Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Aivars Ozoliņš: Bruņuspilvens

Krievija ir prognozējama valsts. Otrdien Krievijas akciju tirgus nobruka tik katastrofāli, ka tika apturēta tirdzniecība fondu biržās. Tas nekas, mierināja premjerministrs Putins, Krievijai esot droši "finanšu spilveni". Un paziņoja, ka militārie izdevumi nākamgad tiks palielināti par 27 procentiem. Bet tikai dienu iepriekš prezidents Medvedevs Kremlī sapulcinātajiem oligarhiem bija solījis, ka, "neraugoties uz militāro risinājumu (iebrukumu Gruzijā — A.O.), ekonomiskās politikas principos nekas netiks mainīts" un "mums nav vajadzīga ekonomikas militarizācija".

Krīze ir sasniegusi līmeni, "kad racionāli lēmumi vairs netiek pieņemti", biržā notiekošo novērtēja kādas Maskavas bankas prezidents. To pašu var teikt par Kremli. Aizsardzībai un drošībai šogad pirmajos sešos mēnešos aizgāja vairāk nekā trešā daļa budžeta izdevumu. Ārzemju investori panikā bēg, inflācija mērāma ar divciparu skaitli. Naftas cenas krītas, un, ja turpinās kristies, budžetā veidosies deficīts, finanšu ministrs Kudrins otrdien brīdināja. Kur Putins ņems naudu bruņošanās izdevumu palielināšanai vēl par vairāk nekā ceturto daļu? Atņems tiem, kuriem ir, un nedos tiem, kuriem nav?

Par Putinu mēdz teikt, ka viņš vēloties valdīt kā Staļins, bet dzīvot kā Abramovičs. Nav trīsreiz jāmin, kuram no šiem modeļiem vadonis dos priekšroku, kad abi kļūs nesavienojami pat viņam. Krievija ir prognozējama valsts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas