Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Aivars Ozoliņš: Ardievas lokomotīvēm

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
....
.
Lēmums par lokomotīvēm ir pareizs. Nākošais solis būtu samazināt vēlēšanu apgabalus. Kurzemi, Zemgali, Latgali -katrā pa divi,Vidzemi, Rīgu-katrā pa 3 vai4.
nelielrīdziniece
n
"/..../ vēlētājs var balsot tikai tajā apgabalā, kurā ir deklarējis dzīvesvietu. Šis otrais droši vien izraisīs iebildumus par tādā gadījumā neizbēgamu vēlētāju aktivitātes samazināšanos" Taču viss ir viegli risinams: lai vēlētājs balso tai iecirknī, kur viņam izdevīgi, bet lai viņam tiek pasniegts vēlēšanas zīmes no tā apgabala, kurā ir deklarējis dzīvesvietu. Kā piemērs, Austrijā ir tāda kārtība. Tas ir tikai administratīvs jautājums un nekas vairāks.
Zigurds
Z
Kā jums neliek mieru Zigerista banani! Daudazi latvieši līdz tam par bananiem bija tikai dzirdējuši. Bez tam Zigerists plaši atbaltīja skolas un bērnu namus, nometnes. Taču pats galvenais - viņs atklāti nosauca Gorbunovu par čekistu. Patiesība, jo Gorbunovs bija galvenais virsusraugs čekai. Bez viņa ziņas tur nedrīkstēja nošķaudīties. Tieši komunisti un viņu čekistiskie pakalpiņi tagad Latviju ieveduši dziļā bedrē. Solis uz priekšu būtu komunistu a la Brigmanis, Lembergs utt padzišana no Latrvijas.
I.B.
I
Apšaubu, vai Latvija , vispār, var pastāvēt , nepievienojoties KAUT KAM KAUT KUR. Ar TĀDU POTENCIĀLO BAGĀŽU, kas atklājas īstenībā. Tas, ka ir daudz ,kuri daudz arī paveiktu, ir par maz, lai stātos pretī VIRSROKU ŅĒMUŠAJIEM .
Arčibalds
A
Pieredze tomēr liecina,ka lokomotīvju loma ir stipri pārspīlēta.Pirms 8.Saeimas vēlēšanām 2002.gadā visās aptaujās LC lokomotīves bija popularitātes augšgalā,bet TP - apakšgalā,mīnusos.Taču LC Saeimā neiekļuva,jo Latvijas avīzēm citas partijas likās "pozitīvākas".Droši vien arī turpmāk lielāku lomu spēlēs Ozoliņa darba devēju simpātijas nevis lokomotīves.
heh
h
eh, zvirbulēnam sāpe :(
Aldis
A
Nopietni runājot, neviens vēlēšanu likums nav panaceja pret visām kaitēm. Bieži piesauc Lietuvu ar jaukto vēlēšanu sistēmu, bet arī kaimiņiem neiet diez cik labāk. Piemēram, Vaļinska populisti jaunajā Seimā ir kaut kas līdzīgs Zīgeristam ar viņa banāniem. Tomēr, lai kā nebūtu, šis ir plašs solis uz priekšu.
Astrīda
A
Interesanti, es nesen lasīju( ja nemaldos) agronoma Plēsuma domas, par to, ka mums tik mazā valstī ar tik mazu pilsoņu skaitu, nemaz simts gudru galvu nevajag. Mēs varētu pietikt tikai ar piecdesmit gudrām galvām. Varbūt, ka tad tās patiesi būtu gudras. Kadreiz man liekas, ka pat 50 ir par daudz, ja vairums no tam nekad nav ne dzirdamas ne redzamas nekur citur, kā tikai pie algu saņemšanas vai radu piesaistīšanas Saeimas izdevumu ķēdei, vai ari komandējumos uz valstīm, no kurām mes neko labu mācīties nevaram. Tas Saeimas izdevumus tūlīt samazinātu uz pusi, un tas nu nav nekāds sīkums.
Ozolins neka nesaprot!!
O
Protams,ka sie grozijumi neko nemaina!
vilis
v
Labs raksts.Veksmigs izteiciens- partiju ipsnieki.Trapits desmitnieka.
Sestdienis
S
Jā, Aivar, tikai nevis valdības krišanas troksnī, bet tāpēc, ka Jūsu kolēģes, rakājoties pa Lilitiņas vešas skapi, ar tādiem blīkšķiem svieda ārā vienu apģērba gabalu pēc otra, ka apdullināja pārējo Dienas štatu, un tas aizsamirsa uzrakstīt par šo valstij ārkārtīgi nesvarīgo Saeimas lēmumprojektu, kas, kā jau pats secināt, tika pieņemts pirms vairāk nekā nedēļas. Bet nu labāk vēlu, nekā nekad, un tiešām var piekrist, ka šis ir labs piemērs, kā uzlabot vēlēšanu sistēmu, negrozot Satversmi.
dzeris
d
Var tikai piekrist, ka solois pareizajā virzienā, un jāpiekrīt arī tam, ka vēlēšanu apgabalu skaita palielināšana būtu vēl viens solis gan demokrātijas Latvijā, gan partiju iekšējās demokrātijas attīstībai. Bet slikti, ka tom;ēr tik lielu lomu var spēlēt reklāma elektroniskajos masu mēdijos, kas īstenībā nav nekas vairāk, kā viegli iespaidojamu vai politiski dezorientētu vēlētāju zombēšana un kur lielu lomu spēlē naudas daudzums partijā, tātad sponsori. Tā būtu pēc iespējas vairāk jāierobežo, un kādu nedēļu, minimums - tr;īs dienas pirms vēlēšanām vispār jāaizliedz. Toties būtu pēc iespējas jāveicina diskusijas starp konkurējošām partijām tiešā ēterī un tikšanos ar vēlētājiem.
zvirbulēns
z
Muļķības, šādi grozījumi neko nemainīs!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas