Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Advokāts: "Parex bankas" prasības apmierināšanas iespēja ir tuva nullei

AS "Parex banka" prasības apmierināšana pret bijušajiem īpašniekiem Valēriju Karginu un Viktoru Krasovicki par 62 miljonu latu zaudējumu piedziņu "ir tuva nullei", šādu pārliecību piektdien Rīgas apgabaltiesā pauda abu bijušo baņķieru advokāts Uģis Grūbe.

Pēc jurista teiktā, lietā ir nepieciešams vērtēt prasības noilguma jautājumu, jo zaudējumus "Parex banka" no Kargina un Krasovicka prasot piedzīt par 13 gadu periodu - no 1995.gada līdz 2008.gadam, tādējādi attiecībā uz virkni bankas apstrīdēto darījumu, kas varētu būt nodarījuši zaudējumus, jau ir iestājies noilgums. 

U. Grūbe uzskata, ka banka apzināti nav uzskaitījusi kādā veidā un kad šādi zaudējumi radīti. Tā tiekot mēģināts radīt iespaidu, ka zaudējumi esot ļoti lieli, taču pati banka esot atteikusies no sistēmiskas zaudējumu analīzes katra konkrēta gada griezumā. 

Advokāts paudis cerību, ka tiesa ņems vērā apsvērumu, ka Parex banka prasībā iekļāvusi lielu daļu no summas, kas ir ārpus prasības robežām bankai pat vislabvēlīgākā noilguma termiņa aprēķinos. 

Attiecībā uz prasības nodrošinājumu, ko šodien U. Grūbe lūdza tiesu atcelt, viņš norādīja, ka prasība nodrošināta nepamatota, īpaši situācijā, kad «pastāv šaubas, vai tāda prasība, kāda tā celta, var tikt apmierināta».

Jau ziņots, ka prasību tiesā "Parex banka" iesniedza šā gada 30.jūlijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas