Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Aivars Ozoliņš: Mokošais likums

Reti smagi cauri Saeimai virzās tā dēvētie antimafijas grozījumi Kriminālprocesa likumā, kuri ļautu ģenerālprokuroram izbeigt kriminālprocesu pret personu, kura būtiski palīdzējusi smaga nozieguma atklāšanā. Lai cik ļoti gribētos par Saeimas deputātiem un valdības ministriem domāt labi, paliek iespaids, ka iemesls viņu nepatikai pret "stučīšanu" ir apdraudējums viņu pašu vai citu svarīgu personu interesēm.

Likuma grozījumiem bija jāstājas spēkā jau pērn 1.februārī. Kopš tam notikušas lielākoties diskusijas, kurās gan, piemēram, iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP), gan Tautas partijas draugs advokāts Andris Grūtups skaļi uzstājās pret "nodevību" un cik tas būtu nepareizi, ja kāds noziedznieks paliktu brīvībā, kad būtu palīdzējis iebāzt cietumā citus. Otrdien Saeimas Juridiskā komisija atbal­stīja likuma grozījumu virzīšanu otrajam lasījumam. Toties nobalsoja, ka prokuratūrai būtu jāatņem tiesības sadalīt lielus kriminālprocesus, lai varētu tos izskatīt saprātīgos termiņos. Lai kā gribētos domāt labi par deputātiem, pēdējā laika apjomīgie kriminālprocesi, no kuriem prokuratūra atsevišķi izdalījusi lietas par organizētājiem, ir tā dēvētā digitalizācijas lieta, kurā TP tēvs Andris Šķēle neesot iesaistīts, un tā dēvētā Ventspils amatpersonu lieta, ar kuru kaut kā esot saistīts Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas