Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Aivars Ozoliņš: Pretraķešu bumerangs

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
kents
k
ja ASV samazina agresīvas kustības (PR akcija droši vien) , tad uzreiz tā ir 'Krievijas uzvara'??? :) kas tādā gadījumā ir vairākums čehu un poļu - Krievijas marionetes? molotova-ribentropa pakta -2 atbalstītāji? tātad iznāk 'normāla' reakcija/nostāja ir ekstrēma agresivitāte (jo Krievija grib A-Eiropu okupēt!!!!) :) starp citu , no kurienes mūkusalas boļševikam jogurcam pārliecība, ka ASV politiķi nav korumpēti un , ka viņiem rūp A_Eiropas "tautas"???? viņi taču uzmeta ar savu krīzi Eiropas sabiedrotos + bailouts arī tādi ļoti interesanti bija:))) Obama izpirka ārā nevis 'tautu' bet gan bankas un korporācijas , (kas bija lielākie ziedotāji viņa kampaņai) - ādas krāsai nav nozīmes , visu izšķir serviss:)
kents
k
Kremļa neoliberāļiem nevajag Baltiju - priekš kam? ne resursu, ne tirgus + parādi + emigrācija + NATO ietekmes zona (NATO tuvējās ārzemes) viņiem vajag tikai , lai Kaspijas gāze un nafta plūst caur Krievijas trubām - tāpat kā to grib Vašingtonas 'demokrāti' apsveicam čehu un poļu sabiedrības vairākumu , kas bija pret ASV agresīvi militāro ārpolitiku viņu zemē - bet vietējās valdības joprojām gribēja tēlot Jauno Eiropu, gluži kā 2003.gada , kad ASV krita histērijā un nāca virsū lēkmītes par Veco Eiropu
kents
k
Ja tas nenotiks, Izraela būs spiesta sabombardēt Irānas kodolreaktorus, jo tā nekad nepieļaus kodolieroču esamību valstij, kura vēl vakar noliedza holokaustu un turpina apgalvot, ka Izraela jānoslauka no zemes virsmas. Un tam Izraelai atlicis maz laika ---- pasaki man - kāpēc Krievija, ASV sabiedrības vairākums, Saūda Arābija, Turcija, Irāna u,c, atbalsta no kodolieročiem brīvu zonu Tuvajos Austrumos , bet ASV un Izraēla to noraida??? kurš noslaucīs Izraēlu?? Irāna? no kurienes tādus murgus izraki? vai no tiem, kas apzināti sagrozīja Irānas prezidenta vārdus? 4 gadi jau apkārt , bet viens vēl nav pamodies un ko saka ASV izlūkdienesti par Irānas kodolieroču programmu? ka tā to pārtraukusi 2003.gadā ? kurš veicis agresijas pret abām Irānas kaimiņvalstīm ignorējot ANO Hartu? Krievija, Ķīna, Venecuēla? bet varbūt ASV ar savām hegemonijas ambīcijām?
monitors
m
Neredzu nevienu loģisku pamatojumu, kādēļ austrumeiropiešiem būtu jābēdājas par stratēģisku militāru objektu neizvietošanu Polijā un Čehijā, kurus par draudu uzskatītu vai nu Irāna, vai Krievija. Labāk lai irāņi cīnās ar amerikāņu kuģiem nevis ar Austrumeiropas teritoriju. Un vai tiešām saspīlētas attiecības starp ASV un Krieviju kādam Austrumeiropā rada kaifa sajūtu?
drakons
d
Nožēlojams komentārs. Kaut kāds mēģinājums izstāstīt, kāpēc amerikāņi piekāpās krieviem un pameta austrumeiropiešus ietirgojot to pret jaunu pret-Irānas fronti. Ha.
Īsā atmiņa
Ī
Īsa gan atmiņa čehiem. Vai jau Prāgas pavasaris aizmirsies? Tikmēr tielējās un protestēja, kamēr dabūja ko gribēja - ne vairs vairoga, ne amerikāņu naudas.
.....
.
Zigurdin,bernin,nedod dievs,ka sita Putina "blefs un santaza"tev uz galvinas uzkritis-tad nebus vairs"domaju"...Ar visu "tehnologisko atpalicibu"krievi savas raketes uzbuvet vareja,bet tagad vairs ne...Tev ar galvinu viss kartiba?Sen pie psihiatra biji? Tu vel varetu mazdruscin naudinu aizdot Obamam,lai vinam butu ar ko palidzet tavam karsti milotajam dermokratijam-Ukrainai un Gruzijai.Citadi ,ka esi dzirdejis,ara esot krize un Obamas onkulim nakas glabt savas valsts ekonomiku,un visadam "palidzibam" vinam naudinas neesot. Nu ka -aizdosi Obamas onkulim prieks Ukrainas un Gruzijas kadus pardesmit miljardus dolaru? Ozolin,ieved kartibu sava maja,pec tam vari kritizet citus.Tomer liekas ,ka Obama labak par Ozolinu zin,ko vins dara,un kapec vinam tas vajadzigs.Pasaules politika tomer ir pasaules politika,un kaut kada Polija ar Baltiju tur nekadu lomu nespele.Nabaga vaukskisi,palaida saimnieks pavadinu,un nu vini nezin ,ko darit...
Grizli
G
Ko nu vaidi,Ozolinj? Vai tik shii pati "Diena",nebija taa ,kas to no palmas nokratiito ,te slaveeja?
Uldis
U
Labs lēmums no Obamas puses. Ja korumpēti politiķi un uzņēmēji jūt, ka viņus rietumi atbalstīs pret Krieviju, Irāna vai pat pret vietējo sacelšanos, tad viņi tikai turpina pīt savas korupcijas, tad var tautu turēt nabadzībā, tumsonībā un visādi pazemot ar 100 latu melnajiem darbiem (par kuriem līdz šim nācies dzirdēt ļoti sliktas atsauksmes - liek bezjēdzīgi rakta grāvi, lai gan to daudz vienkāršāk un lētāk var izdarīt ar mazo mobīlo ekskavatoriņu). Bet tagad, kad šis atbalsts iet mazumā un ar laiku, cerams, izzudīs pa visam - vietējie politiķi un uzņēmēji būs nostādīti aci pret aci ar Krieviju, ar iekšējām problēmām un viņi būs spiesti saprast, ka, lai valsts varētu pastāvēt, tai ir jābūt stiprai un stipru valst var uzcelt tikai uz godīgiem un samērā lieliem nodokļu ieņēmumiem un stipru valsts var uzcelt tikai izglītoti un ražīgi darbinieki, nevis cilvēki, kas nodzīti līdz melnstrādnieku un konveijeru robotu līmenim. Un tad politiķi un uzņēmēji varēs izvēlēties - turpināt savu degradējošo un noziedzīgo darbību un līdz ar to padarīt vāju, ievainojumu šo valsti, līdz kāds to paņem pa visam, vai arī - radikāli mainīt savu attieksmi.
DD1
D
Obama izdariija lielu kljuudu,- atkal nodeviiba kaa Jaltaa.
Jautajums
J
"ASV jaunajai administrācijai nav skaidri formulētas politikas attiecībā uz šā reģiona drošību nākotnē, šīs bažas var tikai pastiprināt." Vai Meksikas administrācijai tāda politika ir noformulēta? Un Kanādas administrācijai?
dzeris
d
Piantkiovskis uzskata, ka, patreiz ASV svarīgākais jautājums ir, lai Krievija atbalsts ekonomiskas sankcijas pret Irānu, kuras ietvertu arī aizliegumu eksportēt uz Irānu benzīnu, kas būtu ļoti smags trieciens Irānas ekonomikai, un, varētu pamudināt to pārtraukt savu kodolprogrammu. ASv ptrioritāte patreizir Tuvie Austrumi. Ja tas nenotiks, Izraela būs spiesta sabombardēt Irānas kodolreaktorus, jo tā nekad nepieļaus kodolieroču esamību valstij, kura vēl vakar noliedza holokaustu un turpina apgalvot, ka Izraela jānoslauka no zemes virsmas. Un tam Izraelai atlicis maz laika, vienreiz jau krievu SS - 300 pretgaisa raķetes ar Arctic Sea gandrīz nokļuva Irānā, Izraelas specdienesti to novērsa, bet, agri vai vēlu tas notiks, un tas sagādās Izraelai lielas grūtības. Bet, Piantkovskis uzskata, ka Obama var atbalstu sankcijām no Krievijas puses arī nesagaidīt, jo, īstenībā, Krievijai ir izdevīgi, lai Izraela sabombardē Irānas kodolreaktorus, jo, par atbildi, Irāna, kā draudēja, sabombardēs naftas atradnes arābu valstīs, naftas cenas uzcelsies līdz debesīm, un Krievijai taisni to vajag. Obama, kā jau normāls cilvēks, pēc šī soļa cer, ka, arī Krievijā pie varas ir normāli cilvēki, un būs adekvāta atbildes reakcija, bet, viņš var arī kļūdīties, jo Krievijas ārpolitika bieži vien kalpo tikai iekšpolitiskiem mērķiem, un, katru draudzīgu soli Krievija traktē kā vājumu un savu uzvaru. Nu, drīz jau redzēsim.
Zigurds
Z
Jādomā, ka krievu stacionārās balistiskās raķetas nav labā kārtībā. Tāpat, kā tehnoloģiskā atpalicība neļauj krieviem uzbūvēt jaunas raķetes. Putina rīcībā arvien ir blefošana un šantāža. Taisnība Ozoliņam, ka Obama nav izvēlējies labāko laiku un paņēmienu kā paziņot ka nav vērts tagad uzstādīt pro Polijā u Čehijā. Daudz svarīgāka būtu palīdzība Gruzijai un Ukrainai. Ar Irānu galā tiktu Izraela, atraisot tai rokas.
Ilmārs
I
Vai tad kāds kādreiz ir šaubījies, ka labas atiecības ar Krieviju ASV ir vienas no pašām svarīgākajām. Svarīgākas arī par attiecībām ar Austrumeiropu. Krīzes apstākļos pat ASV sāk uz tām taupīt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas