Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Advokatūru pamet bijušais tiesnesis Šubrovskis

Bijušais Rīgas apgabaltiesas tiesnesis un neilgu laiku arī advokāts Valdemārs Šubrovskis nolēmis apturēt savu darbību advokatūrā, lai varētu saņemt pilnu pensiju. Pēdējos divos mēnešos ar līdzīgu motivāciju advokatūru nolēmuši pamest vai arī savu darbību pārtraukuši piecpadsmit pensijas vecuma advokāti, Dienu informēja Zvērinātu advokātu padomē.

Līdz ar izmaiņām pensiju likumā no 1.jūlija strādājošie pensionāri saņem 30% no pensijas. "Mežonīgs cipars", tā samazinājumu aģentūrai LETA komentējis V.Šubrovskis. "Ja būtu 35—40%, kas arī būtu tā kā liels cipars, tad neviens prom neietu, bet 70% — tas ir baigi nikni," uzskata bijušais tiesnesis. V.Šubrovskis ar Dienu runāt nevēlējās.

Advokatūrā V.Šubrovskis paspēja pastrādāt neilgu laiku, jo advokāta zvērestu nodeva tikai pagājušā gada rudenī. Pirms tam viņš vienpadsmit gadus strādāja Rīgas apgabaltiesā par tiesnesi. Darbu tiesā V.Šubrovskis pameta pēc paša vēlēšanās 2008.gada sākumā pēc tam, kad Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Juris Stukāns paziņoja, ka V.Šubrovskim draud disciplinārlieta par ētikas pārkāpumiem grāmatas Tiesāšanās kā ķēķis lietā. Prokuratūra paziņoja, ka grāmatā minētajā Latelektro–Gulbene lietā, kurā V.Šubrovskis bija tiesnesis, spriedums ir nelikumīgs un nepamatots.

V.Šubrovskis ir arī miljonārs, jo pirms trim gadiem savai ģimenei krietni virs tirgus cenas par nepilnu miljonu latu pārdeva zemesgabalu Siguldā.

Pirms V.Šubrovska uzņemšanas advokatūrā, Zvērinātu advokātu padome nevienu no šiem publiski izskanējušajiem faktiem nevērtēja, lai gan advokatūras likums nosaka: par advokātu var kļūt cilvēks ar "nevainojamu reputāciju".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas