Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

airBaltic telpas īrēs no Šķēles

Nacionālā lidsabiedrība airBaltic, kurā valstij pieder 52,6% kapitāla, sava jaunā biļešu kases centra vajadzībām īrēs telpas Tautas Partijas līderim Andrim Šķēlem pastarpināti piederošajā ēkā Tērbatas ielā 14, šodien vēsta Diena. Atbildīgā preses pārstāvja atbilde par šo jautājumu bijusi skopa. Savukārt satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK), laikrakstam sacījis, ka neko nezina. 

K.Gerhards arī atturējies vērtēt, vai un kad aviokompānijas Bertolta Flika alga tiks apcirpta. Pēc ministra teiktā, salīdzinājumā ar starptautiskām aviokompānijām B.Flika atalgojums «ir adekvāts» un nav pamata to samazināt. airBaltic prezidents mēnesī saņem 14 000 latu un šis atalgojums aizvien neesot aiztikts, lai arī premjers par nepieciešamību to samazināt norādīja jau augustā, atgādina Diena.

B.Flikam piederošā uzņēmuma Baltijas aviācijas sistēmas (47,2% airBaltic īpašniece) preses pārstāvis A.Šķēles znots Juris Pētersons telpu īrēšanu ar TP līderi saistītajā īpašumā tieši neapstiprināja, tikai norādīja, ka airBaltic decembra beigās plāno atklāt jaunu biļešu kases centru. Konkrētāku informāciju par telpu izvēli, izmaksām un īres nosacījumiem Dienai nav izdevies noskaidrot. «Atklāšanā būs iespējams uzzināt vairāk par jūs interesējošajiem jautājumiem,» atbildējis J.Pētersons. Tādējādi pagaidām nav skaidrs, vai airBaltic telpas jaunajam centram meklējis konkursā un vai izvēlējies labāko piedāvājumu, ņemot vērā, ka tukšu īres telpu Rīgas centrā patlaban netrūkst.

Diena raksta, ka nams, kurā telpas īrēs airBaltic, iepriekš piederēja pazīstamajam advokātam Jānim Lozem. Viņu ilgstoši dēvēja par vienu no A.Šķēles «cilvēkiem», abu attiecības sašķobījās pērn. A.Šķēle par nama saimnieku kļuva aprīlī, kad viņam pastarpināti piederošā firma TA projekts (tā pieder SIA TA sabiedrība, kuras vienīgais īpašnieks ir A.Šķēle) piecās izsolēs par 6,3 miljoniem latu nopirka J.Lozes firmai Tango projekts piederošos nekustamos īpašumus kvartālā starp Dzirnavu, Tērbatas, K.Barona un Blaumaņa ielu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas