Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Aivars Ozoliņš: Ķīlnieka runa

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Leiputrija
L
Ir skumji skatīties uz šo darbības imitāciju.
Kaspers
K
Godmanis ir nevarīgs kautko mainīt, bet jāmaina būtu pirmām kārtām Ekonomikas ministrija ar Konkurences padomi. No turienes aug mūsu problēmas. Patiesībā patreizējai inflācijai nav īsta pamata. Īslaicīgais algu pieaugums, kas skāra galvenokārt celtniecībā stradājošos, nevarēja izraisīt naudas parpilnību. Tāpat banku izdotie kredīti drīzāk veicina naudas apgrozījuma samazinašanos, nevis tā pieaugumu, jo kredītus saņēmušie spiesti ekonomēt uz plaša patēriņa precēm. Nedomāju, ka Godmanis nezina īstos inflācijas cēloņus, bet spiests klusēt un noskatīties, kā mūs aptīra karteļi. Tas gan liecina par viņa cinismu vai gļēvulību.
negudrais
n
Pēc ārvalsts okupācijas būs vēl sliktāk. Tas ir tāpat kā sadedzināt drēbju skapi, lai kodēm nav kur likties :D
Gudrais: to Jānis
G
Jaunu slotu no sevis nesagaidīsim, vienīgā iespēja ir kādas ārvalsts okupācija, kas tautiešiem ļaunā priekā noskatoties, padzen mūsu kundziņus no iesildītajiem krēsliem. Neviens to nepasaka, bet Godmanim tas nevar būt noslēpums, ka treknie gadi patiesībā bija sekojošais. Pēc iestāšanās ES no ES unKrievijas gāzās nauda, par kuru tika nopirkts viss, kas mums bija: bankas, uzņēmumi, zeme,ēkas. Nu vairs nav ko pārdot, nauda apēsta klēpjdatoros, džipos un Austrālijas vīnos...Bet gribas to turpināt...Bet nav vairs, ko pārdot...
carlito
c
Par kādiem rezultātiem KNAB var runāt. Tā kā tā ir iestāde, kas speciāli veidota korpucijas pieķeršanai, tad loģiski, ka korpucijas noziegumus tā izmeklē daudz vairāk nekā iepriekš citas iestādes, kam tas bija tikai "viens no" darbības virzieniem. Reāli notiesājošie spriedumi jau pārsvarā ir tieši vidējā un zemākā līmenī. Daudzi gadījumi tiešām priecē - 2 tiesneses, CP pārvalžu priekšnieki. Tomēr neviens politiskās koprupcijas gadījums līdz tiesai tā arī nav nonācis, neviens notiesājoša sprieduma. Šajā jomā nev nekādu padarītu darbu, tikai vāvuļošana 4 gadu garumā, ka visur apkārt ir ļaunie korumpanti, kas izmantojot savu politisko varu, traucē strādāt. Ja par padarītu darbu neuzskata dažu burtnīcu nozūmēšanu (burtnīcas atklāja starp citu VID, bet tad caur prokuratūru tā lieta nonāca KNAB un izčākstēja, beigās visi pierādījumi tika atdoti aizdomās turētajiem, kas tos veiksmīgi izncināja un KNAB par pierādījumu iznīcināšanu (noziegums, starp citu) pat nepacentās uzsākt kriminālprocesu). Vēlešanu paŗtēriņa lietu, kas nav gluži korupcija, vēl izskatīs tiesa, tā ka tur vēl nekas nav skaidrs, vai KNAB viedoklis šajā jautājumā tiks arī atzīts par likumīgu un pamatotu ar tiesas spriedumu. Ā vēl Emsi par nedeklarēšanu paņēma, bet tur jau rindā stāv 4 Knabisti, tā ka arī šeit rezultātsnav pozitīvs KNAB - 1 pieķerts, 4 pārkāpēji pašiem.
nu gan
n
kas tad, autorprāt, ministrijām tagad būtu jādara? Jāpārtrauc rutīnas darbi un jādzēš ugunsgrēki, un tad Jums premjera atskaite labāk patiktu? Jautājums jau ir par to, cik efektīvi šie rutīnas darbi tiek veikti - tas gan. Bet ierēdņi vienmēr būs visrutinētākā darba darītāji, tāda jau ir viņu misija....
klusais
k
Nu tā ir taisnība viennozīmīgi , bet skandāli ap KNAB tomēr ar nav no mazajiem un ne tikai no ārpuses provocēti.
klusais
k
Par Sudrabu zinu teikt ,jo atceros savārīto putru ap ES regulām FM ( maza piebilde - no FM Sudraba aizgāja strādāt uz Parex , tas tā tikai pārdomām) , par KNAB pietiek palasīt presi,lai saprastu ,ka ir problēmas , tapēc nav īsti skaidrs ,kas tika domāts ar līdzstrādnieka pieminēšanu.
I.B.
I
Nav ko piebilst1 Rakstā viss pateikts. Un atklāti . Var lasīt ar/i zemtekstus. Ozoliņš ir saprotošs.
Pati
P
Nez par ko gan Ozoliņš paslavē Godmani, ka šis ir pirmais drosmīgais, kas no laba prāta kāpj Parlamenta tribīnē, lai atskaitītos. Der atcerēties, KAD un KĀ šī MK Kārtības rullī nu jau nostiprinātā labās prakses ideja radās.... precīzi pēc lietussargu revolūcijas Doma laukumā ar to klājā nāca Daudze, lai Kalvīša iedibināto apgriezto proporcionalitāti Valdība/ Saeima atgrieztu parlamentārai republikai atbilstošā pareizā virzienā Saeima/Valdība . Un pie viena "atsistu" Saeimas atlaišanas prasību:)
ZBL
Z
JĀ ir vajadzīgs bezdeficīta budžets, bet to panākt, kad labākos gados nekas nav iekrāts bez upurieM, ko nāksies nesT vismāzāk aizsargātiem cilvēkiem ir neiespējami. Vakar Godmanis uzsvēra labo darbu - bibliotēkas celšanu, kas patI par sevīm ir labs darbs, bet noklusēja blakusefektus - projekta dārdzību, nesakārtoto infrastruktūruu.t.t. Jā mums ir jāceļ bibliotēka, tikai lētāk, efektīvāk un pārdomētāk. Katram ir zināms, ka resursi ir ierobežoti, tāpēc laba ideja nevar kalpot kā nesaimnieciskuma paraugs un priekšvēlēšanu demagoģijas paraugstunda.
CR
C
Bet ko citu viņam bija teikt, ka būs ziepes, to mēs jau zinām paši. Lamāt iepriekšējās valdības - domāju,ka kuluāros jau tas notiek. Stāsts ir cits, ka pašlaik esošajā situācija valsts dara to, ko tā nevar atļauties - palašināt lidostu, celt N, utt., beigās izrādīsies, ka nevienam ne otram tas nebūs vajadzīgs. Mums vajadzīhs ir bezdefecīta budžets, jo esošajā situācijā es neredzu variantus, kā valsts uz izdevīgiem noteikumiem aizņēmsies naudu, lai segtu defecītu. SVF iedeva prognozi šim un nākamajam gadam, perspektīvas nav spožas, par iepriekšējo prognozi daudzu pasmējās, teica, kas tā ir nereāla, bet notika tas, ko viņi prognozējā attiecībā uz IKP pieaugumu un visticamāk arī notiks nākamgad.
Jānis
J
Redzi, darbi jau runā paši par sevi. Līdz šim neviena izmeklēšanas iestāde nevar īpaši lepoties par padarīto. KNAB šo latiņu ir pacēlis augstu, un viņu klientūra ir no ierindas ceļu policistiem līdz pat SAEMAS zvaigznīšu brīžiem un viņu aukliņas raustītājiem. Kā jau katrā organizācijā arī KNAB strādā tikai cilvēki, daži arī negodīgi. Tikai kā tas nākas, ka KNAB vadība grib izsviest šos blēžus no savām rindām( I.Bodi), bet ekspremjers Kalvītis par varītēm bīda tos atpakaļ. Jautājums ir tāds. Ja Tavi draugi ir blēži, kas tad Tu pats esi?
lno
l
Godmanis man atgādina Gorbačovu brīdī, kad bija atgriezies no "aresta" Forosā: Gorbačovs turpināja aizstāvēt PSKP, Godmanis - bankrotējušo kliķi. Atšķirība - Latvijā nav harizmātiskā Jeļcina ar savu kamalriju:)
ZBL
Z
Jūs vēl uzrakstiet, ka arī proķenē viss nav kārtībā, un mēs būsi saņēmuši izteiksmi , kur klusais=ziņu aģentūras čeka līdzstrādnieks Zanders.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas