Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Aivars Ozoliņš: Ušakova gaume

Kamēr Saskaņas centra ļeņinietis Alfrēds Rubiks nav sarīkojis pasaules revolūciju, visu sadalījis darbaļaudīm un uzbūvējis viņiem Rīgā metro (un kamēr cits utopisku solījumu dalītājs Ainārs Šlesers nav izurbis tiešo ātrgaitas tuneli uz Maskavas mēra Lužkova naudas apcirkņiem un izdalījis maznodrošinātajiem rīdziniekiem pa miljonam), tikmēr partijas "baltais un pūkainais" vēlēšanu saraksta līderis Nils Ušakovs, kam vissvarīgākās esot "rūpes par cilvēku", savas partijas deklarēto mērķi — "cilvēka cienīgu dzīvi ikvienam" — īsteno papriekš sev. 2007.gada augustā rīdzinieks kopš dzimšanas Ušakovs deklarēja dzīvesvietu Carnikavas novadā un kopš tam ik mēnesi lika sev kabatā vairāk nekā 400 latu nodokļu maksātāju naudas, kas viņam pienākoties kompensācijā par Rīgā īrēto dzīvokli. Jo "to likums atļauj", viņš skaidro. Saeimas Kārtības rullis nosaka, ka šādu kompensāciju var saņemt deputāti, kuriem nav dzīvesvietas Rīgā. "Tā ir gaumes lieta," partijas biedra cilvēka cienīgo dzīvi vērtē Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vadītājs un Rīgas mēra amata kandidāts Sergejs Dolgopolovs.

Ušakovs demonstrē savu gaumi ne tikai ar Georga lentīšu dalīšanu rīdziniekiem. No dzīvokļa kompensācijas viņš pirms pāris mēnešiem esot atteicies, kad izlēmis kandidēt pašvaldību vēlēšanās, bet, kad būs ievēlēts Rīgas domē, atkal pierakstīšoties Rīgā, viņš sola.

Diezin vai Ušakovs sirgst ar to "mērenību", ko viņa partija deklarē kā vienu no saviem tikumiem, toties viņam ir iespējas tiekties uz vēl vienas pašpasludinātās vērtības — "pragmatisma" jeb principu pakārtošanas izdevīgumam — latiņu, ko viņa partiju apvienība pēc iepriekšējām Saeimas vēlēšanām pacēla ļoti augstu. Tolaik pieci Tautas saskaņas partijas biedri kolektīvi pārgāja pie Šlesera "mācītājiem". Jānis Jurkāns to skaidroja ar mērvienību "75 tūkstoši latu". Dzīve ar Šleseru Rīgas domē arī Ušakovam varētu būt vēl gaumīgāka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas