Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Aivars Ozoliņš: Mēru nevēlēsim

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ryans
r
Vai tad Domē nebija 66 vietas?
mona
m
Nu, dārgais reklāmists Stendzinieks arī Dienai panāca labu pieaugumu, kamēr jūs viņu nesākāt drāzt par Šleseru.
I.B.
I
Un galvenais jau: ...es iemācīšu jūs LAUPĪT!
lasītājs
l
Paldies Ozoliņam! Un tai pat laikā ir vērts padomāt - cik daudz mūsu starpā ir šādu "stendzenieku" , kuru galvenais dzīves moto ir "nauda nesmird"......
Senais>nez
S
Vai tad algotnim , kas profesionāli pilda pasūtījumu, vajadzētu apgrūtināt savu sirdsapziņu, ja neviens no viņa darbības necieš? Vēl piedevām, iespējams, ka viņš tieši tā domā, kā ataino savās reklāmās. Bet, ja nē, ja ir tā kā jūs domājiet, ka sašmucē sirdsapziņu, tad kā ir tiem aktieriem, kas par naudu tēlo sliktos?
nez
n
vai Stendzenieks savu sirdsapzinu reiz attiris?
Dihlofoss
D
Mikija, ja Šlesres dabūs vismaz 20 vietas RD, tad piedod, neesmu vis pesimists bet reālists. Tie protems, nebūs 90%, jo par promaskaviskajām pratijām balsos ideoloģisku apsvērumu dēļ. Bet arī šajā gadījumā šiem vēlētājiem nevajag sevi apgrūtināt ar domāšanu - golosuju za naših, ir izvēles pamatā.
Dihlofoss
D
Saproti, Šlesers savā būtībā ir uzņēmējs, bet nevis politiķis. Viņam, kā uzņēmējam, pirmais un galvenais ir pašlabums - sakārtot lietas tā, lai tās pirmkārt un galvenokārt dabotos viņa paša labā. Un pēc definīcijas - sistēma, kas pamatā strādā uz vienu clvēku (partiju, firmu, cilvēku grupu - nav savrīgi) nevar strādāt visas sabiedrības labā. Vismaz tādā apmērā kā tam būtu jābūt. Ir jābūt vienlīdzīgiem spēles noteikumiem un šie vienlīdzīgie spēles noteikumi ir jārada valstij, respektīvi politiķiem. Šlesers (protams ne viņš vienīgais) dara tieši pretējo un tas ir viens no iemesliem tai situācijai, kurā mēs pašlaik atrodamies.
Mikija
M
Paldies Ozoliņa kungs, trāpīgs un savlaicīgs raksts ar pareiziem akcentiem. Tiešām, ja nav skaidras izpratnes par pašvaldību vēlēšanu būtību, rodas iespaids, ka vēlēts tiks Rīgas mērs un nevis 60 deputāti. Savukārt "pateicoties" Stendzenieka trikiem, iespaids sašaurinās līdz tam, ka šīs būs tieši Šlesera kā Rīgas mēra vēlēšanas - vēlētajiem tikai jāatnāk uz iecirkni un jāizvēlas LPP sarakstu:((( Tomēr esmu optimistiskāka par Dihlofosa prognozi, ka 90% vēlētāju nav skaidra izpratnes par pašvaldību vēlēšanu būtību - tie vairak kā 600 000 vēlētaji, kas organizējās referenduma sakarā, pierāda, ka Latvijas vēlētāji kļūst izglītotāki, ieinteresētāki un grūtāk apmuļķojami ar reklāmas trikiem.
Dons Karloss
D
Vienīgais kandidāts, kurš līdz šim patiesi arī "gājis tautā", tomēr ir Šlesers. Viņš vienīgais apstaigājis tirgu un lielveikalus, aprunājies tur ar pircējiem un pārdevējiem. Viņš bijis ostā - runājis ar dokeriem un uzņēmējiem, bijis un runājis ar dzelzceļniekiem. Viņš arī praktiski vienīgais, kurš reāli izteicis savus nodomus un ieceres. Cik reālas vai nē - tā cita lieta. DIENĀ, TV vai Radio jau velti meklēt objektīvas lietas, zināms taču, ka dots uzdevums - Šleseru nogānīt. Pārāk lielas bailes jampampiņiem no spilgtas personības. Nav jau arī viņam reāli ko piešūt - uti viņa kažokā meklē jau gadiem, tik nevar atrast, pat piedomāt, jo to vienkārši nav. Ir tikai tukši, neargumentēti bļāvieni - zaglis, zaglis! Bet, lūdzu, pasakiet konkrēti - ko tad viņš īsti ir nozadzis? Atbildes nav. Viņš pat nav saprivatizējies, kā ļoti ļoti daudzi cilvēki Latvijā, arī vairums no tiem bļāvējiem. Bet sliņķis un nepraša jau allaž apskaudis strādīgo un spējīgo.
CR
C
Ar katru dienu mazāk un mazāk ticu tam, ka otri populārākie būs JL, jo āmējie iet vecās politiskās kliķes pēdās, ar visu to slepenību, draugu padarīšanu ieceļot valsts uzņēmumu vadību, tāpat baiss nesmukums biogāzes lietā. Tā kā man pašlaik JL nepārliecina, ka viņi varētu būt tas politiskais spēks, kas dotu sabiedrībai ticību. Vara maitā cilvēkus, bet negaidīju ka tik ātri. Tā lūk.
Dihlofoss
D
Vēl drusku - daudzās rietumu demokrātijās politiskās reklāmas, īpaši TV, vispār ir aizliegtas. Tas ir veids, ka "elektorātu" kaut nedaudz piespiest domāt. Tad šis "vienkāršais cilvēks" pirms doties uz vēlēšanu iecirkni, mēģinās atcerieties ko šis kandidtās vai tā politiskā partija iepriekšējos gados ir darījusi vai nedarījusi. Tad arī kandiāti ir spiesti "iet tautā" un aģitēt, bet nevis tā kā tagad - runāt ar Stendzenieka muti. Bet mūsu "elitei" jau tās nav vajadzīgs, jo tas ir pret viņu interesēm. "Elitei" nepieciešams pēc iespējas lielāks aunu bars, ko ik reiz īsi pirms vēlēšanām nozombēt.
Dihlofoss
D
Stendzenieks nav muļķis un savu arodu pieprot. 90% "elektorāta" ir tik tāli no visām šīm politiskajām spēlēm un izpratnesun intereses par politiku kā tādu, ka tiem atlikušajiem 10% ir grūti pat iedomāties cik. Nav jau nekas jauns - vienkārši saukļi ir tas, kas strādā (uz šiem 90%). Tie 90% par tādu A.Ameriku pat nebūs savā dzīvē neko dzirdējuši, tāpēc viņiem ir pilnīgi vienalga kādas tur vēl "mēbeles" ir aiz Šlesera sarakstā. Vēl vairāk - šiem 90% ir vienalga, ko tur Šlesers iepriekšējos gados ir nozadzis, sashēmojis, kādus astoņkājus izaudzējis. Jā, viņi par to bieži vien pašausminās, pasūksātas, bet šo "zarazu" Stendzenieks ar savām reklāmām ātri "izārstē". Nu, nebūs Šlesers, būs kāds cits, kas ar tiem vai līdzīgiem saukļiem un paņēmieniem atkal tiks ievēlēts. Jo šie 90% nav raduši, viņiem nav laika, nav vēlēšanās un nav prasmes domāta. Un tas nav pārmetums - tā vienkārši ir un tas ir dabiski. Protams, ka iedzīvitāju politskā kultūra nav kaut kas sastindzis - zināma virzība uz pozitīvo pusi notiek - skaidrs, ka ar Zīgerista banānu politiku vairs nepietiktu, lai iegūtu kaut pāris procentu. Šis process ir ilgs un sāpīgs, bet cita ceļa nav. Mācāmies, kā ierasts, no sāvām kļūdām.
KNAB
K
Pateicoties Ozoliņam visa partiju priekšvēlēšanu tēriņu ierobēžošanas sistēma ir jāmet miskastē, jo tik atklāta aģitācija ļauj katram teikt, ko nu es - skatieties kā Ozomiņš aģitē, bet par to nekas nav jāmaksā. Man tikai žēl tos muļķīšus, kuri šī viduvējā skribenta tekstus uztver nevis kā tukšu propagandu bet patiesību.
Senais
S
Manuprāt ir kardināli jāmaina vēlēšanu sistēma vispār. Nedēļu, vai vairāk pirms, jāizdala visiem vēlētājiem kopīgs saraksts, kaut tur nezin cik kandidāti. Tad katrs varētu izvēlēties tik, cik vajag tai institūcijai kurai kalpus izvēlēties ir uzticēts, jo katram kandidātam būtu savs numurs, kā kods un vēlēšanās tad nu par tiem novēlēt būtu iespējams. Tas nekas, ka piem. par Rīgas domi grūti būs atrast sešdesmit cienīgus subjektus, bet nekas, ja kopumā nesanāks, tad domes kalpu skaitu jāsamazina, jo tā nav problēma. Viņi visi, vai gandrīz visi ir iemanījušies strādāt par trim un vairāk, resp. trīs un vairāk darbos vienlaicīgi, kas ir tas pats. Un tas nekas, ka no dažādām partijām, jo katrā ir kāds sūdabrālis, bet arī kāds tā nekas. Vairāk gan nav ko cerēt, jo tas vien jau daudz, ka "tā nekas". Bet, kad kungs nu pārtapis par kalpu, lai pārtrauc visus kontaktus ar partiju, ko stingri jākontrolē, piedraudot ar smagu atbildību, kas nesīs augļus, jo īstenībā šie vairums tādi pabailīgi izskatās esam. Sevišķi, kad ved prom, tādi sadrūvējušies. Un papildus , lai šo partijniecību apturētu,. nebūtu slikti viņiem ieviest kazarmju režīmu, jo viņi taču kalpi, ar dienesta pazīmēm. Ietaupījums arī būtu vērā ņemams, kad visi , visu rangu deputāti pārietu kroņa maizē, tapdami atbrīvoti nop sadzōives rūpēm, tā iegūstot iespēju visu savu enerģiju ziedot tautai, kā dažā labā zvērestā ir teikts(prezidents tā saka pilnīgi konkrēti, vien teiktais un darītais izrādās nav viens un tas pats) .

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas