Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Acis darba izbijās jeb Atslābt nav laika

Viens no svarīgākajiem notikumiem šonedēļ - aizdevēju pārskata misijas ierašanās. SVF un EK eksperti gatavi sēsties pie sarunu galda ne tikai ar premjera un finanšu ministra komandām, bet arī citiem Latvijas iekšpolitikas spēlētājiem (piemēram, Lembergu). Jautājums gan, vai šie citi spēs aizdevējiem ne tikai izklāstīt savu viedokli par Dombrovska un Vilka politikas tuvredzīgumu (viņuprāt), bet piedāvāt kaut ko konstruktīvu ārpus nolieguma izteiksmes.

No valdībā skatāmajiem jautājumiem viens no būtiskākajiem varētu būt ārlietu ministra ziņojums par Latvijai nozīmīgiem stratēģiskiem projektiem, gatavojoties sarunām par nākošo Eiropas Savienības daudzgadu budžetu pēc 2013. gada. Tēma saprotama, saturs - ne visai, jo, lai gan ziņojums nav valdības sēdes slēgtajā daļā, Kristovska kungs nav uzskatījis par vajadzīgu ziņojuma tekstu ievietot valdības mājaslapā.

Iespējams, laba ziņa daļai mediķu. Veselības ministrija valdību informēs, ka ES fondu aktivitātē Veselības aprūpes centru attīstība radies ietaupījums 14,09 miljonu eiro apmērā (jo reformu rezultātā samazinājies potenciālo finansējuma saņēmēju loks). Ministrija rosina radušos rezervi virzīt jaunu auto iegādei Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vajadzībām (3 miljoni latu), papildu finansējumu saņemtu arī ģimenes ārsti darba pilnveidošanai.

Ņemot vērā interneta kā sociālās un plašsaziņas līdzekļa uzplaukumu, būtiska kļūst problēma, vai iespējams ko darīt ar rupjību, apmelojumu utt. plūdiem šajā vidē. Attiecīgi analīzes vērti ir Tieslietu ministrijas sagatavotie priekšlikumi par grozījumiem normatīvajos aktos, «lai nodrošinātu personai iespēju vērsties tiesā, lai aizstāvētu savas tiesības civiltiesiska aizskāruma internetā gadījumos».

Gana daudz laika ministri veltīs jautājumiem, kā labāk apsaimniekot valsts nekustamos īpašumus, tomēr interesantākais liekas Ekonomikas ministrijas ziņojuma pielikums par energoefektivitātes paaugstināšanu valsts iestādēs, kur glītā tabulā šie īpašumi uzskaitīti - norādot, kad beidzas iestādēm telpu īres līgumi. To zinot, var sekot līdzi, par kādām cenām iestādes slēdz jaunus līgumus.

Bet parlamentā komisiju darba ietvaros deputātiem būs iespējas izpausties: tiks skatīti valdības piedāvājumi šā gada budžeta grozījumiem (Budžeta un finanšu komisija), Valsts prezidenta rosinātie Satversmes grozījumi (Juridiskā komisija) un tāda garda tēma kā atalgojums bankās un komercbanku kredītpolitika (Publisko izdevumu un revīzijas komisija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas