Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Aivars Ozoliņš: Bez rāmja

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Kaspers
K
Pie pašreizējās varas struktūras nekādas īpašas reformas nav iespējamas. Kamēr saeima visur un visā centīsies klonēt sevi, nekādas būtiskas izmaiņas nav reālas. Tikai pēc pārejas uz prezidentālu varas struktūru sagaidāmas reālas valsts pārvaldes izmaiņas. Tagad, šķiet, daudzi jau to ir sapratuši. Tomēr pāreja uz prezidentālu varas struktūru nav vienkārša, tā ir revolucionāra. Patreiz Latvijā, izskatās, nav spēka, kas varētu izvest šādu pāreju. Mums vēl nesmeļas ūdens mutē, mēs vēl miegaini kasāmies.
auers
a
Zināmā mērā piekrītu autoram, ka ne jau pašai birokrātijai ir jāuzdod sevi likvidēt. Politiķiem ir jābūt pietiekami kompetentiem. Jābeidz slinkot un jāsāk iedziļināties birokrātijas džungļos. Ministriem ir jāizdara šīs strukturālās reformas savā atbildības sfērā. Ja paši jūt, ka nespēs tikt galā, vajag atkāpties un nekavējoties dot vietu citam kandidātam, īpaši nesaspringstot par partejisko piederību. Ministru prezidentam šajā brīdī jābūt ļoti kritiskam, izvērtējot ministru paveikto, nešķirojot pēc partejiskās piederības. Skaidri vajag norādīt- ja nevelk, jādodas mājās.Par atvaļinājumu pat nesapņojiet, kungi.
vau vau vau
v
:)))))))))))))))))))))))))))))))))
vau vau vau
v
kvēlākie jēlīšu slavētāji kvēlākie jēlīšu slavētāji kvēlākie jēlīšu slavētāji : ))) Tev tie fantastiskie izteicieni! Man patīk. Eu, visi jēlīši, jūs esat baigi dumji!! Un arī jūs, jūs, viskvēlākie jēlīšu slavētāji!
Zilā govs
Z
Varbūt beidzam niekoties? Vienreiz ir jāsāk darīt taču kauč kas nopietns. Kargins un Co turpina saņemt dividendēs tūkstošus no izputinātās bankas.
dzeris - zvirbulēns
d
Nekad nemaina domas tikai Lemberga lakstīgala, kura zina tikai vienu dziesmu, tāpēc neko ,mainīt nespēj, pat gribēdama, dziedās vienu un to pašu līdz galam.
zvirbulēns
z
Tu paskat tik, kvēlākie jēlīšu slavētāji sāk lēnām mainīt domas :)))
Mikija
M
Šis plāns sagādā vilšanos, jo neparedz reālas strukturālas reformas. Es nezinu un man vienalga, kādēļ premjers tās neuzsāk, lai gan solīja - domāju, ka tāda līmeņa politiķim ir jābūt gan gribai, gan iespējām realizēt ļoti nepieciešamas, lai arī pretdarbību izraisošas lietas. Vēl pirms šī plāna apstiprināšanas lasīju projektu un centos saprast, kāda būs maza, profesionāla un uz iedzīvotājiem vērsta valsts pārvalde, bet līdzīgi Ozoliņa k-gam atbildi neatradu. Kas liek domāt, ka šis plāns ir kārtējā formālā nodeva dialogā ar sabiedrību.
dzeris - Karamba
d
"Ja vispār JL ko nopietni iecerējis" - atslēgas frāze. Un es jau sāku par to šaubīties.
Financialis
F
Atklāti sakot - manās acīs šī valdība krita tai brīdī, kad akcīze tika palielināta alum (vietējais bizness) un netika palielināta vīnam (100% imports) un runa šeit nav par uzņēmēju aizstāvību, bet gan par valdības sīksto vēlmi nenodarīt pāri tiem, kas ir savējie - šķirnes pilsoņi. Kvaukšķi kas dzer demokrātisko alu nedrīkst sūkstīties par tiem nieka 5 santīmiem, par kuriem paliks dārgāks puslitrs alus - tāpēc paņemsim no viņiem... Vīna cenu gan nemainīsim - neviens jau nepamanīs un ja pamanīs tad neko neteiks, bet tomēr .... Šeit nebija runa nedz par alu, nedz par cipariem, bet gan par attieksmi... Tā ir tā solidaritātes izpausme - visi solidāri, bet daži tomēr solidārāki ...
Karamba
K
Diemžēl izskatās, ka JL sapratis birokrātijas spēku un cenšas tāpat kā ar TP sadzīvot pa labam.Bet ,efektīva izvēle būtu, aizkulišu cīniņu vietā ,nākt publiski un saukt vārdos konkrēti-kas,kuri,kā traucē iecerētajām reformām.Ja vispār JL ir kaut ko nopietni iecerējis.Pēc šitā ūdens papīra, par to nav pārliecības pat teorētiskā līmenī.
dzeris
d
Jā, par 100% var piekrist pēdējai frāzei - valdība iznieko krīzes sniegto iespēju veikt reformas valsts pārvaldē". Un arī tas, ka ne ierēdņi paši grib un spēj veikt tās reformas, ne viņiem kāds to arī pradsa. Viss kosmētiskā līmenī. Ja Dombrobvskim kāds traucē - nu, lai tad konkrēti pasaka, kas? patreiz ir īstais laiks to darīt, cilvēki patiešām pārkaitināti ar šīs te privileģetas kastas esamību, kuri ir neaizskarami, kur strādā 3,8% iedzīvotāji, bet, kuri tērē ap 9% no IKP, it sevišķi, uz tā fona, kā griež izdevumus visiem pārējiem? Kad tad vēl būs labāks laiks reformām, ja ne tagad? Bet, sajūta tāda, ka arī JL sevišķi nav ieinteresēts un nolēmis nogaidīt, kamēr rakstīs tos plānus un koncepcijas, gan jau viss uzsūksies pats no sevis, un, pēc tam, saeimas vēlēšanas, un, kāpēc gan likvidēt vietas, kur varēs sasēdināt citus savējos, nu, kaut no JL, PS? Vispār, kaut arī Dombrovski kaut kur saprast var, bet, pamazām sāku vilties, ne resno galu, ne ierēdņus neaiztiekam apgriežam tiem, kam tāpat nav. Jā, jā, šantāža no TP puses utt., bet, šīs ir īstais moments, kad vajag ultimātu arī no Dombrovska puses, TP vairs nav vis=varena, un tautas atbalsts garantēts. Nu, ja gribi būt labiņš visiem partneriem un mierīgu dzīvi, bet, par kvaukšķiem, kas daudzi paliek uz minimālo algu, nospļauties, un tā izproti sociālo taisnīgumu - var jau rīkoties arī tā.
zvirbulēns
z
Kādām reformām, kādām???? Neviena konkrēta ideja - politiskā līmenī nav pat izteikta. Dombrovskis gaida, kad Veismane šim tās idejas dos, pašam skaidas smadzeņu vietā!
DD1
D
Nee, nav "muļķīši tikuši pie lemšanas", bet ir milziiga pretestiiba reformaam.
zvirbulēns
z
Ozoliņ, ne jau ierēdņiem jāreformē, ne ierēdņiem! Ja Dombrovskim pašam nav redzējums, ko un kā reformēt, tad viss ir tā kā Jūs rakstāt. Muļķīši tikuši pie lemšanas, tik tā nelaime, ka viņi paši nezin, kas šiem būtu jādara!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas