Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Aivars Ozoliņš: Inteliģentais mulsums

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Dole
D
Gājiena mērķis bija - sanaidot cilvēkus. Pārlasot komentārus, protestu inspirētāji var būt apmierināti: mērķis sasniegts!
un tomēr
u
es neteiktu, ka skolās viss uz grunti vien tikai iet un gāja. skolu darba process vienmēr ir TRAUCĒTS, jā - ik pa laikam nomainīties standarti, kas skolotājam liek mainīt mācību grāmatas, visādi noteikumi, kontroles, papīru kalni, kas pēdējos gadus tālu pārsniedza padlaiku birokrātiju, bērnu tiesību aizsargājošās institūcijas, kas panāca daļas skolēnu visatļautību skolās uzvedības ziņā, centraizētie eksāmeni ar to mūžīgajām problēmām - uzdevumu noplūdēm u.c., smieklīgā, pat pazemojošā samaksa klašu audzinātājiem par klases audzināšanas darbu, kurš prasa desmitreiz vairāk laika un enerģijas nekā liekas "augšām" - ekskursijas, pasākumi, klašu vakari, vecāku sapulces utt,utjp. - visu neuzskaitīt, desmitiem virsstundu gadā, par ko skolotājs nekad nav prasījis pienācīgu samaksu, bet ir vienkārši strādājis. SISTĒMU vajag sakārtot, lai tā ļautu skolotājam strādāt. neizgudrot vasaras darbus nesekmīgajiem skolēniem divu nedēļu garumā - arī tad skolotājs strādā par velti un bez jēgas. nevar divās nedēļās iemācīt to, ko skolēns nav darījis visu mācību gadu. skolēnam IR JĀSAPROT, ka skolā nāk mācīties un ka gada beigās viņš saņems savu algu - bez atlaidēm. un vēl - pirmajās klasēs iestājas arvien vairāk bērnu, kuriem nepieciešama speciālistu palīdzība, kuri nespēj iekļauties stundas darbā - staigā, trokšņo, kaujas. šādi skolēni ir gandrīz katrā klasē, bet skolotājs nav ĀRSTS. skolotājam ir jāvada stunda, jāsniedz bērnam izglītība, nevis jānodarbojas 15 minūtes ar vienu, diviem bērniem, kuri nespēj iekļauties stundā un traucē mācību procesu citiem skolēniem. tāda ir REALITĀTE skolās, tieši tāda. sistēma pamatos ir jāmaina. visur. arī izglītībā. skolās darbojas kafejnīcas ( nez kā agrāk skolēni iztika ar pusdienām skolas ēdnīcā), līdz ar to skolēni nepārtraukti ēd, katra stunda jāiesāk ar lūgumu izspļaut no mutēm košļājamās gumijas utt. skolotājam drīz būs visai maz laika STRĀDĀT, tas ir, mācīt un audzināt, jo pusi laika ir jāpavada, cīnoties ar mūsu sistēmas radītajām sekām. arī dežūrē starpbrīžos skolotāji bez maksas. varbūt kādam vajadzētu ienākt skolā starpbrīdī un paskatīties, kā "atpūšas"jūsu bērni - cits skrien, neskatoties, ka nogrūž otru, cits sit, daļa kliedz, kāds ir aiz stūra uzpīpēt - skolotājam NAV atpūtas arī starpbrīdī, lai sagatavotos nākamajai stundai. noteikti MAZĀKĀ daļa inteliģento, mierīgo jeb skolēnu ar normālu, adekvātu uzvedību meklē glābiņu strapbrīžos bibliotēkā vai kādā klusākā vietā, kamēr, diemžēl, arī viņi adaptējas, PIEROD pie šīs nenormālās uzvedības un pieņem to kā normu vai kaut ko neizbēgamu. SKOLĀ SAPLŪST VISU MŪSU CEĻI UN NECEĻI. BĒRNI IR MŪSU SABIEDRĪBAS SPOGULIS. Tie atspoguļo ģimeni, ielu, visu, visus mūs - pieaugušos. tā kā - DOMĀSIM, kā skolotājam PALĪDZĒT, nevis noriet. jo skolotājs dara daudz arī BEZ samaksas.
to Zigurds
t
nē, skolotāji NEIEMĀCĪS to, kas jāiemāca ecākiem katram savam bērnam ģimenē. neceri, ir lietas, ko TAVĀ vietā citiem izdarīt NAV IESPĒJAMS. ko ieliksi bērnā ģimenē, to pļausi tad, kad bērns ies skolā. tā tas iekārtots no dabas - pirmā un svarīgākā skola ir ģimene. no tā atkarīgs viss pārējais - arī Tava bērna skolas gaitas.
āda
ā
komentētāj ozoliņ,mudīgi atsauciet savu kļūdu..skolotāju publisko ... ālēsanos,izsvilpšanu kad ministrs viņus uzrunā ,dzeršanu [šnabīti ]... noritēja klusi [diemžēl bruģis netika mests ],mirīgi,izklīda...
kā tad
k
Kalvītis deva algas -tagad nelietis.Bet repšuks abi ar āboltiņu sabiedrību kūdīja -prasiet ,prasiet ,valdībai naudas pietiek.Tagad Kalvītis nelietis,ka nav veicis uzkrājumus.Man šķiet demagogiem -jaunlaicēniem vienmēr būs ko atbildēt saprātam.Drausmīga partija.Bet ko lai dara tādi esam.
patiešām
p
pie manis skoltāji lai nenāk gaudot, nav nekas cits redzēts, kā mūžīgā uzmanība sliktākajiem.......diezin vai par velti
kalvītis deva
k
tiem skoltajiem, kuri idiotiem dalīja diplomus, absolūts noziegurs pret tautu un valsti.
:)
:
"Lurike 03.04.2009 15:12 Tikai 24 komentāri?"
neesi varbūt rupjš ?
n
"Reinis » Elitai 04.04.2009 21:26 Nevajag, Elita!'Lauķi nav tavas uzmanības vērti. Un nav jau viņš vainīgs, jo idiotisms pilnībā izslēdz slimības apzināšanos.'" - Kam kam, bet tev to būtu patiešam labi jāzin .... ja spētu saprast ....tiešām no jēlīšiem ?
un labi, ka neatbalsti !
u
"Aldis 04.04.2009 18:24 .... Neatbalstu nekulturālo pedagogu gājienu, " - viņi varbūt saskumtu, ja TĀDI PRĀTI viņus balstītu.
MEDVED
M
"Человек 03.04.2009 13:29 Учитесь, латыши, грамотности у Айвара Озолиньша. Он пишет правильно - partijiskā. А не, как большинство из вас - partEjiskā." Eto chto - pareizrakstības konkurss pamatskolā ? - nelzja po svojemu pisatj ? Nje zvuchit entoje.
ja skoltāji protestētu
j
pret valsts izzagšanu, visu cieņu, bet viņi jau paši daudzi izzog, sevišķi koķes drugi, koķes vīrs
lauķis
l
Ej nu ej Zelma,Kalvītis tāpat kā savā laikā Šķēle skolotājiem kaut ko arī iedeva.Ne tā kā repšuks ar savu jauno laiku,sev algu palielināja par reizēm trim,bet veselai kaudzei uzņēmēju sačakarēja iepriekš noslēgtos līgumus ,kurus pēc tam atjaunoja jau ar zaudējumiem uzņēmējiem un protams valstij.Vajadzētu vienreiz beigt tos TP vienīgos vainot visās likstās.Masu mēdiji uztaisījuši kārtīgu melno pr par vienu partiju un jūs kā tādi papagaiļi atkārtojiet bez jēgas un satura.Pavēro ko dara jaunlaicēni tagad ir pie varas !
Zelma Birzniece
Z
Butu velejusies,lai varetu ko dzirdet gajiena laika.Par svilpsanu - nebrinos tagad par vardarbibu dazas skolas.Skoleniem tacu ir ko macities no vinu "inteligentiem"skolotajiem.Piekritu,ka tadus gajienus vajadzetu noorganizet pie Kalvisa,Skeles ipasumiem,lai tacu miljonari atbalsta savus skolotajus un nav tik skopi.Ka saka "bagats vins,bet mikstu sirdi dzird par grudienisu {skolotaju} gaudanam tulit kabata baz roku,izvelk savu nezdodzinu"Vel vajadzetu padomat par macibu kvalitati,lai skoleni zinatu par 18.novembri,25.martu,14.juniju utt.Aptaujas liecina par pretejo
p to Человек
p
Что то ,Ты, больно грамотный! Ну и вали там где пишут правильно! Хули тут торчиш?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas