Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Aivars Ozoliņš: Strupceļa instrukcija

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
d'Andris
d
Problēmas ir trīs veidu. Atrisināmās, neatrisināmās un tās, kuras nokārtojas pašas. Grūtākais esot saprast, kurai grupai katra konkrētā pieskaitāma. Vai tos kandidātus "publiski" apspriedīs kopā ar providusiem & co, vai tā spriešana būs tikai jaundžeikaru lokā, kaut ko teikt būs vērts tad, kad reālie uzvārdi parādīsies. Tādēļ, manuprāt, procedūrai nav būtiskas nozīmes - viena vai piecas komisijas neko nemainīs. Es to sauktu par problēmu, kas nokārtosies pati reizē ar Saeimas balsojumu :) Par taviem minētajiem dubultstandartiem - pievienojos. Un gaidu vēlēšanas :))
Parastais
P
"Tas ir naivums vai kaut kāds aptumsums dažās galvās domāt, ka ar procesu šajā gadījumā var ietekmēt rezultātu? Lai ko liktu priekšā, balsos taču tā pati Saeimas balsu mašīna." šis txt ir no tās pašas sērijas, kas "ko nu mēs varam, mums labāk pie ratiem stāvēt!" - totālā mazohistu filozofija! Atklāts process ir nepieciešams, lai deputātu šņorīšu raustītājiem būtu grūtāk noslēpt savas intereses. No otras puses, labu profesionāļu ar nesabojātu reputāciju ir maz, taču Jutai Strīķei neviens skelets skapjos nav atradies! Un te Godmanis mums uzskatāmi demonstrē krasu dubultstandartu politiku - kamēr nav skaidrības par naudas lietu KNABā, tikmēr darbinieki tiek uzskatīti par iespējami negodīgiem, taču Lemberga, Vaškevica gadījumā no Godmaņa neesam sagaidījuši ne mazāko norādi, ka minētie kungi būtu jātur drošā distancē no valsts vai pašvaldību amatiem!
Ojārs
O
Jūs esat tik labi pastrādājuši, ka man atliek tikai pievienoties jūsu abu paustajam viedoklim!
zoja
z
Nu, mūsu partyprezidents ir uzskatāms piemērs tam, kā darbojas mūsu taisnās varas kalpi. šis būs identisks gadījums. īstenībā Godmanis patreiz ir absolūti vēsturiskās pozīciajs - viņš var turpināt pūst TP stabulītē un tad jāgaida vien Lielā Latviešu revolūcija vai arī izdarīt to, ko tik daudzi no Zatlera prasa - kļūt par tautas kalpu. Drastiski apgraizīt valsts iestāžu budžetus, noņemt visas tās iespējas sēdēt 60 komisijās, iztiesāt Vaškeviču no panckām ārā, tāpat kā loskutovu - atlaist arī Šleseru un beigu beigās, parūpēties, lai KNAB (un īstenībā virkne arī citu likumprojektu) būtu jēdzīgi, nevis formāli. Trīs reizes varēsim minēt, vai šis cilvēks izvēlēsies ar vienu dibenu u viena krāsla sēdēt, vai tomēr ar savu savīkšķīto ģīmi tuprinās mēģināt nobalansēt uz diviem vai pat trīs..
dzeris - klau, dzeri
d
Tev nav ne mazākās izpratnes, ko nozīmē tiesiska un demokrātiska valsts un pilsoniska sabiedrība. Katrā ziņā, tā nav ievēlēto personu četrus gadus ilga diktatūra un pilnīgākā bezierunu paklausība no pārējo puses.
Zilā govs
Z
Jā, "stingri paziņoja, ka nedrīkstot" likt KNAB-iešus (droši vien lai Juta vai Vilks netiktu), bet kaut kādu Vaškevicu kā karstu kartupeli momentā iecēla VID-ā par lielu načaļņiku (!?). Tas ir kaut kas neiedomājams! Izsaku savu sašutumu par tādu dubultmorāli un necienīgu rīcību!
Naivā >> Klau dzeri
N
Manā skatījumā tā ir dīvaina izpratne par tiesisku valsti: mēs viņus ievēlējām un nu uz 4 gadiem liekam mierā. Kaut ko prasīt (jo īpaši atklātību un skaidrību lēmumu pieņemšanā) - tas ir nevis "spļāviens sejā tautai, kura ievēl parlamentu", bet, gluži otrādi, tautas interešu aizstāvība (ja jums labpatīk runāt šādās kategorijās).
Viss pateikts !
V
....."Problēma nav vis instrukcijā, bet gan politiķu vēlmē ielikt par galveno korupcijas apkarotāju personu, kas viņu pašu korupciju neapkarotu.".....
Andrew
A
baidos draugs ka šī pīļu kaka patlaban vairs ir spējīga izdalīt tikai smaku..nu varbūt vēl aizsūtīt ekspedīciju uz Himalajiem..:)
Juris
J
Valdības un Saeimas līdzšinējā darbība ir radījusi iespaidu par mērķtiecīgu KNAB novājināšanu un centieniem iecelt KNAB vadībā manipulējamu cilvēku, kas palīdzētu "vajadzīgiem" cilvēkiem un organizācijām izvairīties no atbildības likuma priekšā. Konkrētu pierādījumu nav. Bet kamēr nebūs pierādīts pretējais, šīs aizdomas paliks spēkā. Nu un pēdējo dienu ņemšanās ar instrukciju (piekrītu autora vērtējumam) tikai pastiprina aizdomas par valdības centieniem iebīdīt krēslā vajadzīgo cilvēku. Jo "neuzticamie" cilvēki, kā ģenerālprokurors un SAB direktors, ir atbīdīti no kandidātu sijāšanas procedūrām. Kandidātu atlasi (darbietilpīgs process, ko parasti darba devēja uzdevumā veic personāla atlases speciālisti) šajā gadījumā veiks valdība. Lai izvairītos no rupjībām, teikšu, ka šī procedūra būs ļoti NEPARASTA:-)
irma
i
Liec,Godmani par KNAB priekšnieku Pēteri Leiškalnu.Zagļiem nepatiks viņa perfektā likuma pārzināšana,viņa asais prāts,viņa augstākās proves godīgums.Vērā ņemama arī viņa izglītība un viedums.Leiškalns Pēteris ir krietns Latvijas patriots.,tas arī ir ļoti no svara.
mērglis
m
no visa šii komentaaru kopuma izdariiju secinaajumu un taatas arii buus , KNABu pataisiis akuraat tikpat skaistu un labu kaads ir teepistu ieņeemuma dienests , tas nav valsts veidojums , tieši šiis partijas balstiitaajs un stuteetaajs , citaadi jau šo korumpeeto astoņkaaji ko veel vareetu deevet par valdošo koaliiciju nemaz nevareetu satureet kopaa , bez korupcijas tas sašķiistu kaa piiļu s..ds riita rasaa, vieniigaa instrukcija kas nepieciešama ,ir par šii kantora paarformeešanu peec katreizeejaam veeleešanaam , tad arii Godmanis vareetu mieriigi guleet ....
AD
A
BŪTĪBA visam šim cirkam ar "instrukciju" un "instrukcijas apspriešanu" ir izteikta raksta vienā teikumā: "Problēma nav vis instrukcijā, bet gan politiķu vēlmē ielikt par galveno korupcijas apkarotāju personu, kas viņu pašu korupciju neapkarotu."
renis
r
Sportu vajag likt par KNAB, SAB, ONKAB un KABAN apvienoto prieksnieku.
Clash
C
Var uzrakstīt neskaitāmas instrucijas, bet kā zoodarzā lems, tā būs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas