Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Aivars Ozoliņš: Populistu reformas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
gugu
g
Vēl joprojām dominē sovietiskā domāšana. It visur, pat ar ārvalstīm nekādi nesaistītās lietās. Bet viens no pēdējiem piemēriem ir Rīgas domes konkursi bērnudārzu remontiem. Cik daudz naudas te var notrallināt! Ierēdnim Latvija kā valsts ir prioritāšu saraksta lejasdaļā. Nopirkt var jebkuru. Mums tā cena zema.
gm
g
Es nenoliedzu, ka Latvijaa ir veiksmiigu uznjeemumu ar perfektu menedzhmentu. Tomeer sisteemiski rietumu organizaacijas sheit ielika un ljaava uztureet taadus valsts pamatus, kas galu galaa novedushi valsti liidz bankrotam. Latvija ir bijusi atveerta rietumu struktuuraam, sadarbojusies, liidzdarbojusies. Rietumu organizaacijas pieveera acis, ka faktiski sadarbojaas ar valstiska meeroga politzagljiem, mieriigi noskatiijaas, kaa shaura elite kljuva superbagaata un paareejaa valsts ir nonaakusi faktiskaa nabadziibaa un paraadu verdziibaa. Vai tieshaam visus shos gadus Rietumu organizaacijas nesaprata, ka IKP straujas pieaugums ir fikcija, ka hroniskais tekoshaa konta deficiits izraisiis finansu katastrofu? Vai tieshaam vinji to nesaprata un neredzeeja? Vai vinji neredzeeja, ka Lv ekonomika attiistaas tikai no taas naudas, kas sheit tika gaazta iekshaa hipotekaarajos un pateerinja krediitos? Faktiski netika nopietni krediteetas, attiistiitas eksportspeejigas nozares. Shobriid mees esam pamatiiga bedree un tas viss nevareeja notika, bez rietumu organizaaciju, labaakajaa gadiijumaa, pasiivaas kluseeshanas, sliktaakajaa gadiijumaa aktiivas liidzdaliibas. Nekustamaa Iipashuma burbulis nekad nezbliistu liidz vaajpraatigiem apmeeriem, ja rietumu bankas nebuutu sheit krediteejushas ar agresiivu laupiitaaju apetiiti, piemeerojot normas, kas vecajaas ES valstiis buutu visrupjaakie likuma paarkaapumi. Kaadeelj ES valstiis sauc pie atbildiibas firmas, kas nodarbojaas ar korpuciju treshajaas pasaules valstiis, bet liidz shim nav saukushas pie atbildiibas firmas, kas atklaati sadarbojaas ar LV oligarhiem? Taas pashas zviedru bankas tachu atklaati krediiteeja nodoklju nemaksaataajus, lai tikai vareetu iepumpeet naudu NI afeeraas, kas galu galaa nesa miljonu, miljardu pelnju vieteejiem megaspekulantiem. Vai tieshaam aarvalstu eskperti to neredzeeja, nezinaaja. Zinaaja un kaa veel zinaaja. It sevishkji zviedri, kuriem pashiem ir pieredze shaados jautaajumos. Iisteniibaa sheit simboliski ir atkaartojies bezgala ciniskais zviedru Valenbergu " Pasaules kara parodokss - viens no vinju gjimenes paarstaavjiem varoniigi glaaba ebrejus no nacistiem, kameer paareeja gjimene taisiija biznesu ar nacistisko Vaaciju.
ghj
g
Profesionāļi nav vainīgi, problēma ir pasūtītāja neprasmē dot darba uzdevumu un to pielietot. Latvijā ir daudzi veiksmīgi uzņēmumi ar perfektu menedžmentu, varbūt tālu pat nemaz nav jāmeklē eksperti.
gm
g
Vienkaarshots vai nevienkaarshots, bet nenoliedzams. To pashu noraada arii profesionaalju peetiijumi, tai skaitaa rietumu profesionaalju. Arii Ozolinjam to buutu gruuti argumenteeti noliegt.
gm
g
Zini, kaa ir ar aarvalstu ekspertiem - vinji panjem bargu naudu par konsultaacijaam, bet atbildiibu faktiski neuznjemas. Taa saucas rietumu ekspertu darba daliishana - honoraari mums, atbildiiba - Jums vieteejie. Piemeers no nesenas veestures, kad uzticeejaamies rietumu eskpertiem. "1994. gada septembrī Latvijas Bankai tika iesniegts a/s "Banka Baltija" 1993. gada pārskats, kuru bija auditējusi firma Coopers & Lybrand. Saskaņā ar šo pārskatu bankas pašu kapitāls 1993. gada beigās bija 10 milj. latu. Tātad šie dati, kas bija uzskatāmi par drošiem, rādīja, ka bankas zaudējumi nebija tik lieli, lai tā nevarētu turpināt darbību."
ghj
g
Piekrītu autoram. Ja gribētu, Dombrovskis jau būtu iesaistījis profesionāļus menedžmentā. Paņemiet kaut vai lielās auditorkompānijas, vai McKinsey, vai kādu citu. Kompetenti eksperti jau netrūkst tirgū un Latvijas gadījums nav unikāls - parasta post-soviet birokrātija.
vilis
v
Man tuvs gm viedoklis.Vienkāršots un viegli saprotams.
zvirbulēns
z
Nesaprotu, kurš mans komentārs Jums te šķiet tik nepareizs? Un kādēļ gan Jums "tīties" prom? Jūs taču varat manus komentārus nelasīt. Es nelasu tos, kuri man nepatīk un arvien labi jūtos. Starpcitu, Jūsu komentāri tīri ciešami, es tos izlasu. Ideālisms, kas Jums piemīt, protams atrauj dažas domas no realitātes, saprāta, taču kopumā Jūs esat gana izglītots. P.S. Īsāki sakot, neķer kreņķi!
gm
g
Tiesa, zvirbuleens un chelovek liecina par Dienas nespeeju pienaaciigi kontroleet savu komentaaru un diskusiju telpu. Kas tas par klubu, kuraa nav facecontrol? Godiigi sakot, es vairaakas reizes apsveeris - vai pasham netiities projaam. Domaaju, ka neesmu vieniigais taads un pavisam noteikti ir taadi, kuri ir taa izdariijushi. Sheit buutu pilniigi mulkjiigi piesaukt kaut kaadas demokraatijas normas un vaarda briiviibu. Zvirbuleean un chelovek gadiijumaa taa butu demagogija.
gm
g
"Daudz efektīvāk un galu galā lētāk būtu nolīgt starptautisku profesionāļu komandu — kaut vai no Pasaules Bankas, kam strukturālas reformas dažādās valstīs un jomās ir ikdienas darbs." ---------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------- Pasaules bankas daliibvalstu lielais bizness visus shos 20it gadus izmantoja muusu pieredzes truukumu, likumdoshanas nepilniibas, lai kopaa ar vieteejiem oligarhiem aatri iedziivotos, pilniigi ignoreejot faktu, ka taada darbiiba ilgterminjaa izputinaas Latviju un iedziis paraadu verdziibaa. Taa tas ir noticis. Vinju ieprieksh dotais know-how Latvijai izraadiijies pazudinoshs. Ozolinj, varbuut esit tik godiigs un atziisti arii to. Tiesa, mums ir vajadziigs skats no malas un pieredzeejushi eskperti. Bet to nevar dariit personas no organizaacijaam, kuras ieprieksh sadarbojushaas ar valsts nozadzeejiem un kopiigi guvushas labumu. Vinji ir kopiigi moraali bankroteejushi.
mur
m
Lieciet to zvirbulēnu mierā, viņam tik jūsu komentāri kā eļļa ugunij. Šito, tāpat kā čeloveku un lelli, līdz ko ierauga, tā scroll down uz nākamo. Riebj pilnīgi :(
tara to zvirbulēns
t
Ieskatieties luudzu Ventspils portaalaa, kaa tiek samazinaati shtati - domes pr-ajam divi 1.vietnieki. Nu ljoti smalki....No domes vadoshajiem amatiem jaaaiziet tikai 2 darbiniekiem. Kaa to vareetu nosaukt, zvirbulēn?!
Tā, lūk!
T
Pretestība un sabotāža - tā var raksturot lielas daļas darbinieku, tai skaitā atsevišķu ministru, rīcību strukturālo reformu ieviešanā. Kamēr visi nevienosies kopīgā dziesmā, ka jāglābj valsts, nevis katram jāvelk deķis uz savu pusi, nekādas reformas nav iespējamas. Premjers nevar izstavet katrā miestā klāt un pateikt priekšā, kas konkrēti jādara. Vai tiešām tos, kuri ieveda valsti šajā situācijā, nevar piespiest sākt strādāt tās labā? Vai Saeimai te nav nekas sakāms?
TV
T
Viss skaidrs! Samazināt un reformēt Latvijas valsts pārvaldi nav iespējams, jo katrā ministrijā sēž un imitē darbību katras partijas radi un draugi. Tos samazināt nedrīkst, jo tad izjuks koalīcija. Tāda 2010 gada budžet samazināšana notiks sekojoši: 1. Samazināt pensijas vēl par 10 procentiem; 2. Strādājošiem pensionāriem pilnīgi noņemt pensijas. Redzēsim, ka tā būs, jo latvieši vienkārši ir ņergas un nav spējīgi padzīt pilnīgi nespējīgu Saeimu, kura par valdības vadītājiem ieliek maz spējīgus un nekompotentus cilvēkus.
Karamba
K
Nopietnas reformas, kā izskatās, nevienu neinteresē.Politiķu uztverē, reformas ir tāda teorētiska darbošanās ap cipariem, iestumt EK un SVF kādu papīru vīšķi, ar vienīgo mērķi -paķert ārzemju naudas vienai dienai. A kas pēc tam- ai, gan jau kaut kas ,pats no sevis.." tipa pārfinansēsim" ..A ja nebūs kas atkal dod naudu ,tad ko?.. Lūk, ja nebūtu aizdevumu un nāktos strādāt budžeta nulles deficīta rāmī, liekie birokrātu kantori pazustu mēneša laikā kā rīta rasa, un vēl pēc mēneša būt gatava normāla ,strādīga valsts pārvalde.Jo vnk nebūtu citas izejas.A pagaidām var laist muļķi, kamēr ierindas pilsoņi par šo muļļāšanos jau maksā ar savu dzīvi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas