Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Aivars Ozoliņš: Liesie Jāņi un atvainošanās

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
JULIS
J
Smiekli caur asarām . Āži apēduši kāpostus un tagad atvainojas, bet tā jau āža daba . Tie āži politiski jākastrē .
TV
T
Tauta klausīsies atvainošanos, kad reālā vara būs panākusi mākoņtēva, lembja, buldozera nozagtās naudiņas atgriešanu Latvijas tautsaimniecības (krīzes) ārstēšanā. Bet kamēr tas netiks izdarīts jebkuru valdību varēs uzskatīt pat impotentu, jo tā spējīga tikai drāzt pensionārus un skolotājus. Pie resnā gala, kas tiesiski un pēc būtības vainīgs Latvijas novešanā līdz katastrofai neviens neķeras. Pat autovadītājam, ja tas prettiesiski pārkāpj likumu piespriež reālu sodu, bet mūsējie pat nevar miljonu izzadzējiem ar pirkst pakratīt. Man un daudziem citie jebkura atvainošanās ja tā nenotiek tiesas zālē ir liels cinisms. Pašreizējā valdība pūlās sglābt sastrādāto, bet ar pilnīgi nepareizām metodēm. Atkārtoju, ka tās ir ciniskas, jo uz apsūdzētā sola nesēd vainīgie, bet tiek sodīti pensionāri un citi godīgi darba darītāji. Nākošajās vēlēšanās es balsošu par partiju, kuras programmā būs skaidri norādīts ceļš par Latvijas izzadzēju iesēdināšanu, vai arī izraidīšanu no Latvijas uz mūžu.
vilis
v
Cerība mjrst pēdējā.
dzeris - TangoArgentino
d
Nu un tu domā, ka Zatleris būs tas, kas te visu sakārtos, vai arī tad kurš tas prezidents varētu būt, kuram tu pilnībā uzticētos? Es domāju, vajadzēja jaunu saeimu, un kādu pretkrīzes likumu, kas ļautu nežēlīgi cīnīties pret naudas izsaimniekotājiem, saīsināt ierēdniecību, pieņemt 0dekl., legālo prezumpciju, mainīt nodokļu sist., utt, tikai, protams, jautājums - kur ir tie spēki, un, ja ir, vai par tiem nobalsos? Bet, tikpat liels jautājums - kādu prezidentu ievēlēs vispārējās vēlēšanās, jo tikai vispārējās vēlēšanās ievēlēts prezidents var būt leģitīms radikāli ko mainīt šai valstī. No otras puses - varbūt, ka vajag ar to prezidentālo valsti, lai visu te radikāli izmainītu. Bet, ja tā nebūs diktatūra - radikāli izmainīt visu tāpat būs grūti. Bet, varbūt, iesākumā būtu labi pāriet uz mažoritāro vēlēšanu sistēmu, lai katrs deputāts konkrēti būtu atbildīgs savu vŗelētāju priekšā?
TangoArgentiino
T
Nebūt nedomāju JL vainot par to, kas tagad notiek ar ekonomiku. Īstenībā stāsts ir pavisam vienkāršs - gribam mēs kaut ko mainīt vai ne. Ir teiciens, - neko nevar mainīt, neko nemainot! Bet, tā pa īstam! Nevis no vienas koalīcijas pie citas! Simptomātisks ir arī pats fakts, ka neviens no politiķiem tā īsti arī nav uztvēris domu par prezidentālu valsts pārvaldi! Vai arī te atbilde nav pavisam vienkārša - labāka ir ir nodrošināta, mierīga dzīve un poltiskā atbildība izdalīta ar 100. Kāpēc gribēt politisko VARU,, nodod Dievs, par to pēc tam paprasis atbildību. - KO TU ESI IZDARĪJIS ? Labi taču ir tāpat! Saki nē ? Kurš uzņēmuma vadītājs dosies atvaļinājumā, ja viņa kuģis grimst ? Neviens, tikai mūsu 100 gudrās galvas to var atļauties!
dzeris - TangoArgentino
d
Esmu pārliecināts, ka, sliktākais, ko var darīt, ir nepiedalīties vēlēšanās. Varbūt, emocionāli to saprast var, bet, no racionālas rīcības tur nav neviena grama, Tas ir protests pret sistēmu, saprotams, bet, ar to savu protestu tu šo sistēmu tikai stiprini. Tu, kā domājošs cilvēks, neiesi, bet tie, ko valdošie, kuriem ir daudz naudas, nozombēs ar reklāmas palīdzību, tie ies, un balsos par tiem pašiem, kurim ir tā nauda reklāmai, t.i. taisni par tiem, kas visvairāk iedzīvojušies. Plus vēl ies dažādi radikāļi no abām pusēm. Un kāds būs rezultāts? Es uzskata, ka jāiet obligāti, un, jābalso, kaut vai pēc mazākā ļaunuma principa. Un JL patriz ir mazākais ļaunums, kaut arī, šo te viņu rīcību, griežot pensionāriem, bet, atstājot trekno ierēdniecību un resno galu, es arī nesaprotu un neatbalstu. Bet, Godmaņa valdība neizdarīja vispār neko, un taisni tai laikā to vajadzēja darīt, tagd stipri par vēlu. Un, bez tam, JL tur nav viens un ir mazākumā, nevar visu atbildību uzkraut JL, jo pretestība no "darītāju" puses ir milzīga, visur taču viņu cilvēki.
TangoArgentiino
T
tātad neapmierinātību izsaka arī tie, kas vispār nebalsoja, bet tiem vispār būtu jātur mute ciet ------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------ -------------- tad Dzeri, kad izteicu domu, ka tikai prezidentāls valsts modelis spēj Latviju glābt, Tu man uzrēji tā kārtīgi. Nemaz nesāc riet atkal. Es neesmu tik naivs, lai sapņotu par "gaišajiem Ulmaņlaikiem". Bet domāju, ka tikai elektrošoks - valsts iekārtas maiņa, var palīdzēt šo valsti glābt. Un Tu velti sauc šos "vēlēšanās vīlušos" cilvēkus par muļķiem. Esmu bijis apzinīgs vēlētājs jau ļoti ilgi, bet, šogad ļoti apzināti izdarīju savu izvēli - nebalsot EP vēlēšanās. Es neuzskatu, ka kāds no Latvijas politikas "elites" būtu pelnījis manu norīkojumu uz silto un saulaino Briseli. Lai strādā tepat! Tu savā vienvirziena domāsanā nespēj pat pieļaut iespēju, ka cilvēki sāk neredzēt jēgu piedalīties vēlēšanās tādēļ, ka neredz jēgu šai politmafijas izveidotajai valsts pārvaldes sistēmai. 5-10 neko neizsakošas oligarhu partijas bez kādas reālas politiskās un sociālās piederības. Kā Tu domā, vai man JL vēlētājam ir liela jēga no Dombrovska valdības, ja tā sāk strādāt 4 mēnešus pēc apstiprināšanas un budžeta samazinājumu veic uz pensionāru un skolotāju rēķina. Manuprāt, pilnīgi antikonstitucionāls lēmums. Nebūt neesmu pensionārs, bet privātā sektorā strādājošais. Pateikšu godīgi, domāju, ka šīs bija manas pēdējās vēlēšanas, jo neredzu jēgu ar savu balsi balstīt šo sapuvušo valsts iekārtu. Priecīgus Jāņus! :)
dzeris - xZ
d
Es vairāk gribēju pateikt to, ka ap 50% vēlēšanās vispār nepiedalijās, tātad tiem vispār viss pie vienas vietas, un tie pēc tam tātad vispār nevar būt ne apmierināti, ne neapmierināti, un, no atlikušajiem 50% vismaz tiem, kas balsoja par buldozeri un SC taču ir jābūt apmierinātiem, tātad neapmierinātību izsaka arī tie, kas vispār nebalsoja, bet tiem vispār būtu jātur mute ciet.
xZ
x
Un vēl viens rādītājs - uzreiz pēc vēlēšanām pāri par 50% paziņo, ka nav ar vēlēšanu rezultātiem apmierināti. _____________________________________________ Nu, to gan es varu saprast, jo piederu pie tiem. Neesmu apmierināts ar RD vēlēšanu rezultātiem. Ar partijas pa kuru balsoju rezultātiem esmu apmierināts, bet kā gan varu būt apmierināts ar to šausu kolīciju, kurai tagad RD ir vairākums. Tātad, problēma ir pašā vēl''sanu sistēmā, kas pieļauj visādas murgainas himēras pēc tām.
skolotāja
s
Vējš tiešām prātu aizpūtis. Sauc palīgā Mākoņtēvu un Lielo cepuri, lai tak atjauno veco kārtību un Pedālis grīdā vēl 50 000 darba vietas iedos.... Nu, kur tik stulbi ļautiņi dzīvo? Kad prātiņš nāks mājās?
artūrs
a
Turies, Ozoliņ, man patika tavs raksts.
dzeris
d
Nu tāpēc, ka Latvijas birokrātija, lai attaisnotu savu eksistenci, izdomā normas un dažādus birokrātiskus šķēršļus, kas nav nekur ES. Kamēr šo te "savējo" liekēžu varzu neparetinās, nenomainīs struktūrvienību vadītājus, nesauks pie atbildības par kaitīgiem lēmumiem un naudas tēriņiem, nesāks maksāt tikai pēc darba rezultātiem, tikmēr Latvijai nekas nespīd, ar šo te patrazītu armiju, kas bremzē un nosūc tāpat jau anēmisko Latvijas ekonomiku.
mazais lauksaimnieks
m
Lai mēs SVF aizdevumu nenoēstu,jāsāk strādāt pašiem.Lidz šim valdības ir atbalstījušas tikai lielos lauksaimniekus,mazie zemnieki ar savu produkciju netika veikalu tīklā.Tauta ēd importa ķīmiskos produktus,maksājot par to bagāto Eiropas valstu zemniekiem algu!Ja mazajiem zemniekiem būtu iespēja neierobežoti ražot,mēs varētu pilnībā apgādāt Latvijas iekšējo tirgu ar ekoloģiski tīru pārtiku.Jārada iespēja izveidot pagastos augļu,dārzeņu,pārstrādes uzņēmumus,kas strādā ar vietējām izejvielām,jāveido zemnieku veikali,jo mums nav laika nodarboties ar tirgošanos.Iestājoties ES tika solīts,ka katra valsts varēs turpināt savu tradicionālo ražošanu,tad kāpēc tagad saka,ka mēs kropļošot ES tirgu,ražojot savus produktus?Ministrs Kampars TV pārraidē kā pozitīvu piemēru minēja "Pūri",kas palielina eksportu.Taču viņi lielāko tiesu izmanto importa izejvielas,tāpat "Spilva".Kolhozu laikos 60% no produkcijas ražoja individuālais sektors,tad kāpēc tagad zemniekiem praktiski aizliedz strādāt pieņemtie birokrātiskie ierobežojumi?
bezzemis
b
Ja Aivars Ozoliņš pirms daudziem gadiem būtu informējis lasītājus par ministra vietnieka Šķēles privatizācijas metodēm Laimā un citos uzņēmumos,vēlētāji jau sen kampēja pastniekus būtu izmetuši ne tikai no Rīgas domes,bet arī no Saeimas un nebūtu nekādas vajadzības samazināt pensijas un pabalstus.Žēl,ka Baltijas nabadzīgākajiem pensionāriem atvainoties neuzskata par vajadzīgu ne multimiljonārs Šķēle,ne viņa slavinātāji,tā sauktā ceturtā vara.
veesums
v
Tiešām - vējš galvā, ja nesaproti, kāpēc JL nākas tagad pieņemt šādus lēmumus.!!!Laikam domā, ka turpinās treknie gadi un Dombrovskis visai Latvijai mēģina ieriebt. Hei, kur Tu dzīvo?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas