Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Aivars Ozoliņš: Ministriem jāliesē

Cik grūti kaut ko samazināt, kad gadiem ilgi rasts palielināt, nesen parādīja iepriekšējais premjerministrs Ivars Godmanis (LPP/LC), kura dramatiski izsludinātā savas valdības ministru algu samazināšana beidzās ar vēl dramatiskāku čiku. Pērn decembrī viņa valdība nolēma samazināt savu atalgojuma fondu, janvāra beigās Godmanis paziņoja, ka atteikšoties no 15 procentiem arī savas algas, un aicināja citus ministrus darīt tāpat, taču februāra sākumā izrādījās, ka Valsts kanceleja neesot sagatavojusi nepieciešamās likumdošanas izmaiņas un visiem samaksājusi algu par janvāri kā parasti.

Toreizējais iekšlietu ministrs Mareks Segliņš to nodēvēja par "vienkārši cūcību", ka "Valsts kanceleja uztaisa ministrus par idiotiem", taču pēc dažām dienām valdība nosprieda, ka šogad sev algas nesamazinās. "Kādēļ bija vajadzīgs cirks, es nezinu," Segliņš pielika punktu.

Ministru algu samazināšana nebūtu liels ietaupījums, salīdzinot ar tiem 700 miljoniem, kuri valdībai būtu jāietaupa, lai pildītu vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem, vai pat tiem nepilniem 260 miljoniem, kurus Valda Dombrovska (JL) valdība tapšanas laikā ar lielām mokām vienojās nogriezt. Taču valdība vienkārši nevar prasīt, lai visi pārējie taupa, ja tās ministri paši to nedara. Tāpēc Dombrovska iecere nākamnedēļ ierosināt par 20 procentiem samazināt ministru algas ir loģiska — ja jau visiem jātaupa, tad jāsāk ar lēmēju galu.

"Cirks" kārtējo reizi izpauda "multiministra" Godmaņa nespēju saganīt pārējos, un Dombrovskim tāds, protams, nav vajadzīgs. Jānovēl, lai šī valdība spēj izdarīt to, ko Godmaņa valdība nespēja — gan samazināt ministru algas, gan revidēt valsts pārvaldi, izravējot leknos aģentūru un valsts uzņēmumu meitasuzņēmumu džungļus, kas būtu patiešām jūtams nodokļu maksātāju naudas ietaupījums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas