Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Aivars Ozoliņš: Klintone izstājas, vēsture turpinās

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
kelts
k
ASV, kā pasaules lielvarai, ļoti svarīgs ir šis prezidenta vēlēšanu process. Procesa laikā sabiedrība var diezgan precīzi noteikt, kāds būs valsts kurss nākamo četru vai astoņu gadu laikā. Šoreiz atkal gaidāma līdzvērtīga cīņa starp republikāņiem un demokrātiem. It kā jau pietiekoši atšķirīgi poltiskie spēki ar atšķirīgu skatījumu uz valsts ārpolitiku un iekšpolitiku. Domāju, ka šoreiz vēlētāji atdos savas balsis par to kandidātu, kurš spēs viņus pārliecināt par savām spējām sakārtot iekšējās ekonomiskās problēmas, nevis tas, kurš akcentu liks uz ārpolitiku. Vienīgais varbūt Irākas jautājuma iespējamie risinājuma varianti vēl būs svarīgi, taču savu finansiālo problēmu mocītie amerikāņi tomēr vēlēsies, lai viņu valsti vada tāds prezidents, kam viņu problēmas ir svarīgas un risinājumu varianti pieņemami. Nedomāju, ka būs kāda nozīme kandidāta ādas krāsai vai dzimumam, jo ASV nav Latvija vai Krievija, tur reti kurš pievērš uzmaņību cilvēka piederībai pie kādas rases. Tur svarīgs ir pats cilvēks un viņa spējas un talanti. Tādēļ arī ASV prezidenta amata kandidātiem nāksies ļoti uzmanīgi ieklausīties savu tautiešu ikdienas vajadzību klāstā un izdomāt, kā šīs vajadzības risināt un nodrošināt līdz ar to sev pietiekamu balsu skaitu, lai pēc vēlēšanām varētu pārvākties uz Balto namu.
zvirbulēns
z
Žetons! Kāds svars ir tam, ko par norisēm ASV saka Ozoliņš?
Leiputrija
L
Ozoliņ, beidz māžoties, kāda mums starpība? Varbūt paanalizēsim labāk kādas nianses no senāta?
Ērglis
Ē
Ozoliņ, Makeins ir vienkārši kārtējais republikāņu ieliktenis un ja godīgi, ne tas labākais no viņiem. Tas ir Bušs II un ar tādu cerību viņš ari ir izlikts Republikāņu priekšā. Tev var nepatikt Obamas attieksme pret Irākas karu vai Irānu, bet tā ir viņa izvēle. Amerikāņi ir noguruši no karošanas, un Obama piedāvā labu paketi vēlētājiem iekšējo problēmu risināšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas