Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Aivars Ozoliņš: Tramvajs var aiziet

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
cereetaajs
c
Nerunāsim par tramvaju,pietiktu ar taksometru.Tos var izsaukt jebkurā laikā, tas būtu daudz lētāk.
Tas nekas!
T
Paliks vēl pērn,23.maijā atklātais "veselības tramvajs",kura salonā,iestājoties siltam laikam,tis izvietoti VM Sabiedrības veselības aģentūras speciālistu sagatavotie materiāli par pārtikas uzglabāšanas un lietošanas drošību,par problēmām,ko veselībai var nodarīt netīras rokas. Brauciet ar veselības tramvaju un būsiet veseli!
Pičuks
P
Reformas jautājumos labu ieteikumu nav daudz, interesantākais un manuprāt loģiskākais pieder Sudrabas kundzei - Saprast, kādas funkcijas vajag pildīt valstij un pēc šāda plāna arī rīkoties. Naudas taupīšanai - tā kā politiķi un ierēdņi naudu tikai prasa un nemāk lietderīgi tērēt, jebkurā valsts institūcijā max alga ir 2 vidējās statistiskās algas valstī. Lietas ies uz augšu, algas palielināsies... Neuzskatu to par populismu, jo patlaban par visu atbild valsts naudas pelnītāji, ne jau tērētāji. Redz, tērētājs Kalvītis aizmuka, tērētājam Bērziņam aizrāda, tērētājs PVD uzrauga, bet pelnītājam X un arī CCD atliek tikai pelnīt... Un citkārt gaidīt rindā, lai tērētājs tiesnesis šo pieņemtu. Aplama sistēma jau pašā būtībā!
Funts
F
Naivi cerēt, ka šie paši sevi, savus ntos ērti iekārtotos čomus, radiņus nu tā ņems un ierobežos, atlaidīs, samazinās labumus.Lika pagaidīt.Ticamāk JL aplauzīsies vēlreiz, un bez patiešām " jaunas slotas" valstī LV neiztikt.
dzeris
d
Pēc manām domām, uzticēt struktūrvienību vadītājiem reformēt pašiem sevi ir vislielākā kļuda. Un tas par tām domāšanas izmaiņām utt. vispār parāda visa tā dokumenta un "plāna" nenopietno raksturu, nekāda domāšana nevienai birokrātijai pasaulē nemainās un nevar mainīties, katra birokrātiska sistēma orientēta uz pašsaglabāšanos, savu funkciju paplašināšanu, ļidz ar to uz sevis pavairošanu un pretošanos jebkādām pārmaiņām, un pati sevi no iekšpuses tā neizmainīs. Ja kāds gribētu ko darīt pa nopietnam, tas būtu jādara no ārpuses, bet tad arī būtu jābūt konkrētam plānam, ko un kā darīt, un kādu rezultātu jāsasniedz. Un galu galā, nevajadzētu atkal sākt izgudrot velosipēdu, nav jau tam laika, bez tam mēs jau gadiem izgudrojam daudz ko, kas tepat kaimiņos sen strādā, kaut vai visu, kas saistīts ar "E" lietām, sen jau varēja ieviest ko līdzīgu, kā igauņiem. Tāpat ar to valsts pārvaldi - nu kaut nošpikojiet no igauņiem, ja ne savādāk, ar kādām tur korekcijām utt. Jo vairs nav ticība, ka mūsu politiķi vispār spēj izdarīt ko jēdzīgu. Tas kuģis strauji grimst, bet mēs te tikai stādam plānus, runājam par kādām tur domāšanas maiņām tiem cilvēkiem, kas 20 gadu laikā to kuģi stūrēja uz klintīm, un reāli nedaram praktiski it neko.
Atbildību!
A
Visi vienādi - kā tiek pie varas, tā vairs nekādas reformas nav prātā. Nevens neko nepārskatīs un nemainīs, kamēr nebūs citas izejas. Pagaidām uz šo vienīgo izeju valdību var piespiest tikai skolotāji un arodbiedrības. Ir jāpiespiež sakārtot atalgojuma sistēma valstī un nost ar jebkādiem bonusiem visiem!
Vita
V
Man stāstija, ka Jelgavā visus sētniekus atstāja uz pusslodzi, jo,lūk, 8 stundas nestrādājot uz ielas, bet kantorī - viss pa vecam!
izbijis valsts patriots
i
Tas viss ir pareizi,reformai jābūt pamatīgai,pašos pamatos. Tikai redzot ,ka pedagogi sarīkoja kumēdiņus reformai pat īsti nesākoties ,var prognozēt, Latvijā drīz sāksies bauru laiks. Taures no vissiem stūriem kā aizkauti sivēni. Šī nav tā publika kura saprot reformas. Ierēdniecība un budžetnieki uz tiem ,viņu naudas pelnītājiem ,skatā no augšas. Jārēķinās ka viena irēdniecības daļa tika veidota kā ģimenes uzņēmums---rads radu galā. Ja reformu neļaus izdarīt kā pienākas sekas ilgi nebūs jāgaida.
Pēteris
P
Paliks vēl veselības ministra svinīgi atklātais"veselības" tramvajs!
Vecāks
V
Ierēdniecība drīzāk samazinās sociālās garantijas ģimenēm ar bērniem, nekā samazinās sevi, savas algas un savu auto klasi.
rover
r
es piedāvāju izdarīt to, ko vajadzēja izdarīt jau sen - ieviest vienotu karjeras/atalgojuma sistēmu visiem publiskā darbā strādājošajiem - ierēdņiem, pašvaldību darbiniekiem, skolotājiem u.t.t. darba samaksa būtu jānosaka, vadoties pēc pakāpēm. pakāpes būtu atkarīgas no ierēdņa paša kvalifikācijas, izdienas u.tml. rādītājiem. katram amatam nosaka minimālu pakāpi. piemēram, departamenta vadītājs var būt tikai persona ar tādu pakāpi, savukārt iestādes vadītājs - ar šitādu. ierēdnim sākot darbu, viņam tiktu piešķirta noteikta pakāpe, ko ik pēc gada, piemēram, pārskatītu un atkarībā no veikuma, kā arī personīgās attīstības, lemtu par paaugstināšanu. tas ļautu veidot profesionālu ierēdņu slāni, kur labākajiem ir iespējas izsisties ātrāk par citiem, un sistēma ir maksimāli pārskatāma. pats par sevi saprotams, ka atalgojumam ir jābūt konkurētspējīgam. tomēr par visādiem vadības līgumiem, bonusiem un prēmijām jāaizmirst. jābūt pamatalgai - un viss. toties ierēdņi zinātu, ka, ja viņi labāk strādās, nākamgad saņems vairāk.
Dārznieks
D
Nu jau neapšaubāmi, ka Valsts kanceleja ir tā LR birokrātijas "astoņķāja" smadzenes un darīs visu ar lozungu - jādara nopietnas lietas lēnām, tik lēni , kamēr pāriet vajadzība ko darīt. Kā slimība, kura izplatīta Latvijā - vēzis. Iznākums bieži letāls.
crazymf
c
šī ierēdņu armija ir mūsu valdošo partiju pamata elektorāts- kurš zāģēs zaru uz kura pats sēž?!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas