Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Aivars Ozoliņš: Kas ir kaitīgi?

Alkohols, tabaka, cukurs, mazkustīgs dzīvesveids, prokuratūra, tiesa — šie faktori laikam kaitē veselībai. Par šņabja un bombongu ietekmi dzirdēti dažādi viedokļi, taču saistība starp kriminālapsūdzībām un veselības stāvokli vismaz dažos gadījumos ir novērota.

Bankas Baltija izputinātājs Aleksandrs Lavents savu tiesas procesu lielākoties pavadīja sirdzēja gultā. Arī Ventspils mēra Aivara Lemberga veselība, jo tuvāk tiesa, jo pasliktinās. Mājas aresta laikā viņam radās problēmas ar muguru, gada sākumā viņš ārstējās slimnīcā, jūnijā pārbaudīja veselību Vācijā, jūlija sākumā ārstu komisija piešķīra viņam otrās grupas invaliditāti. Pēc tam viņš gan piedalījās Dziesmu svētku gājienā, jo bija saņēmis potes, taču jau pēc nedēļas nonāca slimnīcā ar sirds problēmām, bet šīs nedēļas sākumā pastāstīja, ka gatavojoties sirds operācijai. Tas jau ir pavisam nopietni.

Lembergs mierina, ka viņam "sirds ārā netiks ņemta". Tomēr bažas var viest viņa otrdien —, kad pirmstiesas izmeklēšanas termiņš vienā no krimināllietām bija beidzies, taču prokuratūra to nebija iesniegusi tiesā, — teiktais, ka visas apsūdzības pret viņu esot atceltas. No prokuratūras nekas tāds nav dzirdēts, tieši otrādi — tā turpinot strādāt. Izmeklēšanas termiņa beigšanās nenozīmē apsūdzību atcelšanu. Bet ierobežojumi viņam galvenoties noteikti otras krimināllietas ietvaros, kuras pirmstiesas izmeklēšana beigsies ātrākais rudenī.

Tik nopietna slimību simptomu saasināšanās līdz ar izmeklēšanu prasās izpētīta rūpīgāk. Jo ko lai dakteri iesaka pacientiem, ja nav skaidrs, vai veselību nelabvēlīgi ietekmē prokuratūras apsūdzības vai dzīvesveids, kas noved pie šādām apsūdzībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas