Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Aicina ieviest pilnīgu smēķēšanas aizliegumu iekštelpās

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ieva
I
Bet tiem no nikotīna atkarīgajiem, kas regulāri piesauc automašīnas gribu atgādināt: 1) no pīpēšanas gaiss tīrāks nekļūst, ja vien jūs, pīpmaņi, neieslēdzaties kopā ar šoferīšiem to transportlīdzekļos un nenoindējiet šoferīšus ar tabakas dūmiem, 2) ne jau uz cigaretes jūs jāsiet uz slimnīcu, kad saņemsiet savu neizbēgamo infarktu, insultu, gangrēnu vai kādu no plaušu obstruktīvajām slimībām, 3) ja vien jūs neaudzējat visu nepieciešamo uz palodzes un nesildaties kurinot uz muguras no meža atnestus žagariņus....ak jā, kurpes un apģērbs arī ir ļoti atkarīgi no mašīnām, ko darbina ar fosilajiem kurināmajiem.... 4) Benzīnu un dīzeli dedzina citās temperatūrās, turklāt to sastāvs atšķiras no tabakas, un, tā kā statistika par plaušu vēža pieaugumu sieviešu vidū sakrīt ar pīpējošo sieviešu skaita pieaugumu, bet nesakrīt ar pilsētās dzīvojošo sieviešu skaita pieaugumu....
Ieva
I
Es jau teicu, ka smēķēt atļaut vajadzētu tikai īpašās smēķētavās ar gaisa filtriem, hermētiski noslēgtiem logiem un durvīm, kā arī ventilējamu priekštelpu. Taču to neviens neizkontrolēs. Varbūt kāds no vecākiem, kuru ar astmu slimais bērniņš ļoti cieš dēļ tiem, kas it kā smēķē savā dzīvoklī, varētu pieteikties kanālā, kas uzņemtos kaut vienu dienu pasekot līdzi šāda bērniņa ikdienai, lai pīpmaņi redz?
Mone >> Alias
M
Dzeršanas un smēķēšanas ietekme uz apkārtējiem atšķiras ar to, ka dzērājs tīri fiziski bendē tikai savu veselību, lai gan psiholoģiski un sajūtu līmenī viņš var atstāt negatīvu ietekmi arī uz apkārtējiem, bet smēķētāju piesārņoto gaisu fiziski ir spiesti ieelpot arī tie nesmēķētāji, kas atrodas viņu tuvumā, turklāt uz nesmēķētājiem ieelpotie tabakas dūmi atstāj pat kaitīgāku ietekmi nekā uz smēķētājiem.
Vajadzētu
V
... sodīt ar ievērojamu naudas sodu vecākus, kuri atļauj savam 10 gadīgajam knauķim smēķēt. Bet, kamēr vecākiem patiks pēc tabakas smirdoši bērniņi, pīpmaņu skaitu varbūt samazinātu cigarešu cenas, kas nebūtu tik smieklīgi lētas, kā patlaban. Nu jā, varbūt vecāki, kuri paši smird pēc smēķiem, nemaz nesaodīs nopīpējušos bērnu...
@
@
Ziniet, mūsu grūtgalvji - arodskolas izglītība, bet pie stūres BMW5, jo tā vajag - pat elementāras lietas apšauba, kā auto drošības jostas. Pierādīt vēl nemirušam smēķētājam, ka viņš ir parazīts, būs grūti, nav jau to smadzeņu.
@
@
Noteikti PAR. Ar saviem netikumiem, kas beigās valstij izmaksā lielas summas onkoloģisko slimību "kūrortos" un pāri par tūkstoti mirušu cilvēku gadā (10 gados viena mazpilsēta), pat lepoties nevajadzētu.
to jop jop
t
nikotiinatkariigie indee neatkariigos nepaartraukti un vienmeeriigi ... taaka nevajag!
jop jop
j
narkomaanija un alkoholisms ljoti tiesi ietekmee sabiedriibu gan sociaali, gan ekonomiski- ieteiktu tev kaadreiz paskatiities zinjaas, cik noziegumi tiek veikti, lai dabuutu naakamo devu, pudeli u.tml. Tai pat laikaa neko taadu neesmu dzirdeejis par nikotiina atkariigajiem...
Kašļene
K
Šitā nu gan ir labi pasviesta tēma - cepsies gan kūpinātāji, gan smēķu noliedzēji. Ja IZSLĒDZAM vardarbīgus noziegumus /piemēram, alkohola ietekmē izraisītos kautiņus/, tad NEVIENA cita atkarība apkārtējiem nekaitē, smēķēšana gan. Protams, alkoholiķis smird un šo smārdu ieelpot nav patīkami, bet NEKĀDAS veselībai kaitīgas sekas PĀRĒJIEM nerodas. Datoratkarīgie un azartspēļu spēlmaņi tērē SAVU laiku un naudu /protams, ģimenes no tā cieš - bet ne pārējā sabiedrība/. Narkomāns apdullina SEVI, ne citus. Un tagad smēķētāji. Laiž savu pretīgo smaku kur vien pagadās. Ar gāzmaskām nestaigājam - jāieelpo vien ir - gribi vai negribi. Tātad faktiski smēķējam, jo dūmus taču ievelkam. Un nevajag te stāstīt, ka tas tāds sīkums vien ir. Transporta pieturā smēķētājs stāv soli no pieturas nojumes - dūmi jāelpo tik un tā. Darbavietā - smēķētava it kā norādīta, bet ventilācijas gandrīz nav. Mājās kaimiņš smēķē kāpņu telpā - atkal dūmi. Pat dzīvoklī pa ventilācijas lūku nāk apakšējā kaimiņa dūmi. Blakus lodžijā ir vēl viens smēķētājs... Tā nu pa dienu sanāk krietna dūmu "porcija". Un tā KATRU dienu, bet es taču skaitos NESMĒĶĒTĀJS!!! Var jau teikt, ka izplūdes gāzes rada daudz lielāku piesārņojumu, bet nav jau liegts cīnīties arī pret to. Kāda mana radiniece nomira no balsenes vēža - bija kaislīga smēķētāja. Noskatīties viņas ciešanās tiešām bija mokoši /vispirms vairs nevarēja parunāt un tad vēlāk tās sāpes, kas ne tikai pašu, bet arī radiniekus dzina pilnīgā izmisumā/. Diemžēl ar nesmēķētāju var notikt PILNĪGI TAS PATS. Protams, katrs indivīds ir atšķirīgs - cits saslimst ātrāk, cits - vēlāk, citi nomirst no citas kaites, bet to visu jau mēs uzzinām tikai PĒC TAM, kad novērst NEKO vairs nevar. Vai tiešām mēs gribam, lai mūsu bērnus apdūmo bariem vien svešu pīpmaņu?
Bezdievis
B
Daži nepieklājīgi smēķētāji ir it visur arī izcilajās ārzemēs. Ir arī nepieklājīgi autobraucēji, kuri vēl uzgāzē pie gājēju pārejām. Vai aizliegsim auto?
Tāuntā
T
Es akal ieteiktu aizliegt "kampaņu HELP: Par dzīvi bez tabakas"- gan iekštelpās, gan ārtelpās.
bee!
b
...es par ko citu-nekur citur Eiropā nav tik nepieklājīgi smēķētāji kā LV kuri nerespekte nevienu nekur!To pat ir pamanījuši smēķētāji no arzemēm.......
Oskars
O
NEKAS NEVAR BŪT STULBĀKS PAR TP komunistiem, kuri izdomā šitos lēmumus,bet LĒMUMU , kā PADZĪT no KOMANDĒŠANAS neizglītotos, zagļus, tautas iznīcinātājus negrib ,jo laikam , tagad tiek piemēroti STAĻINA laiki ,kad visus LABOS LIKVIDĒJA. Katrs cilvēks PATS ZIN KO DARĪT . Šitos stulbos ieteicējus gribētu redzēt ar LĀPSTU,jeb SŪDADAKŠU ROKĀS.
ululiņš
u
Sāc cīnīties par aizliegumu iziet uz ielas vispār...
riebj
r
Vispirms izkontrolējiet vietas, kur jau ir aizliegts. Dominā kafejnīcā pie eskalatora uz stabiem zīmītes Smēķēt aizliegts, bet uz galdiem pelnutrauki un visi kūpina tā, ka dūmiem cauri nevar iziet. Kādai aizmugurei jābūt, lai tik publiskā vietā tik atklāti pārkāptu likumu ???

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas