
cony
c
Tāds lēmums tika pieņemts,jo iepriekšējais padomijas autoritāšu,izzadzēju režīms uzlabotā veidā tika saglabāts un jebkādu citu kompromisu nebija iespējams atrast un Jūs LPP/LC PROPOGANDISTS labāk paklusē.Kad Jūs ievēlēsiet neatkarīgosdeputātus un padonijas autoritātes valsts izzadzējus atstāsiet bez vēlētāju atbalsta,tad arī varēs parūpēties par tiem,kas pa tiesi ir atkarīgi vecuma,jaunības vai slimības dēļ.KAUNS par Antonu,vai nu viņš nesaprot,vai atkarīgs,slims politiķis propogandists.
Antons
A
Kā Āboltiņa var pamatot savu apgalvojumu, ka ""jau tā saucamā Godmaņa valdība zināja, ka valdība nevarēs izvairīties no tik smaga un nepopulāra lēmumu pieņemšanas," kāds bijis lēmums par pensiju samazināšanu pensionāriem"? Katrs, kam nav slinkums, Internetā var iepazīties ar Godmaņa valdības šā gada janvārī parakstīto saprašanās Memorandu starp Eiropas Kopienu un Latvijas valsti, kura 2.punktā, runājot par ES finanšu palīdzības nosacījumiem, ir aprakstīts, kādus pasākumus uzņemas veikt Latvijas valdība vidēja termiņa (līdz 2011.gadam) fiskālās programmas ietvaros. Kā viens no nosacījumiem ir iekļauts sekojošais, citēju: "(v) samazināt subsīdijas (izņemot sociālo atbalstu) un izdevumus par precēm un pakalpojumiem". IZŅEMOT SOCIĀLO ATBALSTU!!! Kāpēc Āboltiņa tik nekaunīgi melo? Vai ne tāpēc, lai novērstu sabiedrības uzmanību no tā, ka tieši PAPILDUS SAPRAŠANĀS MEMORANDĀ starp Eiropas Kopienu un Latvijas Republiku, kuru šā gada jūnijā parakstīja DOMBROVSKA VALDĪBA, attiecībā uz sociālo atbalstu ir rakstīts sekojošais, citēju: "(vii) samazinot pensiju izdevumus par 10% un strādājošiem pensionāriem piemērojot pensiju samazinājumu par 70%; (viii) samazinot gimenes pabalstus par 10% un par 50% samazinot maternitātes pabalstus strādājošiem vecākiem"? Kāpēc Jaunā Laika politiķiem tik bieži nākas sameloties?
&&&
&
PENSIJU KONFISKĀCIJA BIJA NELIKUMĪGA!!!
III
I
Es,protams,saprotu pensionārus,bet,ja tiesa lems viņiem par labu,tad man atkal mazinās algu,kura jau tā ir kļuvusi tik maza!
volk tambovskij
v
fūrija - ļauna atriebiiga sieviete .... ko viņa Jums ieriebusi???
Jā,
J
Fūriju pamatīgi skāris laika zobs
Orange Monk
O
Vai kauns par dažiem lašiem Tev būtu arī tad, ja kāds cits reketieris -- ne JēLīšu slimniekvaldības neveselais finministrs -- būtu izdomājis tos dažus lašus atņemt Tev pašai nevis svešiem vecīšiem, kuri nav regulāri nevienu apzaguši, bet savas pensijas nopelnījuši? Kad nākamajā dienā pēc vēlēšanām Repshe nolēma iebraukt pensionāru kabatās, -- protams, kā vera nesolīt PIRMS vēlešanām, lai aplaupītu pēc?! --vai visi citi budžeta lapīšanas un zviedru pensionāru/zviedru privātbanku, kā arī Parex nekaunīgo mopšu naudas glābšanas paņēmieni jau bija izdomāti un izmēģināti?
gondons
g
Rīt mainu visus latus pret EUR
temida
t
Kapec tad Abolina neierosinaja sev un Saeimas deputatiem, ministriem, ieredniem samazinat lielas algas par 70%, bet izvelejas apzagt vecos, slimos pensionarus un nonemt viniem darbu, jo kada dala tacu no viniem stradaja. Kapec ta no dzivokliem neizmet aUlmani, freibergu un tos neizpardeva izsole? Kapec Latvijas valsts nodoklu maksatajiem ir jauztur Ulmanis, Freiberga uz nodoklu rekina, tai pat laika ir japzog pensionari, berni? ST ir janospries ta, ka nozagta pensija no pensionariem ir jatmaksa ar % un visi tie pensionari, kuri pameta darbu, sis valdibas lemuma del, ir jaatjauno darba, ja pensionari to velas. Lai ir muzu muzos ir noladeti Latvijas politki, Saeimas deputati, ministri, ieredni, kuri izlaupa Latvijas valsti, apzog Latvijas iedzivotajus, ipasi jau bernus, pensionarus lasts par siem neleisiem.
Antons
A
Tikai nevajag par "vienīgo risinājumu".Bla,bla,bla. Kamēr daži treknie saņem valsts bankā kredītus miljonos pret pāris zemesgabaliem Latgalē,kamēr valdoņi pārvietojas ekstraklases automašīnās,kamēr partijas barojušie neveiksmīgie baņķieri ne tikai neatbild ar visu savu pierausto mantu,bet turpina uzvārīties uz to pašu pensionāru rēķina, nevajag mētāties ar "vienīgā risinājuma"piesaukšanu,jo tie ir MELI. Vispirms izdariet VISU,lai vatrētu nostāties pretī pensionāriem un pateikt-redziet,mēs vairs nepieļaujam augstāk minēto,piedodiet,bet vienalga naudas nepietiek.Tad varat sākt domāt par pensiju mazināšanu.Varbūt.
Jukums
J
Pēc Rimašēvica vārdiem, Parex bankā arī nākošgad vēl būs jāiegrūž līdzīga summa kā pensionāriem nogrieztā - ap 100 miljoniem latu. Tam gan naudu atrod ātri , bet pensionāru jautājumu muļļā un muļļā. Acīmredzot, zagļu banka ir svarīgāka ka visi Latvijas pensionāri kopā ņemti - tāda nu reiz ir varas attieksme. Diemžēl!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas