Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Aivars Ozoliņš: Rīgas purns

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
A13
A
Jumta logi www.a13.lv
Šampēteris
Š
Tiesības kontrolēt 22. maršrutu ir jānopelna. Par to lepojas Birks, Jaunups un citi ar kuriem kontrolieri saistīti. Plānots nākamgad mērlentes nomainīt pret lāzera tālmēriem.
balss
b
es ModraJaunupa vietā tagad stāvētu 22. autubosu galapunktā un mūsu viesiem paskaidrotu ka ir jāpērk bagāžas biļete. Cerams ka kungs prot kādu svešvalodu
123
1
Pats faksts, ka par čemodāniem ir jāmaksā, ir postsovjetisks anahronisms. Piemēram, Stokholmā nakas tāds nav. Galvenais, lai lielāks skaits ļaužu brauc ar sab. transportu.
Viesturs
V
Jā, Rīgas kontrolieri ir palikuši stipri nejauki - nodzērušās bābas no Čaka ielas, kuras vairs nevar atrast klientus sliktā izskata dēļ, pēc šņabja smaržojoši tēvaiņi un vienkārši bezpajumtniekiem līdzīgi radījumi. Taisni brīnums, ka tagad bezdarba apstākļos, kad pat sētnieku un trauku mazgātāju vakancēm tiek pieprasīts CV un foto, "Rīgas Satiksme" ņem darbā sievišķus no Čaka ielas un pārdzērušos tēvaiņus. Viņu izskats vien jau atbaida ne tikai ārzemniekus. Pat man paskatoties uz viņiem sagribas vemt.
Zilā govs
Z
Tā ir cūcība.
pmlks
p
kad muļķi tiek par priekšniekiem, tad ne tādi vien brīnumi sagaidāmi! :( Abi jaunupi pēdējās dienās katrs savā veidā manās acīs ir krietni izcēlušies! jaunākais ar vīzdegunību un elitārismu, vecākais ar muļķību un, kā V.I. Ļeņins reiz teica, ģeržimordismu! Ar to arī abus apsveicu! :) Būs vēlēšanu kabīnē vismaz skaidrs, kurus no visām listēm izsvītrot! Kaut kā jau sava atieksme jāpauž un kaut kā jau nejēgām vieta jānorāda! ;)
ATKLĀJUMS!!!!
A
...100% taisnība Ozoliņam!!!!..tas tikai vēlreiz pierāda ka latvijā visu šo ''stulbo'' aģentūru ir vairāk nekā vajag..un nu katra vēlas izrādīt savu ''neaizstājamību''!!!..''apsvērsim''...analizēsim..''pē tīsim''...IDIOTI..tas būtu ļoti maigi teikts!!!..un visiem šiem ''ekskursantiem''..(atvainojos..laikam tos sauc par tautas kalpiem)..ar steigu JĀAIZLIEDZ!!! braukāties bezjēdzīgi pa pasauli!!!
Pičuks
P
Te daži atsaucas uz kontrolieru darbu likumu un normatīvu ietvaros. Nezinu kā citiem, bet man augstāka par likumu allaž ir bijusi loģika un kritiskā domāšana. varbūt te arī slēpjas valsts problēma: Nespējā domāt... Man īsti nav skaidrs, vai ir vērts katram viesim kraut ar vāli pa seju un pēc tam brīnīties - Mūs neviens neapmeklē. Es saprotu valodas aizsardzību, bet kas tad ir cilvēks? Es saprotu likumības būtību, bet - ja man 20 gadus diendienā nākas pārliecināties, ka likumi nav rakstīti lielākajai daļai valsts iedzīvotāju, ka jau mazāka, bet arī liela daļa iedzīvotāju daudz domā, bet citi tikai pilda instrukcijas... kam tad ir šie likumi? 3 Lielajiem A, viņu šefiem? Nu ne jau tam agresīvajam kontrolierim. Skumjākais jau ir šis neslēptais atbalsts, meklējot attaisnojumu jebkur: maza alga, kas tur vēl, agresīvi pasažieri... Atbildes ir vienkāršas: ej, kur lielāka alga, domā, kāpēc te esi, neizgāz dusmas uz normālajiem pasažieriem. Bet hūtīšu un maza suņa principi rāda ceļu: ES tagad iekāpu - trīciet.. Kāpēc? Ko TEV kontroel ir nodarījuši cilvēki? Tās taču ir Tavas smadzenes, kas netiek nodarbinātas, jo tur ir viens - soda - fails...
M. Baarda
M
Hmm, RD ir sviests, bet Air Baltic arī nav daudz ko labāki. Šodienas "Dienā" 4. lpp īsziņu slejā vēstīts, ka šamējie "izskatīs iespēju" informēt pasažierus par bagāžas pārvadāšanu. Ko nozīmē "izskatīs iespēju" - jārīko konkurss uz elementāra teksta pārtulkošanu svešvalodās, jāsaņem ES līdzfinansējums, vēl kas?
Ilmārs
I
Tas tāpēc, ka pie mums jau nav demokrātiska, bet gan birokrātiska valsts. Izbaudiet starpību!
CR
C
Te nu parādās pilnīgs stulbums no visiem politiķiem, arī no JL pārstāvja. Kā teikt mucā dzimu, mucā augu un pa spundi barots tiku. Visur gan arābu pasaulē, gan rietumos, tūristu vajadzībām nepieciešamā informācija ir vismaz vairākās valodās, vietējā, angļu, vācu un vēl kādā, kuras valsts tūristi īpaši daudz apmeklē konkrēto valsti, piemēram krievu (Kipras gadījumā). Kāpēc, tāpēc, ka šīs valstis atšķirībā no Latvārnijas vēlas pelnīt no tūrisma, bet mēs ar kārtējo provinciālismu kārtējo reizi iebraucam pakaļā.
Tiešām
T
Man jājautā kā vispār ir iespējama šāda patvaļīga "Rīgas satiksmes" rīcība, kad tās kontrolieri apstādina sabiedriskos transportlīdzekļus ārpus oficiālajām pieturām un aiztur tos uz biļešu kontrolei nepieciešamo laiku? Kas viņiem ir devis tādas tiesības aizkavēt pasažierus?
Mikija
M
Paldies Ozoliņa k-gam un arī citiem žurnālistiem un vienkārši Latvijas iedzīvotājiem, kas aktualizē šo jautājumu, jo citādi kā par provinciālismu, ciniskumu un Latvijas tēla graušanu šo attieksmi pret ārzemju tūristiem nosaukt nevar. Tiešām, tik daudz ierēdņi ir braukuši tik daudzos pieredzes apmaiņas braucienos uz ārzemēm un nav sapratuši, ka pret tūristiem nav jāizturas kā pret vieglas peļņas priekšmetu. Aizbildināšanās ar sakramentālo latviešu valodas unikālo lietojumu ir nožēlojami provinciāla, ja tajā pašā laikā reprezentējam sevi kā tūristiem atvērtu un draudzīgu valsti. Šī diskusijas, kurā atbildīgie ierēdņi krāšņi demonstrēja savu neprofesionalitāti un provinciālismu, ir vēl viens arguments par labu rūpīgai un pārdomātai izvēlei pašvaldību vēlēšanās.
ES
E
Mums ir bariem ierēdņu, kas braukuši pieredzes apmaiņas komandējumos (lasi- ekskursijās) uz dažnadažādām zemēm, bet neko nav varējuši iemācīties. Mums ir spiedīga situācija finansēs, ko tūristi varētu palīdzēt glābt un mums ir Valsts attīstības aģentūra un čupām citu. Mums ir "buldozers", kas pirms katrām vēlēšanām lidostu bīda kā savu lielāko sasniegumu. Un pa visu to baru nav atradies neviens, kas spētu paraudzīties uz Rīgas seju ārzemnieka acīm vai vismaz pajautāt, kā viņi te jūtas. Labi, no tiem, kas jau atbraukuši, noplēsīsim deviņas ādas ("a, kur viņi spruks!") un s'trunts par to, ka otrreiz neatbrauks. Štrunts? Bet tas, ka viņi tūristim domātajos portālos 'a la tripadvisor.com ieliks iznīcinošas atsauksmes, galīgi nav štrunts. Vienu nobiedēsim tā, ka otrreiz nebrauks, vēl desmit neatbrauks nemaz. Un tas viss slinku/stulbu/uzpūtīgu ierēdņu/darbinieku dēļ, kuru alga tāpēc mazāka nekļūst.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas