Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Aivars Ozoliņš: Kurš iedos mums ēst?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
nn
n
tiesi taa !! ..globala partikas krize latvijai ir drizak iespeeja nevis drauds !
...
.
Re kā sanāk! Kā kādu nozari likvidējam, tā tūlīt cenas griestos. Varbūt vajadzētu sākt apdzīvot laukus un ražot kā Latvijas laikā, vai vismaz kā padomju laikos. Tik daudz lauksaimnieciski izmantotās zemes ir aizaugušas ar krūmiem pēdējos 18 gadus.
Pēteris
P
Neierobežojot klimata izmaiņas bads atvirzās uz nedaudz v/el/aku laiku. Galvenais pārtikas cenu sadārdzinājuma iemesls ir energoresursu cenu pieaugums, kas sekundāri ietekmē visas cenas, ietekmē to preču apjomu, kuru cilvēks par savu algu var nopirkt.
maxis
m
Ozoliņš no šis tēmas nesaprot pilnīgi neko, izliekas pat nezinām, ka ES zemniekiem tiek uzspiestas kvotas, kuru dēļ saražo mzāk nekā atļautu ES lauksaimniecības kapacitāte. Tas, ka ļautiņiem Ārikā labāk patīk kaimiņiem galvas griezt vai aplipināt pusi sādžas ar aids nevis strādāt, nav jāpārvērš par Eiropas problēmu. Pareizi Kāmis norādīja, ka reiz Āfrika ražoja un eksportēja daudz vairāk pārtikas, tad gan viņiem bija kolonisti uz kakla, kuri neļāva brīvi izpausties citās aktivitātēs :D
Kaspers
K
Ozoliņam, patiesi, šī tēma nav īsti pa zobam. Tiesa, būs pagrūti atrast speciālistu, kas būtu zinošs šajā lietā, jo pārtikas cenu celšanās ir samērā negaidīta parādība. Tomēr ir aizdomas, ka pie pārtikas cenu celšanās var būt vainojami biznesmeņi. Tik straujas cenu izmaiņas pasaules mērogā diez vai var notikt bez biznesa līdzdalības. Iespējams, ka pārtika tiek izmantota pasaules mērogā kā naudas pumpis uz bankām. Ko tālāk darīs ar šo naudu? Esam jau piedzīvojuši, ka nauda tiek krāta krāšanas pēc.
Lauķis
L
Dzīvoju laukos un man nekas netrūkst, ja neskaita dažus sīkumus. Man gandrīz nekas nav jāpērk. Mana viena govs pabaro gan manu , gan citu ģimenes.Tiesa jāstrādā! Un bez sākuma kapitāla būtu pagrūti.Ja pilsētnieki ir izvēlējušies dzīvi vāveres ritenī, tad arī par to ir jāmaksā.
Jans
J
Ar laiku daba noliek visu savā vietā. Uz Ozoliņa kunga jautājumu, vai kādam būs jānomirst badā, es teiktu - jā. Dabā visu laiku tas notiek. Viena suga ēd otru un kādēļ lai cilvēku skaits neatbilstu iespējām? Paskatiet, kas palicis no dabīgās vides, kur cilvēki dzīvo viens uz otra? Var nepatikt bet daba būs un vai viņa saglabās arī cilvēku?
zvirbulēns
z
Ozoliņ, Jūs tiešām murgojat, murgojat, ka es Jums saku :((((
Zigurds Mežavilks
Z
Urana un torija rezerves kodolenerģijas iegūšaai ir nesalīdzinami lielākas par fosilo degvielu palikušajiem krājumiem. Daudz elektribas ļautu rūpnieciskā veidā pietiekami lēti ražot ūdeņraža degvielu transportam. Tas savukārt ļautu tikt vaļā no CO2 un siltumnīcas efekta. Tas ļautu ierobežot skābekļa fabrīku - mežu iznīcināšanu. Vai tad jūs domājiet, ka Somijā, Francijā, Vācijā un pat Irānā dzīvo muļķi, kas nesaprot manis aprakstīto situāciju. Tāpēc kodolreaktoru būvēšana turpinās neatslābstošā tempā, turpinoties milzīgiem ieguldījumiem kodolsintēzes enerģijas avotu tehnisko problēmu risināšana. Galu galā enerģijas pietiekamība novērstu krīzi pārtikas ražošanā. Bet... Godmanis saka, ka jāatgriežās akmens [ogļu] laikmetā. Vai Gazprom paspārnē... Izskatās, ka minstru prezidents aizmirsis ka studējs fiziku. Vai viņam nav bērnu, mazbērnu.... Pietiekami lēta elektriskā enerģija no kodolreaktoriem ļautu Latvijai ražot tik daudz kviešu, rudzu, griķu un auzu, lai to liktu pasaules tirgus svaros.
Starp citu
S
Labi,bet draudošās vispasaules pārtikas krīzes kontekstā kā lai izskaidro to,kas notiek Latvijā attiecībā uz zemniekiem? Cukura rūpniecību nolikvidējām,cūkkopība knapi velk dzīvību,piena lopkopībā mazo saimniecību iznīcināšana rit pilnā sparā,dārzeņkopībā vietējais ražotājs nemitīgi tiek gremdēts ar importēto produktu dempinga cenām... Quo vadis?
zinatnieks
z
"zinātnieki ir sapratuši, ka ogļskābā gāze, ko rada cilvēks, nemaz nenosaka klimata izmaiņas" tie noteikti nav zinatnieki !! ..zinatniekiem nav saubu par CO2 lomu klimata izmainaas..
vienkarsi
v
Raksta autors minēja, ka zeme ir tik cik tā IR. tad kāpēc ņemot šo faktoru ķīna un indija nevarētu samazināt savu iedzīvotāju skaitu. Ar vēderu viss nebeidzas. Kad būs paēduši, tad gribēs katrs savu māju un mašīnu un kur cilvēce raus resursus, lai to visu nodrošinātu?
ašā
a
Krīze ir sākusies, tomēr ES valstīs ir PAVISAM CITAS algas! Tur neviens neuzdrošinās celt tarifus par divciparu procentiem, pie tam celt ik mēnesi!
Sandris
S
Vispār sakarīgi , tomēr man gribas papildināt, ka mūsu, tas ir Latvijas , tautai draud vienīgi atteikšanās no ēšanas pārmērībām, jo tādu ēšanas kultu, kad brīžiem sāk izskatīties, ka cilvēku misija ir dzīvot lai ēstu, neizturēs ne pārtikas ražošana, ne ekonomika kopumā.
nn
n
partikas krizi izraisa apstaklis, ka kiniesi tagad var atlauties est galu.. un nevis tas, ka 2% no partika izmantojamam izejvielam tiek parstradati biodegviela.. bet klimata izmainas noliks visu savaas vietaas.. process ir faktiski kluvis neatgriezenisks..

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas