Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Aivars Ozoliņš: Omerta

Aviosabiedrības airBaltic valdes priekšsēdētājs Bertolds Fliks vērsies prokuratūrā un Finanšu policijā ar lūgumu noskaidrot, kā TV3 raidījums Nekā personīga uzzinājis viņa algas apmēru, līdz ar to varam pieņemt, ka pats netieši apstiprina raidījuma minētos skaitļus — 319 tūkstoši latu pērnā gada pirmajos 11 mēnešos, tātad vidēji 29 tūkstoši mēnesī. Lielākais akcionārs uzņēmumā ir Latvijas valsts (pieder 52,6 procenti), turklāt uzņēmums strādā ar zaudējumiem, tomēr tā vadītājs saņem mēnesī vairāk, nekā pērn gadā algā saņēma Latvijas valdības vadītājs Ivars Godmanis (25 tūkstošus).

Taču skandalozākais šajā gadījumā ir valsts kontrolēta uzņēmuma vadītāja izņēmuma stāvoklis — ka viņa algas apmērs nevienam nav jāzina. Vēl skandalozāk ir tas, ka Flika un pārējo valdes locekļu atalgojuma lielumu sakās nezinām arī airBaltic padomes locekļi, kuriem tā kā būtu jāpārstāv lielākais akcionārs — valsts jeb tās nodokļu maksātāji, kuru nauda arī daļēji aiziet uzņēmuma vadības atalgošanai. "Tāds jautājums oficiāli padomē nekad nav bijis pacelts," nepārliecinoši bilst tās loceklis Krišjānis Peters (LPP/LC). Padomes priekšsēdētājs Edmunds Krastiņš (TP) nesaka neko. Satiksmes ministrijai, kas ir uzņēmuma kapitāldaļu turētāja, neesot viedokļa, ministrs Ainārs Šlesers (LPP/LC) nekomentē.

Bet varbūt Fliks šādu algu "saņem" tāpat, kā nesen "nopirka" airBaltic 47,2 procentus akciju, un daļa šīs algas izkūp tais pašos mākoņos, no kuriem viņam piepeši nobira 14 miljoni latu uzņēmuma akciju pirkšanai? Viņš atsakās runāt, līdzko jautājums ir par vienu vai otru — "es jūsu jautājumu nesaprotu" un "es esmu atbildējis uz šo jautājumu". Paliek sajūta, ka mums darīšana ar Sicīlijas mafijas omertu jeb kategorisku aizliegumu sadarboties ar valsts varas iestādēm. Taču, ja visi klusēšanas zvērestu devušie paši ir valsts amatpersonas, kas tad ir mafija?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas