Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Aicina Latvijā nesen ieradušās sievietes bezmaksas apgūt latviešu valodu

Biedrība Elektronisko mācību līdzekļu kvalitātes asociācija (EMLKA) aicina pieteikties Eiropas Trešo valstu valsts piederīgas sievietes, kuras nesen ieradušās Latvijā un vēlas iegūt pastāvīgās uzturēšanās atļauju, šī gada maijā un jūnijā bez maksas klātienē apgūt jaunas zināšanas – latviešu valodu un vispārējas zināšanas par Latviju.

Apmācības tiek organizētas Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonda projekta Integrācijai nepieciešamo zināšanu paaugstināšana īpašai trešo valstu valsts piederīgo grupai – sievietēm ietvaros un to mērķis ir izveidot un īstenot mācību programmas latviešu valodas apguvei A1 vai A2 līmenī un izpratnes iegūšanai par Latvijas valsts iekārtu, iedzīvotāju tiesībām un pienākumiem, sociālo un nodokļu sistēmu, latviešu tradīcijām un vērtībām.

„Lai mācības būtu pēc iespējas pieejamākas ikvienai sievietei, esam izveidojuši gan klātienes, gan neklātienes mācību programmas. Piemēram, latviešu valodas mācības pasniedzēja vadībā notiks 32 akadēmiskās stundas, bet neklātienes mācības būs  pieejamas, izmantojot šim nolūkam izstrādātu e-mācību latviešu valodas apguves kursu, kas būs pieejams no jebkura datora ar interneta pieslēgumu,” skaidro projekta vadītāja Dace Baumgarte.

Arī mācību programmā Latvija, tās vide un sabiedrība paredzētas klātienes un neklātienes nodarbības, kurās sievietes apgūs pamatzināšanas par Latvijas valsts iekārtu, iedzīvotāju tiesībām un pienākumiem, sociālo un nodokļu sistēmu, latviešu tradīcijām  un vērtībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas