Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Aivars Ozoliņš: Tirgus pret OPEC

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
cirks
c
Piekrītu, protams, ka pilnīgi bez naftas neiztiks :) tikai ja 80% no biznesa nost, var jau teikt, ka biznesa vai nu vispār nav vai tas ir jāpārdod :) ... Pat ja 50% mazāk, tas JAU būtu milzīgs sasniegums.
Kaspers
K
Ka naftas cenu celšana var novest pie ekonomiskās krīzes bija zināms jau sen. OPEK laikam īsti neticēja, ka tas slieksnis ir tik tuvu. Tagad nu tas ir sasniegts un krietni pārsniegts. Iznāk, ka pasaules ekonomiskā veselība ir OPEK rokās. OPEK var pilnīgi sagraut pasaules ekonomiku, vai arī meklēk kādu optimālo naftas cenas līmeni. Droši vien notiks pēdējais, kaut gan tas nenāks viegli, jo rādās, ka tikai nedaudzi ir sapratuši, ka naftas cenai ir griesti.
no visa pa druscinai!!
n
Ja OPEC nebūtu tik alkatīga,arī krīze būtu mazāka.Katrs saņem to,koir pelnījis.
>>>>>>>&g
&
Kartelis....ar noziedzigiem regulejumiem.......
EVF>cirks
E
Bez naftas vismaz šobrīd neiztiksim, pat ja visi auto pārvietotos ar ūdeņradi vai elektrību, šobrīd aptuveni 20% no naftas izmanto ķimiskajā rūpniecībā (plastmasas un citu materiālu ražošanā).
cirks
c
Tieši tā. Man arī kaut kā nesienas kopā hipotēze, ka zemās naftas cenas bremzēs alternatīvo degvielu vai citu dzinēju izstrādi. Jā, nafta ir lēta, bet alternatīvās enerģijas izstrādes stimulē pavisam citi apsvērumi - galvenais no tiem - neatkarība no trakajām naftas piegādātāju valstu valdībām tipa Irānas, Venecuēlas un Krievijas. Nu un , protams, globālā sasilšana, kas daudziem jau ir juridiski apstiprināta problēma. Es nebrīnītos, ja naftas cenas tā arī paliktu zemas vienkārši tapēc, ka nevienam to naftu vairāk nevajadzēs.
Ae
A
Tie, kas meklē lielāku enerģijas izmantošanas efektivitāti un politisko neatkarību, jau tagad attīsta jaunus dzinējus, piem., elektriskos. Izraēla, Dānija un Portugāle plāno pēc 1-3 gada ieviest elektromobiļu akumulatoru nomaiņas staciju nacionālo tīklu www.e-transports.org
[email protected]
h
Tu esi labs nodokļu izgudrotājs. Vai Tev ir kaut mazākā cerība, ka ar to piķi apiesies godīgi? Ar alernatīvo enerģiju izstrādi būtu jānodarbojas tiem, kam pieder naftas lauki, jā, jo viņiem ir jādreb par to brīdi, kad lauki izsusēs pavisam. Ja viņi nav idiņi, tad jau tagad domā par to dienu un nakti. Izdomāt jaunus nodokļus var jebkurš, bet padomā gadus uz priekšu!
[email protected]
h
Vēl viens krīzes ieguvums - sitiens zem jostasvietas zaļi - murgainajai idejai par biodegvielu.
dzeris
d
Jā, būtu jau labi tādu fondu izveidot, bet bagātās naftas ieguves valstis un kompānijas, kas gūst tādu vai šāsdu labumu no naftas ieguves un pārstrādes, tāpat mēģina bremzēt pētījumus par altetrnatīvo enerģiju, arī par dažādiem dzinējiem uz altetrnatīvas enerģijas, diezin vai tās pieļasus šāda fonda izveidi.
d'Andris
d
Augstas fosilo energoresursu cenas ir nepieciešamas planētas izdzīvošanai. Vienlaikus mēs gribam lētu benzīnu. Varbūt ANO jāizveido kāds globālais fonds, kas iekasētu kādus pāris $ (akcīzi) no katra iegūtā barela (ogļu tonnas, gāzes kubikmetru 1000), un novirzītu tos alternetīvo energijas avotu attīstībai? Iekasēšanas vieta varētu būt birža (katrs darījums kā šīs eko nodevas objekts), tad tas vienlaicīgi likvidētu spekulāciju ekonomisko pamatojumu. Ja viena muca iziet caur trīs starpniekiem, tad 3 nodevas :)
dzeris
d
OPEC ir naftu ieguvēju valstu apvienība, pārsvasrā tur arābu valstis un, liekas, Venecuēla, ar mērķi regulēt naftas ieguves kvotas un līdz ar to naftas cenu. Bet es gan esmu pārliecināts, ka tās cenas tik zemas tikai uz īsu laiku, līdz krīzes beigām, beigsies krīze, augs pieprasījums, būs augšā atkal. Latvijai jābūvē vēja ģeneratori gar piekrasti tik un tā.
???
?
Galva reibst no tiem saīsinājumiem! Kas ir OPEC?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas